Galambos Lajos

Vádat emeltek Lagzi Lajcsi ellen

2017. január 11. 20:05

A vád szerint Lagzi Lajcsi 1993-tól 2000-ig illegális bekötéssel 30 millió forintnyi villanyt, 16 milliónyi vizet, valamint 4 millió forint értékű földgázt lopott el. Tettéért két évtől tizenkét évig terjedő letöltendő börtönbüntetést kaphat.

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás kiszabását indítványozva emelt vádat Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész ellen az ügyészség.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Az ügyészség most elmondta: vádat emeltek Galambos Lajos és tíz társa ellen. A zenészt mint elsőrendű vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen, társtettesként elkövetett lopás bűntettével, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban – szintén társtettesként – elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.

Felidézték: Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 között elhatározta, hogy mocsai ingatlanainak, illegális bekötések révén szerzi meg szabálytalanul az áramot, a vizet és a gázt. Ennek megfelelően, a közműveket az ingatlanra beköttette, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki.

A zenész mocsai és tatai ingatlanjaiban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. 

Az ügyészség a közügyektől való eltiltás és a félmillió forint értékben történő vagyonelkobzás mellett börtönben letöltendő szabadságvesztést indítványoz, melynek hossza két évtől tizenkét évig terjedhet.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/107898