Mentőakció

Emberrel a fedélzetén sodort el egy kompot a tiszai jeges ár

2017. február 13. 12:58

Elsodorta a jégzajlás a tiszacsegei kompot hétfő reggel, az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt. Kimenekítésére megérkeztek az illetékes hatóságok, végül a férfit egy honvédségi helikopterrel mentették ki a kompról.

Honvédségi helikopterrel kimentették a jégbezárt tiszacsegei kompon tartózkodó férfit hétfő délelőtt – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Előzőleg a település polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elsodorta a jégzajlás a tiszacsegei kompot hétfő reggel, az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt.

Szilágyi Sándor tájékoztatása szerint az egyébként Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán. Ez után a komp a jégtáblák között megrekedt, a szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet - tette hozzá a helyszínen tartózkodó polgármester. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108911