Botka-szóda

2017. január 12. 11:02

Szarvas Koppány Bendegúz
Koppány mondja

Amíg Orbán életben van, jó eséllyel nem fog összeomlani a kormányzás. Ezt jelenleg egy esetleges baloldali kormányból nem nézik ki.

„A választópolgár ugyanis nagyon kényelmes és nem szeret lutrizni. Ha a kormányzatnak sikerül meggyőznie a választót, hogy tudja, merre halad, és csinál valamit, az már a választópolgároknak általában elég ahhoz, hogy hatalomban tartsák a kormányt. De hogyha a kormány ótvaros rosszul kormányoz (ld. mellékelt ábrán kishazánkat. Nem, nem képet rakok be, nézz körül az országban!), akkor is van egy mentsvára: az ellenzék. Ha az ellenzék (most jön a 2. pont) kormányképtelen, akkor a zistenadta nép nem fogja rájuk lecserélni a kormányt. Kicsit mint Hofi viccében, amikor a római katona hessentené el Jézus sebéről a legyeket, de az rászól: »hagyd fiam, ezek már jól laktak«.

A Fidesz ez esetben nem jóllakott (sosem lesz olyan), de legalább beágyazott. Ugyan mindig tűzoltanak, de legalább felszínen maradnak. Amíg Orbán életben van, jó eséllyel nem fog összeomlani a kormányzás. Ezt jelenleg egy esetleges baloldali kormányból nem nézik ki. Nem tudják, kikből állna a kormányunk, nem tudják, mit akarunk, nem tudják, hova tartunk. Ergo inkább maradjanak a megszokott, hozzáértő gengszterek, mint a jószándékú amatőrök. Őszintén szólva, nem akkora hülyeség, mint amekkorának egyes sértett ellenzékiek hiszik. Better the devil you know, ahogy az angol mondja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107918