Dühbe jövünk

A Momentum Mozgalom Blaha Lujza téri standjánál is incidens történt

2017. február 16. 12:54

Egy részegnek tűnő férfi alá akarta írni a Momentum Mozgalom ívét a Blahán, ám mivel nem volt budapesti lakos, ezt nem tehette meg. A férfi bedühödött, s annyit írt a lapra: „A kurva anyátok!”, majd széttépte az ívet, melyen már több aláírás is szerepelt.

Miután csütörtök reggel borosüveggel megütötték az LMP egyik aláírásgyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéren, a délelőtt folyamán a Blaha Lujza téren, a Momentum Mozgalom pultjánál is incidens történt. 

Egy részegnek tűnő férfi odajött a Momentum pultjához, hogy aláírja az ívet. Ám mikor az aktivisták elkérték a lakcímkártyáját, kiderült, hogy nem budapesti lakos, így nem tud érvényes aláírást leadni. Az aktivisták ezt közölték is a férfival, aki erre feldühödött, s nem hagyta annyiban a dolgot, minden áron alá akart írni. 

A momentumosok a békesség érdekében megengedték neki, hogy mégis szignózza a lapot, de egy olyan helyen, ahol amúgy sem lenne érvényes az aláírása. A férfinek azonban nem tetszett ez a megoldás, s ezt kifejezve a lapra a neve helyett az írta: „A kurva anyátok!”, majd széttépte az ívet, melyen már több szignó sorakozott. Állítólag a pultot is felborította – tudta meg a Mandiner.

Az aktivisták kihívták a rendőrséget, a tettes azonban elmenekült.

*

Így néz ki a szétdúlt momentumos pult:

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109000

Beérkezett trackbackek

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nabazz, kellett emlegetnem a Blahát...

Mondjuk tényleg furcsa, hogy kábé 4 hete megy az aláírásgyűjtőkció, de eddig nem igazán voltak ilyen balhék (egy eset rémlik). Aztán most két nappal a zárás előtt hirtelen kettő is.

"Egy részegnek tűnő férfi"

--- a borosüveges - ahogy az egyik hozzászólótól olvastam - alkoholista hajléktalan. A múlt hét végi lefejelő a rendőrökre is rátámadt. Futni hagyott büntetett előéletű kopaszok. NER minden mennyiségben.

Nincs olyan téma a politika porondján a mában az országban, ami indokolná a társadalom megosztását, a lövészárkok ásását, a negatív indulatok feltüzelését egymás ellenében, a kirekesztést.

A politikának, médiának kiemelt a felelőssége mindenhol, hogy mit közvetít, milyen mintákat mutat a társadalom irányába.

Többen azt gondolhatják, hogy a háborús retorikának, gyűlölet és negatív indulat beszédnek, az ellenségeskedő, kirekesztő megfogalmazásoknak nincs következménye, azok csak eszközök, nyomatékosító, figyelemösszpontosító eszközök.

Tévednek, minden emberi megnyilvánulásnak következménye van.

Válaszok:

A jövő kormánypártja, a Momentum (azaz lendület a semmibe) annyit se tud, hogy a nem-budapesti aláírónak megengedem az aláírást, nem kezdek vitába, legfeljebb az az aláírás is érvénytelen lesz a többi 15-20%-al együtt.

Gőzöm sincs, hogy mi miért történik, arról sincs tudomásom, hogy az elkövetők kifélék-mifélék voltak, csak furcsállom, hogy hirtelen szinte egyszerre két ilyen eset is történik két különböző helyen. Lehet akár véletlen is.

Épp arról értekeztünk a móricos threadnél, hogy mindenkét aluljáró tele van hómlesszekel, meg részeg dajdajozókkal is, de a tököm tudja, hogy van-e ezekhez közük vagy sem.

Úgyhogy örülnék, ha máshol hisztiznél, és mást titulálnál gyurcsányista szektásnak. Idióta.

jav.: Többen azt gondolhatják, hogy a háborús retorikának, gyűlölet és negatív indulat beszédnek, az ellenségeskedő, kirekesztő megfogalmazásoknak nincs oly mértékű negatív következménye, azok elsődlegesen eszközök, nyomatékosító, figyelemösszpontosító eszközök adott célzott irányokba, amelyek adott célokat, politikai érdekeket szolgálhatnak.

Ez tévedés, nem az ember saját akarata határozza meg önmagában az adott folyamatokat.

Nem lenne jó ezen társadalmat mind jobban megosztani, mind szélesebb lövészárkokat létesíteni ember és ember között, mert ha ez megvalósul, akkor senki nem fog tudni olyat felmutatni, ami ezt a rombolást ellensúlyozhatná.

Mert így döntött a Nemzeti Választási Bizottság. Országos népszavazást kezdeményeztek, azt nem engedélyezték. Pedig a vidéket is érinti. A pestiek a vidékiekért is kiállnak. A vidék érdeke is, hogy ebből ne legyen semmi. Csak az előkészületekre 15 milliárd Ft-ot különítettek el. Azért ez nem kevés, nem egy nokiás doboznyi 20 millió. Budapest egyik legelegánsabb irodaházásban bérel a Budapest2024 vagy milyen nevű szervezet helyiséget, jól fizetett aktatologatókkal. Ja, és véletlenül pont abban az épületben bérlik az irodákat, ahol az olimpiatámogató tanácsadó cég, a pwc is van.

Hát lehet. Ezekből kinézem. Abban biztos vagyok, hogy az ilyen balhék egyáltalán nem kedveznek a Fidesznek.

én ezeket a ceu-s filozófusokat ütném fejbe:

"Azonban három héttel a rendezvény előtt a szervezők tudomására jutott, hogy néhány magyar filozófus – köztük Kajtár László, a CEU doktorandusza – levélben hívta fel a brit tudósok figyelmét az MMA politikai befolyásoltságára, és Fekete György elnök tevékenységére. A brit filozófusok megrettentek, és lemondták részvételüket. Az ezt követő kemény levélváltásban az MTA Filozófiai Intézetének posztdoktori kutatója, Zuh Deodáth rákérdezett, miért visszakoztak, a britek pedig azt mondták, semmilyen formában nem kívánnak megjelenni olyan rendezvényen, amihez az MMA-nak bármilyen formában köze van, és
amely az európai szélsőjobbos mozgalmak legitimációját szolgálja."

Válaszok:

De képzeld el megvan, sőt, bőven megvan. Még akkor is, ha esetleg utólag önkényesen felemelnék 150 ezerre a határt és akkor is, ha sok a hibás adat.

Nagyon jó, hogy sok önkéntes volt, annak ellenére, hogy néha eldurvult egy-két járókelő, gondolom nem függetlenül a Gajdics-Bayer-Bencsik hazaárulózásától. Ami szomorú, hogy sok államigazgatásban dolgozó mondta, támogatja az olimpiaellenes kezdeményezést, de nem meri aláírni.

Válaszok:

Hát lehet. A médiafigyelem ilyenkor mindig jó. Csak azt nehéz elképzelni, hogy ebből olyan marha sok plusz aláírást lehet begyűjteni.

Biztos lesznek páran, akik ezeken a híreken felidegesednek, és most aláírják az ívet, de azt nem tudom, hogy mire vártak idáig.

Válaszok:

Ettől tojtak be Orbánék. Vicces volt, hogy valamelyik nap, erőszak nélkül, kivezényelték a rendőröket a határ úti aluljáróba. Csak sorfalat álltak a stand előtt, az ürügy az volt, hogy az illegálisan árulókat igazoltassák. De csak addig figyelték az "illegálisan árulókat", míg az aláírásgyűjtés folyt, utána már nem volt érdekes, hogy ki hogyan árulja a portékáját illegálisan.

Válaszok:

Mindig van, aki az utolsó pillanatra hagyja a döntését. Most csüt. délutánra már biztosan megvannak az aláírások, jó ráhagyással. Inkább az a fura, hogy miért pont a végére szaporodtak meg a durvaságok. Eddig is volt egy-egy beszólás, de hogy valakit bántalmazzanak, arra nemigen volt példa.

Nem a balliberálisok ütnek fejbe, és ha még nem vetted volna észre, nincs forradalom. Tudom, mindig csatázik a jobboldal, de egyelőre béke van.

Ezen nemzetnek minden magyar része.

Szükség van a másik meghallgatására, a másik ember személyének tiszteletére, a másik elfogadására, úgy a politikában, mint a társadalomban. Szükséges, hogy elfogadjuk, adott dolgokban lehetnek különböző vélemények.

Szükséges, hogy a politika, média betartson adott értékeket, demokratikus értékeket, erkölcsi, etikai normákat, morális alapértékeket, minden oldalon, hogy építő mintákat mutassanak a társadalom irányába.

Nem mindegy, hogy merre jelölik ki ezen minták a haladás útvonalát, mert sokak gondolkozását a politika, média formálja, különböző mértékben (amivel a politika és média is tisztában van).

Válaszok:

Te kivel beszélgetsz?

"ahol amúgy sem lenne érvényes az aláírása."

"majd széttépte az ívet, melyen már több szignó sorakozott."

Most akkor mi van?

Mindig látok aláírókat.

Én nem vagyok önkéntes gyűjtögető, egy ismerősöm önkéntes, a friss adatokat tőle tudom.

De egyéb kérdéseidre a válasz. A Nemzeti Választási Iroda döntése alapján csak Bp-re korlátozódik a népszavazás, országost nem engedtek. Nyilván mert ez nehezített feltétel. Országos népszavazáshoz 200 ezer aláírás kell, egy budapestihez meg 138 ezer. Kicsit aránytalan így. Ráadásul lehet, hogy kitalálják, 150 ezer a szükséges aláírás.

Ez az aláírásgyűjtés egy kis lépés, de fontos.

Ha túl gyorsan alakul párttá, akkor megvan a veszélye, hogy kipukkad.

Az olimpiaellenes mozgalomnak az lehet a jelentősége, hogy egyfajta katalizátor. Megmutatja, hogy a közös cselekvésnek lehet hatása, az apátia, a rálegyintés nem út.

Már nem volt idő. Most nem a választási eljárásokon kell rugózni. Ősszel már döntés lesz az olimpiáról. Legalább egy kérdés kitárgyalása kicsit kiegyensúlyozottabb lett, függetlenül attól, hogy lesz népszavazás az olimpiáról, vagy sem.

A kormánypártok (a játék kedvéért mondjuk többesszámaban, mintha a KDNP is önálló párt lenne) semmilyen vitába nem mennek bele, csak bejelentenek, kijelentenek, nép-nemzeti konzultálnak, kizárólag a Habony művek által feltett manipulatív kérdésekről. A civilek időről időre megmutatják, hogy más nézőpont is van, ezt is érdemes meghallgatni. Egyelőre ezek fellobbannak, aztán megszűnnek. Hol van már a Milla? De itt van a Momo. Lehet, hogy jövőre egy más formáció jön. Ezek a kezdeti lépések. Utolsó utáni pillanatban vagyunk, hogy az emberek gondolkodását egy kicsit felébresszük. Hogy rájöjjenek egy minimális önbecsülés kell, az nem elég, hogy szó nélkül a szemetesbe dobom az épp aktuális nemzeti konzultációs ívet.

Válaszok:

nem választási esemény

A fővárosi választási bizottság szerint pedig ez teljesen rendben volt.
Nem választási esemény , ne nekik panaszkodjanak , hanem a rendőrségen.

Még azt is írták, hogy arrébb tolhatták volna a kiállást.

"sok államigazgatásban dolgozó mondta, támogatja az olimpiaellenes kezdeményezést, de nem meri aláírni."

A földügyben is ez volt.

Érthető, hogy visszafogottabbak mint kezdeményezők.
A szavazásnál majd megjelennek és a fülkében beikszelik a véleményüket .

A kúriai határozat miatt csak BP kezdeményezhet és ők szavazhatnak.

Egy párt akkor erős ha Budapesten és vidéken is él.
A pártszervezőknek pont ez a célja ,hogy ezt elérjék.

A kérdések a dezinformációt szolgálják.

A választási kérdésekkel is foglalkozni kell a következő hónapokbna a parlamentben és azon kívül is.

Válaszok:

Igen, lesz itt még próbálkozás. Egyébként

Budapestet és a vidéket már régen egymásnak ugrasztották. Hallottam én már 2002-ben, mikor a szüleimet vidéken meglátogattam, hogy egyétek meg a metrótokat.

Lesznek újabb és újabb próbálkozások az aláírók lejáratására. Pl. ha nem nyerjük el az olimpiát, akkor mi leszünk a közös nemzeti ügy kerékkötői. Majd kipuhatolják, hogy merre érdemes próbálkozni, milyen fajta gyűlölködésre van fül.

Igen, igaz. De ahhoz az kell, amit már többen javasolnak. Ha az ellenzék megerősödik, megegyeznek egy átmeneti kormányban, és a választásokon a fideszes jelölttel szemben csak egy ellenzéki jelölt lesz. Így akár most is lenne esélye nyerni az ellenzéknek, nagyon is. Mert a fidesz által kreált választási rendszer maguk ellen fordulna. A győztes túlnyeri magát, akár az ellenzék is szerezhet kétharmadot. Akkor a választási rendszert visszaállítják arányosabbra, az átmeneti időszakot menedzserli egy szakértői kormány, majd mondjuk két év múlva kiírják az új választásokat, a régi-új választási rendszerben. Nagyon nehéz lesz megszabaduli a fidesztől, és nagyon kaotikus. De minél gyorsabban, annál jobb lenne.

Válaszok:

Összefogástól függetlenül is

Összefogástól függetlenül is minden ellenzéki pártnak becsülettel végig kellene gondolnia az összes választási szabályt , a 2014-ben a gyakorlatban megjelent , felszínre került problémákat és ezek megváltoztatását követelni.

Az közös érdek.
Munka van vele,de ezt nem lehet megspórolni .
Ha demokratikusnak mondják magukat, akkor igenis álljanak ki a demokratikus választásokért.

Ez közérdek.
Az embereknek meg kell ismerni a választási szabályokat , az ellentmondásokat,csúsztatásokat és a tiszta választások elvét képviselni.

"Miért is zárták ki a vidéket a vélemény kinyilvánításból?"

Kizártáááák?

Kik voltak azok, akik kizárták
és
hogyan akadályozták meg "a vidéket",
hogy az országos népszavazást kezdeményezzen?

Mesélj...

"Mivel az NVB nem fogadta be az országos népszavazásra vonatkozó kérelmet és a Kúria is helyt adott ezen döntésének, ha azóta senki sem nyújtott be új országos népszavazásra vonatkozó kérelmet, szabad a pálya. Vajon miért nem él vele az ellenzék?"

Azt az elutasított országos népszavazást nem az ellenzék, nem egy ellenzéki párt, hanem egy magánszemély kezdeményezte.

Az ellenzék/ellenzéki pártok – az LMP kivételével – kezdetben nem voltak az olimpiai rendezés ellen.

A mostani népszavazás kezdeményezőjének, a Momentumnak, meg egyszerűen nincs is (még) országos hálózata, anélkül pedig részükről reménytelen lenne az országos aláírásgyűjtés. A saját erőiket is felmérve józan döntést hoztak a budapesti népszavazás kezdeményezése mellett.

Provokátorok tömege dolgozik az online médiában és az utcákon is. Ebben ők profik, erre vannak kiképezve.

Csak átmeneti, mondjuk két év. Utána jöhet megint a versengés egy többosztatú rendszerben. Sajnos most egyosztatú.

Nem így kéne.

Mi a hiteles forrás, nem tudod? Mert a "szerint", ugyebár , az egy PC szarocska.

Aha, pontosan, maga kis fasiszta.

Akcióban Kubatov és Habony barnaingesei!

Magyarellenes atrocitások a hatalom részéről.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés