Dakotai kőolajvezeték: Ferenc pápa az indiánok mellé állt

2017. február 16. 09:14

Ferenc pápa szerint ragaszkodni kell ahhoz, hogy egy terület őslakosainak előzetes engedélye nélkül ne lehessen gazdasági tevékenységet folytatni szent helyeiken.

Szerdán találkozott Ferenc pápa az indiánok képviselőivel, ahol természetesen szóba került a dakotai kőolajvezeték kérdése is. A katolikus egyházfő az indiánok oldalára állt az ügyben. Mint mondta: ragaszkodni kell ahhoz, hogy egy terület őslakosainak előzetes engedélye nélkül ne lehessen gazdasági tevékenységet folytatni szent helyeiken.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108992

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A szentatya február 15-én a VI. Pál aula kistermében találkozott a világ különböző részein élő őslakos népek képviselővel, akik Rómában gyűltek össze az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap (IFAD) 40. vezetőtanácsi ülésének alkalmából.

Ferenc pápa egyenként köszöntötte az őslakosok képviselőit, akik arról tanácskoztak, miként lehet népeiket jobban bevonni a gazdasági életbe. A lényegi kérdés a pápa meglátása szerint az, hogyan lehet összeegyeztetni a gazdasági, szociális és kulturális fejlődéshez való jogot az őslakosok személyének és területeinek védelmével.

Meg kell őrizni sajátos identitásukat, lehetővé téve számukra, hogy teljes jogúan részt vegyenek a társadalom életében – fogalmazta meg javaslatát a szentatya." [Magyar Kurír]

Válaszok:

Ez a verdikt:
Le a keresztekkel, mert sérti a muszlimokat.
Annyi féle WC-t, ahány "féle" ember.
(A szockomban volt ilyen írás a WC-ben:
Tiéd a WC, magadnak szarsz,
Ezt üzeni néked Engelsz és Marx.)

Egyre inkább az az érzésem, hogy a pápa összekeverte a Vatikánt az ENSZ központjával:

http://www.katholisches.info/2..

Vagy inkább arról van szó, hogy itt már réges-régen nem hitről és vallásról megy a játék, hanem egy felekezet/vallás- és nemzetmentes új világ kialakításáról, amiben a Vatikán is a szabadkőművesek nagy munkájának szorgos kőművesévé vált.

A moldvai csángó magyarok elrománosítása is hidegen hagyja a "szentatyát"...

Adni kell még két kaszinónyitási engedélyt a dakotáknak ((bomba üzlet) és mindjárt szép lesz a vezeték. Csak megfelelő üzletet kell ajánlani.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés