Tarlós: Felelőtlenség lenne nem vitatni az OLAF-jelentést

2017. február 10. 10:41

A főpolgármester szerint egy városvezetőnek akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF különböző megállapításait, ha csak 1-2 milliárdot tud visszaszerezni. Tarlós István szerint egyetlen egy lehetőséget sem szabad kihagyni hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük.

Tarlós István szerint már-már felelőtlenség nem vitatni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a budapesti 4-es metró beruházásáról tett megállapításokat, főpolgármesterként kötelessége is ezt megfelelő hangnemben megtenni. A főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, az a véleménye, hogy „már-már felelőtlenség nem vitatni” a megállapításokat, függetlenül attól, hogy – egy kivételével – 2010 előtti esetekről van szó. A főváros és egyben az ország érdekét mindenkinek kötelessége védeni – hangsúlyozta.

Tarlós István úgy fogalmazott: „tehát nem is valamiféle elhatározás kérdése a dolog, hanem én úgy gondolom, hogy egy városvezetőnek, Budapest főpolgármesterének akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF különböző megállapításait, ha csak 1-2 milliárdot tud visszaszerezni”. Egyetlen egy lehetőséget sem szabad kihagyni hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük – tette hozzá.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra is, egyelőre semmilyen határozat nincs arról, hogy bármit vissza kellene fizetni. A jelentésben van majdnem nyolcvan megállapítás, és az OLAF ezek alapján tett egy ajánlást az Európai Bizottságnak. Azt is mondta, hogy a 4-es metró szerződései „nagyon rosszak”, „sok kárt” okoztak vele, de hogy mennyi esetben állapítanak majd meg bűncselekményt, azzal meg kell várni az illetékesek döntéseit. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108835