Dühbe jövünk

A Momentum Mozgalom Blaha Lujza téri standjánál is incidens történt

2017. február 16. 12:54

Egy részegnek tűnő férfi alá akarta írni a Momentum Mozgalom ívét a Blahán, ám mivel nem volt budapesti lakos, ezt nem tehette meg. A férfi bedühödött, s annyit írt a lapra: „A kurva anyátok!”, majd széttépte az ívet, melyen már több aláírás is szerepelt.

Miután csütörtök reggel borosüveggel megütötték az LMP egyik aláírásgyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéren, a délelőtt folyamán a Blaha Lujza téren, a Momentum Mozgalom pultjánál is incidens történt. 

Egy részegnek tűnő férfi odajött a Momentum pultjához, hogy aláírja az ívet. Ám mikor az aktivisták elkérték a lakcímkártyáját, kiderült, hogy nem budapesti lakos, így nem tud érvényes aláírást leadni. Az aktivisták ezt közölték is a férfival, aki erre feldühödött, s nem hagyta annyiban a dolgot, minden áron alá akart írni. 

A momentumosok a békesség érdekében megengedték neki, hogy mégis szignózza a lapot, de egy olyan helyen, ahol amúgy sem lenne érvényes az aláírása. A férfinek azonban nem tetszett ez a megoldás, s ezt kifejezve a lapra a neve helyett az írta: „A kurva anyátok!”, majd széttépte az ívet, melyen már több szignó sorakozott. Állítólag a pultot is felborította – tudta meg a Mandiner.

Az aktivisták kihívták a rendőrséget, a tettes azonban elmenekült.

*

Így néz ki a szétdúlt momentumos pult:

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109000

Beérkezett trackbackek