Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 16. 22:01

A Momentum Mozgalom budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezése túl van a 139 ezres érvényességi küszöbön. Lehet, hogy a mozgalom egymaga is szerez ennyi aláírást, ugyanakkor szoros lesz a hajrá a várhatóan magas számú érvénytelen aláírás miatt.

A Momentum Mozgalom (MoMo) népszavazási kezdeményezése túl van az érvényességhez szükséges 139 ezres küszöbön a 444 értesülései szerint. Ezen felül az ellenzéki pártok 50 ezer aláírást adtak át a Momentumnak – írta meg az Index. Megkeresésünkre a MoMo azt válaszolta, hogy ez félreértelmezés,csupán az biztos, hogy az ellenzéki pártokkal együtt lépték át a küszöböt. A pontos számokat csak holnap fogják közzé tenni.

Pénteken kora délután zárul a négy hetes aláírásgyűjtés, az íveket ekkor kell leadni a Fővárosi Választási Irodának. A Nolimpia nevű kezdeményezés sikeressége esetén az első helyi népszavazást rendezhetik meg a fővárosban a 2024-es budapesti olimpiáról. 

Legutóbb másfél héttel ezelőtt számoltak be arról, hogy 110 ezer aláírást gyűjtöttek össze és az utóbbi napokban újra sokan álltak a mozgalom standjainál, így lehetséges, hogy a MoMo egymaga is túllépi a 139 ezres határt.

Szorosnak ígérkezik az eredmény, ugyanis az aláírások jelentős része várhatóan érvénytelen lesz (például nem budapesti lakosok esetén). A Momentum számol azzal is, hogy többen szándékosan többször írják alá az íveket. Ezért a mozgalom 180-200 ezer aláírást akart összegyűjteni, hogy a lemorzsolódással együtt is elég szignójuk legyen.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109019


Összesen 206 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mielőtt feltételeznél és spekulálnál... esetleg foglalkozhatnál a tényekkel: a PatkányMSZP (hogy a te magasröptű kifejezéseidet használjam) már "el is magyarázta, hogy tulajdonképpen nem is akartak ők olimpiát"...

https://www.youtube.com/watch?..


LOL, két éve még az olimpia volt a nemzeti minimum. :)))))

Tessék, Kunhalmi Ágnes szájából:

https://www.youtube.com/watch?..

A Fideszen kívül a Jobbik és az MSZP is egyértelműen támogatta az olimpiai rendezést, sőt pl. a PM is (Karácsony Gergely).


Nem mondod? Vannak esélyesebbek és kevésbé esélyesek valamely versenyfutásban? Jéééééé!

Én persze tudnék legalább egy érvet Budapest mellett Párizs ellenében: Charlie Hebdo, Bataclan, rémlik valami? De ne aggódj, valószínűleg momentumék el is intézték a dolgot (még akkor is, ha nem lesz meg a 138 ezer aláírás).


LOL, a hagyományosan legaktívabb, és ma is legkormányellenesebb településen a 10%-os aláírást azt valami hatalmas vívmánynak állítanád be - amikor meg az egész országban - a baloldali ellenzék TELJES BOJKOTTJA és a Jobbik kvázi-bojkottja ellenére 44% elment szavazni a népszavazáson, valamint több mint 40% egyirányban NEM-mel voksolt: akkor az Orbán nagy bukása volt.

Viccesek vagytok, na.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2017. február 16. 23:27

Te melyik csatornát nézted?
Minden idők legszánalmasabb VB/EB rendezése volt biztonsági szempontból, botrány botrány hátán, tömegverekedések a stadionban, az utcákon stb. stb. Közhely, hogy a francia rendőrség csődöt mondott.


Akárhogy is magyarázod és játszol a számokkal, de a migráns kampányra elköltött több mint 15Mrd Forint ellenére érvénytelen lett az a népszavazás.


Viccesek vagytok, na.


hagyd már gyurcsányt.


Azért Rogán szomszédja jól keresett rajta. A momo kikérte a Budapest 2024 Zrt. szerződéseit, hogy mire mennyit költöttek eddig a 15 milliárdos keretből. Egyelőre azt mondták külföldön van a vezér, most nem tudnak intézkedni. A végén még titkosítják...


Igen, remélem. Profi volt a szervezés, a kommunikáció.


Ezt már bemásoltad. Ezzel viszont csak a balliberális hozzáállás kétszínűségét bizonyítod, mert amikor ők voltak hatalmon akkor a PwC tanulmány figyelembe vételével ugyanazzal az indoklással támogatták az olimpia megrendezését, mint ami a mostaninál is elhangzik. Ekkor még a vidéki városok szóba sem jöttek és az Agenda2020 sem volt jóváhagyva. Mécs János irománya alapján még az is felsejlik, hogy irigylik a vidéki városok részvételét is.

"Érdekes levelet posztolt a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) vasárnap a Facebook-oldalán. A 2009. augusztus 27-ei keltezésű levelet a Főpolgármesteri Hivatal küldte Bajnai Gordon akkori miniszterelnöknek, és arról tájékoztatják a kormányfőt, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-án „a frakciók egyhangú szavazatával” elfogadta a BOM által kezdeményezett, 2020-as olimpiai rendezésre vonatkozó pályázat-előkészítési törvény tervezetét, és azt az Országgyűlésnek továbbították. Az iratban mielőbbi találkozót kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, hogy azon a Fővárosi Önkormányzat és a BOM tájékoztathassa a frakciókat, és hogy az Országgyűlés még az őszi ülésszak folyamán napirendre tűzhesse az Olimpia Törvény elfogadását.
A levelet Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester, a közgyűlés pártjainak frakcióvezetői – Steiner Pál (MSZP), John Emese (SZDSZ), Tarlós István (Fidesz), Bagdy Gábor (KDNP), Hock Zoltán (MDF) –, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila írta alá. Az irományban egyébként szó sincs semmiféle népszavazásról, az emberek megkérdezéséről – akkoriban ugyanis a balliberális politikusok, értelmiségiek ezt még nem tartották fontosnak. A Bajnai Gordonnak küldött levelet egyébként a BOM az alábbi kísérőszöveggel tette most ki a Facebook-oldalára: „
http://pestisracok.hu/ki-nem-t..

Mit mondott 2017. januárban?

„A főváros jelenleg a szmogtól fuldoklik és egy életveszélyessé vált metróvonalat sem tud felújítani. Az a főváros, amely nap mint nap ilyen bizonyítványt állít ki magáról nem komolyan vehető tényező a nemzetközi versenyben. Sikeres olimpiát csak gazdag és erős önkormányzattal rendelkező nagyvárosok tudnak rendezni.”

„az olimpia lenne a legnagyobb és legkártékonyabb mega projekt. Aláírásommal támogattam, hogy a főváros közönsége népszavazáson döntsön az olimpiai pályázat benyújtásáról. A „vox populi” döntésig vissza kell vonni a pályázat benyújtásáról szóló közgyűlési határozatot.”

Arról viszont nem beszél, hogy húszéves regnálása alatt ő miért nem újította föl a 3-as metrót. Megmosolyogtató, hogy a „gazdag és erős” nagyvárost hiányolja – mintha ez az ő főpolgármestersége idején még meglett volna.


Miért kellene azoknak elmenni, akik támogatják az olimpia megrendezését?
Netán azért, mert az ellenzők nem tudják biztosítani az érvényességet?

Senkinek nem kell elmennie aki támogatja az olimpiát. Biztosítsák az érvényességet a népszavazást kezdeményezők.


Ha csak 150 ezer aláírás lesz ez kevés a 139 ezer érvényes aláíráshoz.
Majd úgy járnak, mint Gőgös járt a népszavazási kezdeményezésével.


Egy betűt változtatnék csak a címen: "Túl van a 139 ezer aláíráson a Nolimpia de szaros lehet a vége."


Lehetne ezt is szemlézni, kedve Mandiner!

http://magyaridok.hu/velemeny/..


Először is, ha utánanéznél, - könnyű feladat -láthatnád, hogy alig-alig van a neten.
Másodszor pedig elmondja a véleményét, mint mindenki más, pl. te.
Harmadszor, ha nem egyezik a véleményetek, attól még nem kellene ilyen szót használnod rá. A Paksnál is igazad van, de akkor se. OK?


Azt feltételezed, hogy akik aláírtak, azok az
elutasításra szavaznának? Miből gondolod ezt?


Mire nyugger leszel, megoldják.


Kérdés, le tudják-e adni, vagy a Kubatov-Habony kopaszok megint ott lesznek a választási irodánál?

Mit dönt a Führer?


Kora este a Momentum egyik tagja a 444-nek elmondta, hogy már túl vannak a 139 ezer aláíráson.

Miután csütörtökön a Párbeszéd és az Együtt is leadott 10-10 ezer aláírást a Momentum Mozgalomnak


A szervezeten belülről, több forrástól származó információnk szerint a szervezet nagyjából 150-160 ezer aláírást gyűjtött össze a Nolimpia-kampány során, ehhez jön hozzá az a körülbelül 50 ezer, amit az ellenzéki pártok szedtek össze, így 200 ezer körül van az a szám, amennyi aláírást leadnak.


Nincs gondban. Olvastad a sajtótájékoztatóját?

http://hvg.hu/itthon/20170217_..


Ha, baloldali vezetés lenn, akkor Olimpia is lenne.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó