Népszavazás

NOlimpia: 266 151 aláírást adott le a Momentum

2017. február 17. 13:56

Bőven túlteljesítve a saját maga előzetes várakozásait is, a Momentum Mozgalom és a különböző ellenzéki pártok összesen 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés során összegyűjt aláírásokat.

Pénteken kora délután, egy sajtótájékoztatóval egybekötve adta át a Momentum Mozgalom a Fővárosi Választási Irodának az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés során összegyűjt aláírásokat.

Mint azt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette: a Momentum és a különböző pártok összesen 266 151 aláírást gyűjtöttek össze a rendelkezésre álló 30 nap alatt.

Az olimpiáról szóló népszavazás kiírásához elvileg mintegy 138 ezer érvényes aláírás szükséges, ennek csaknem kétszeresét adta le a Momentum Mozgalom.

„Azt szeretnénk üzenni a Fidesznek, Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak, hogy az, hogy nem kérdezték meg az embereket, arról, hogy legyen-e olimpia Magyarországon, az egy hatalmas és óriási mulasztás volt a részükről” – fogalmazott Fekete-Győr András az MTI tudósítása szerint, hozzátéve, hogy ezt megtette helyettük a Momentum. A mozgalom vezetője nyomatékosan felszólította Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is, hogy ne lehetetlenítsék el a népszavazást, ez ugyanis értékelése szerint gyávaság lenne a részükről, valamint elárulnák azokat, akik egyébként támogatják az olimpia ügyét.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109036