Egy nemzet álmát használták fel

2017. február 20. 19:10

A Momentum a nemzet sikerét politikai haszonszerzésre cserélte. Az egység megbomlott, őszintén szólva minimálisra csökkent az esélye, hogy Budapest nevét mondják ki Limában szeptemberben.

2017. február 20. 19:10
Borkai Zsolt

„Nem korrekt a pályázat utolsó szakaszában kihátrálni abból az együttgondolkodásból, amely a Momentum Mozgalom elindulása előtt jellemezte a magyar politikai pártokat. Ellenzéki politikusok emeltek szót az olimpiarendezés mellett, és a pártok politikától függetlenül alkottak ebben a kérdésben sportszerű csapatot. Fair play-ről és sportról volt szó az olimpiai és paralimpiai pályázat kapcsán, amely hosszú idő után egységbe kovácsolta a magyar politikai elitet. Számomra érthetetlen, hogy miért hátrált most ki a politikai ellenzék egy nemzeti ügy mögül, és erkölcsileg megkérdőjelezhető módon miért csinál a magyar sport páratlan lehetőségéből pártpolitikai ügyet. (...)

A Momentum Mozgalom tevékenysége Thomas Bach NOB-elnök számára is szemet szúrt, miszerint a nemzet sikerét a  politikai haszonszerzésre cserélték. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a téma kapcsán szerzett ismertségüknek köszönhetően most azonnal párttá alakulnak. Szomorú, hogy mindehhez egy nemzet álmát, egy nemes ügyet, az olimpiát használták fel eszközül, óriási szívességet téve ezzel két vetélytársunknak, Párizsnak és Los Angelesnek. Ezzel ténylegesen Franciaország és az USA mellé álltak, így ebben a nemes küzdelemben önös érdekeikért háttérbe szorították saját nemzetüket.

Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt időszakban Budapestet ténylegesen esélyesként emlegették, büszke vagyok arra, hogy a sikeres prezentáció és a munka részese lehettem, ám ez a folyamat nagyon árt a pályázatunk sikerességének. Jelen pillanatban az egység megbomlott, őszintén szólva minimálisra csökkent az esélye, hogy Budapest nevét mondják ki Limában szeptemberben.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2017. február 21. 19:49
Honnan veszi hogy egy nemzet álma volt?Megkérdezték a nemzetet?Még most sem merik.
Viz Elek
2017. február 21. 15:47
Az lenne az igazi, ha tényleg országos népszavazást írnának ki az olimpiáról. Akkorát buknának a fidesznyikok mint ide Ausztrália, és ezt tudják is! Na ezért nem is fogják kiírni!
graycivil
2017. február 21. 14:02
Az olimpia lemondása leginkább leginkább az olimpigarchák álmait törné össze. Úgy hiszem, a mai magyar gazdasági helyzetben két hét álomért nem kívánnék fizetni 10 év éhkoppot.
dakotasámán
2017. február 21. 12:40
"...büszke vagyok arra, hogy a sikeres prezentáció és a munka részese lehettem, ám ez a folyamat nagyon árt a pályázatunk sikerességének." az olimpiai aranyadra joggal lehetsz büszke, de erre az őrületre nagyon nem. egyébként semmi nem tiltja egy újabb népi kezdeményezés elindítását, amelynek keretében az igaz mélymagyarok összedobják a rávalót, és a nyereségen végül osztoznak. olyan zseniális üzletemberek, mint stróman lőrinc, a mutyikirály vezetésével biztosan erkölcsi és anyagi sikerre viszik az olimpiát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik