Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Nemzeti konzultáció 2017
2017. február 16. 08:53

Arról az öt témáról kérdezné meg a kormány az embereket, amikről Orbán Viktor is beszélt évértékelőjében: a rezsicsökkentés „megvédéséről”, az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartásáról, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli „átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekről”, illetve a migránsok őrizetben tartásáról.

Nemzeti konzultáció lehet abban az öt témában, amiről Orbán Viktor beszélt az évértékelőjében – írja a Magyar Idők. Vagyis a kormány megkérdezné az embereket a rezsicsökkentés „megvédéséről”, az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartásáról, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli „átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekről”, illetve a migránsok őrizetben tartásáról.

A lap szerint a nemzeti konzultáció a Fidesz-KDNP háromnapos zárt frakcióülésén is téma, bár konkrét döntés a konzultáció elindításáról még nem született. A Magyar Idők arról is írt, hogy a budapesti olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről viszont nem tárgyalnak a kormánypártok.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108991


Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Tegnap is írtam, várom a kormánytól a CETA és a TTIP aláírásával kapcsolatos állásfoglalást, s persze ezt is megkérdezném a néptől.

Pontosabban csak ezt kérdezném meg, a többi esetében pedig a kormány végezze a saját dolgát, a választók majd 2018-ban visszaigazolják lépéseik helyességét, vagy hibáját.

A külföldi támogatással fenntartott civil szervezetek kapcsán pedig betű szerint át kell venni az izraeli szabályozást, az a legdemokratikusabb.


Ezt a vitát hozzáértő szakértőknek kellene lefolytatniuk, és a erről a közvélemény számára érthető tájékoztatást adniuk. Mert ugye itt bárki mondhat bármit, főleg a kormány azt hogy rezsicsökkentés- és ennek a vívmánynak a megvédése gonosz Brüsszeltől.
Persze ez nem kerül semmibe, és mint látható kapás még mindig van rá a hívek táborában.


A neten elérhető adatok nem helyettesítik az érdemi vitákat. Ezzel nyilván Te is tisztában vagy.
Amit az alternatív energiák haszontalanságáról írtál (merth. földrajzi elhelyezkedés/éghajlati viszonyok miatt nálunk nap-szél energia hasznosítás nem nyerő)- na én főleg erről szeretnék hallani.
Összehasonlítva az atomerőmű bővítés előnyeivel/hátrányaival.
(Hangsúlyozom: nem egyéni véleményekre, neten található adatokra vagyok kíváncsi.)


http://www.nasdaq.com/markets/..

A gáz világpiaci ára a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés óta hol nőtt, hol csökkent.
Amikor nőtt nem emeltek.
Az idén is volt 2013-as szinten.
Most éppen olcsóbb.
Ha a tőzsdén veszed - nem kerülő úton az északi áramlaton az orosz gázt vagy éppen a palagázt Amerikából a francia kikötőn át.
Az ellátás biztonsága miatt nyilván hosszú távon szerződünk az oroszokkal és más alternatív forrásokkal - ezért lehet, hogy az elszámolás nem napi áron történik.
Amíg átlagosan a 2013-as árhoz tendál a világpiaci ár, kár sipákolni.

Válaszok:
outsider1 | 2017. február 16. 10:54

Attól még rád is fog hivatkozni a párt...


Arról tudnál mesélni, hogy miért tilos a szélerőművek építése?
Mitől olyan veszélyes dolog ez??

Itt tudsz böngészni arról, hogy mennyire haszontalan a "zöld energia" és mi Magyarország hozzáállása ehhez.

http://zoldtech.hu/cikkek/sz%C..


Mindkét kormánypárt, úgy ahogy vannak kamu, nem csak az általuk felvetett kérdések. Nincsenek valódi kérdéseik, válaszaik meg pláne nem. KDNP a valódi viccpárt, csak nincs humora.


De mennyi volt a gáz világpiaci ára 2008-ban, és mennyi 2016-ban? Abból az irtózatos csökkenésből mennyit löktek a magyar a fogyasztóknak, és mennyit tett zsebre offshore cégeink keresztül Garancsi, illetve Orbán. Ugyebár Garancsi, Mészáros nem részesei Orbán vagyonbevallásának, mégis Mészáros Lőrinc érdekeltségei törlesztenek hiteleket Orbán nevében.

Válaszok:
lynx | 2017. február 16. 12:26

Ez így van.
Vagy inkább így lehetne.
Nem tudom, a költségvetés honnan venne el a hiányzó bevétel pótlására.


2008-at a 2010-es árhoz is viszonyítsad!
Miért nem engedtek már 2009-ben a szocik?
2013-ig miért nem a Fidesz?

Egyéként offshorozhatsz, az egész világon a gáz meg az olaj így megy.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó