Tarlós: Demszky össze-vissza beszél

2017. február 13. 10:37

A főpolgármester a TV2-ben arra hívta fel a figyelmet: még nincs olyan határozat, ami miatt pénzt kellene visszafizetni Brüsszelnek a 4-es metró kapcsán.

Ha a magyar kormány felfüggeszti az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) metróberuházásáról szóló jelentése miatt a mintegy húsz milliárd forint utalását, akkor a főváros sem fog utalni – közölte Budapest főpolgármestere hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Tarlós István a Miniszterelnökség vezetője, Lázár János által elmondottakra reagálva – miszerint a 4-es metróprojekthez az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek, ám ennek a kifizetését felfüggesztik – úgy fogalmazott: „nincs akkora baj, túl azon, hogy kicsit kevesebb mint 20 milliárd ez a pénz, de (...), ha a magyar kormány felfüggeszti ennek az utalását, akkor mi sem fogunk tovább utalni, vagyis likvid problémát nem valószínű, hogy a fővárosnak fog a dolog okozni”.

A főpolgármester hétfőn felhívta a figyelmet arra, hogy egyelőre nincs olyan határozat, ami miatt visszafizetési kötelezettsége lenne az Európai Unió felé Budapestnek illetve Magyarországnak. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kárenyhítés érdekében meg kell mindent tenni.

Tarlós arról is beszélt: nem akarja firtatni sem a jogi, sem a politikai felelősséget a 4-es metró ügyében, ugyanakkor Demszky Gábor viselkedését nem érti, nem is tartja méltónak, szerinte a volt főpolgármester össze-vissza beszél, ügyvédet fogad, pedig senki nem vádolta meg őt még semmivel.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108901