Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 17. 17:25

A Fidesz szereti a népszavazásokat. Amikor a nép szükséges része úgy dönt a fővárosban, hogy népszavazáson akar dönteni az olimpiáról, a Fidesz nem a kesztyűt veszi fel és büszkén, érvekkel áll az olimpia mellé, hanem a pályázat azonnali visszavonását lengeti be.

„A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza!

A Fidesz szereti a népszavazásokat. Nagyon szereti. Nagyon, nagyon szereti. Amikor a nép szükséges része úgy dönt a fővárosban, hogy népszavazáson akar dönteni az olimpiáról, a Fidesz nem a kesztyűt veszi fel és büszkén, érvekkel áll az olimpia mellé, hanem a pályázat azonnali visszavonását lengeti be.

Nos, igen: a politika érdekképviselet.

Elsősorban a politikai csoportosulások önérdekének képviselete.

Itt is, ott is.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109051


Összesen 398 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A Fidesz, mióta kormányzópárt, nem szereti a népszavazásokat. Kivéve, ha azt a bölcs kormánya kezdeményezi.


Már az RTL-en is van olimpia-reklám.


Nőhetnek a francia esélyek.
Halkan megkérdezem, a francia gazdaság, államháztartás jobb állapotban van, mint a magyar?


Igen, ezért kérdeztem.
Csak nehogy legyen ott valami nagy robbantás.........


A teljes ballib is felelős, hiszen szemenköpték magukat.


"a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza!"

--- kedves András, nem látod a politikai logikát. Mondok két kulcsszót, hogy megértsd Bicske, Lovasberény. A Momentum már rájött, hogy a célját azzal tudja Orbánnál leginkább elérni, ha az ellenkezőjét követeli annak, amit ténylegesen akar. Orbán ráadásul el is tud bújni Tarlós mögé. Így - főleg, hogy követelik tőle a népszavazást - simán megteszi, hogy "csak azért se lesz népszavazás" álláspontra helyezkedik. Minél jobban követelik, annál inkább. Ezek között a Momentumosok között már lehet egy két pszichiáter is, aki a pácienst helyén tudja kezelni.


Nincs semmi baj, Viktor! Az utak, a vasutak, a repülőtéri beruházások beindítását, új szállodák, konferenciaközpontok, sportlétesítmények építését, sok ezernyi munkahely megteremtését, a tömegközlekedés megújítását, az informatika és a telekommunikáció fejlesztését, a csatornahálózat és a szennyvíztisztító rendszer teljes körűvé tételét amúgy is el kellett volna végezni, és amúgy is el akartátok ugyebár végezni, az olimpiától függetlenül is. Holnaptól ugyanúgy lehet ezeken munkálkodni, mintha mi se történt volna.


Persze, persze. 2024-re előre hozták volna a beruházásokat. Így 2040, 2050 körül megvalósulnak. Végülis a kívánságnak megfelelően.


A gond csak az, hogy nem 2015 van hanem 2017. Ha mi az alatt kezdünk el arról népszavazni, hogy akarunk-e egyáltalán olimpiát, mialatt a másik két város maga mellett kampányol és közben ránk mutogat, akkor az erkölcsi veszteséget már a támogatás sem kompenzálja.


Igen, ez a politikai logika egy politikai húzásra.

Az Olimpiát jelen formában és 'most' nem engedheti meg Magyarország, ez pedig az ésszerű logika ha már.

Vonják vissza, minél hamarabb.


Egyre sűrűbben fordul elő, hogy nem értem Stumpf Andrást. (Már nem érzem azonos szellemi mezőben magam vele,mint korábban, bár ez őt nyilván nem érdekli.)

A "politikai csoportosulások önérdekének képviselete" nem más, mint a hatalom megszerzése, illetve megtartása. A politikai taktika. Az érdekek és értékek(!) képviselete csak ezután következhet. A fülkés politikai rendszerekben őszinte és tisztességes módon nem lehet elegendő voksot elnyerni. Manipulálni (is) kell. Miért? Mert az emberek igen jelentős része, nem okos, nem tájékozott, nem racionális, nem sikeres, nem jóindulatú, nem beszámítható, stb. De a vezetők fülkés-voksos kiválasztásával működő mai társadalmakban az ilyen embereknek is ugyanannyi szavuk van, mint az okos, tájékozott, racionális, stb., stb. embereknek.

Ugye azonos a tapasztalatunk, Stumpf úr? Vagy nem? Az öné mi?


Előkeresték a tévében Kunhalmi Ágnes és Molnár Csaba egyetértő, szinte lelkes nyilatkozatát az olimpia megrendezése mellett. Akkor nem említettek népszavazást. Lehet, hogy akkor már készültek valamire.


Nem szeretjük a buktát. Én ki nem állom!


Arról a zapróságról feledkezel meg, hogy ez nem csak a zemberektől függ. Hanem pl. a NOB-tól is. Amely itt olimpiára vágyó, ünneplő tömegeket szeretne látni, egyetértő pártokat meg virágszőnyeget.


T. Stumpf András!

Ennyi? Csak ennyit tud?
Feltételezgetni és „támadni”?
Csak az fordulhat elő, hogy a pályázatot visszavonják még azelőtt, hogy kiderüljön megvan e a 138 ezer érvényes szavazat?
Ha mégis visszavonják, akkor ez megfutamodás lenne, ahogy ezt Kósa András, vagy Pintér Bence állítja?
Nem kellene komplex módon gondolkodni és megvizsgálni a lehetőséget, a racionalitást?

A Mandiner írásai egyre sablonosok és egyre alacsonyabb színvonalúak. Ezek a hozzászólásokat is befolyásolják és alkalmat adnak a gyűlölködésre. Miért jó ez?

Nézünk milyen lehetőségek lehetnek!

- Először is azt kellene megvizsgálni, hogy ilyen cirkusz után a NOB-nál milyen támogatásra számíthatunk.
- Eredményes lenne egy népszavazás?
- Egy eredményes népszavazás esetén milyen eredmény várható?
- stb…

- Amennyiben a NOB-nál ez a cirkusz nagymértékben befolyásolja a pályázat elfogadását, akkor nincs értelme népszavazás megtartásának és vissza kell vonni a pályázatot.

- Amennyiben a NOB-nál nem bír befolyásolással és a döntésnél csak a támogatás nagyságát veszik figyelembe, és várhatóan egy országos népszavazásnál várhatóan érvényes lenne, többségbe kerülnének a támogatók, akkor érdemes népszavazást tartania kormánynak. Amennyiben a felmérések azt mutatják, hogy nagyon kicsi lenne a különbség – 1-2 %- - vagy többségben lennének a nem támogatók, akkor nem érdemes népszavazást tartani és vissza kell vonni a pályázatot.

- Amennyiben a népszavazás megtartása mellett döntenének, akkor országos népszavazást kellene tartani. Amennyiben a kormány, országgyűlés kéri a választók véleményét rövid időn belül akár áprilisban is meg lehet tartani a népszavazást.

Feltételezem, a kormány és a Tarlós István a tárgyalás során ezeket fogja megvizsgálni és ennek figyelembevételével fognak dönteni.


Olyanon nincs értelme vitatkozni, aminek nem ismerjük a valós adatait. Ilyen a 138 érvényes aláírás és a NOB hozzáállás is.
A hozzászólásomban a felvetettek csak lehetőségek.

Érdekes írás jelent meg a vasárnapi újságban.
Nem mindennel értek egyet, de több olyan van benne, amivel egyet lehet érteni.
http://www.vasarnapihirek.hu/f..


Kritizálom néhány dologban a Fideszt, és az olimpiát sem tartom időszerűnek. De nem írtam alá, mert ez nem az olimpiáról szól, ez egy mozgalom szárnypróbálgatása.

Ha lesz népszavazás, majd pedig választás, ott fogok véleményt mondani. Számomra a Fidesz iránti kritika nem jelenti azonnal az ellenzék elfogadását. Mint ahogyan a rendszerváltozásról 26 év után az az átfogó véleményem, hogy az egyik rendszer bukása még nem jelenti a másik rendszer igazságát.


Én? Keress vissza a szövegeimre! Soha egy percig nem akartam olimpiát. Ezért boldog vagyok, hogy simán megbukik ez a korrupciógenerátor, és még csak népszavazás se lesz róla.


Ezért kell elállni a rendezéstől. Végül is, lényegében ezt akarták. De ha ez csak ürügy volt, pusztán láttatni akarta magát egy társaság, hát akkor láttassák magukat másképpen.


Beleálltak a választásba, és kétszer nyertek. Nem is akár hogyan. Végül is ez a lényeg, ezt kell megnyerni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó