Külföldön is körözik a 4-es metró beruházásának volt vezetőjét

2017. február 9. 09:58

A Magyar Nemzet cikke szerint nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét.

Nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét – írja a Magyar Nemzet Polt Péterre hivatkozva. A legfőbb ügyészhez a párbeszédes Szabó Tímea intézett írásbeli kérdést arról: miért nem történt érdemi előrelépés az elmúlt hat év során a 4-es metróval kapcsolatos nyomozásban, miközben az Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) rövidebb idő alatt lezárta a saját vizsgálatát.

A legfőbb ügyész erre válaszol azt közölte: az ügyben először 2009 decemberében indítottak nyomozást, amit három év múlva „részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntettek. A 2011-ben indított Alstom-nyomozásban három gyanúsítottat múlt októberben kihallgattak. Polt válaszában csak név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát.

Gulyás Lászlót egyébként korábban őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását a bíróság elutasította, ő pedig külföldre távozott, az Alstom-bizottság sem tudta meghallgatni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/108794