Lelőtték Olaszországban a berlini ámokfutót

2016. december 23. 12:25

Lelőtték Milánóban a berlini ámokfutót, a tunéziai származású Anis Amrit. Egy rutinellenőrzésnél állították meg, majd mikor felszólították a papírjai bemutatására, elővette a pisztolyát és egy forrás szerint Allah Akbar!-t kiáltva a rendőrökre lőtt, akik visszalőttek. A támadó meghalt, egy rendőr pedig a vállán sérült meg.

2016. december 23. 12:25

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) római kapcsolattartója tájékoztatást kapott az olasz belügyminisztériumtól arról, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet elkövetésével gyanúsított Anis Amrit lelőtték péntek hajnalban Milánóban – jelentette be a német belügyminisztérium szóvivője.

Tobias Plate a pénteki berlini kormányszóvivői tájékoztatón kiemelte, hogy a német kormány egyelőre nem tudja hivatalosan is megerősíteni Anis Amri halálát, de az olasz partnerek által a BKA munkatársának tudomására hozott információk alapján már minden jel arra mutat, hogy a merénylettel alaposan gyanúsított tunéziai állampolgárról van szó, és „részéről nem fenyeget többé veszély”.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint Amrit egy rutinellenőrzésen állították meg, majd mikor a papírjait kérték, lövöldözni kezdett. A rendőrök visszalőttek. A férfi meghalt, egy rendőr pedig megsérült a vállán. Martin Schäfer, a külügyminisztérium szóvivője hozzátette, hogy az olasz hatóságok a milánói német főkonzulátust is értesítették a fejleményről. Mint mondta, köszönet illeti az olasz partnereket a szoros együttműködésért.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. december 24. 06:09
Bettina Gaus most kesereg azon, hogy egy átlagos nap többen halnak meg kamion okozta közlekedési balesetben, mint Milánóban egy adventi nap rutinigazoltatáskor rendőrtűztől?
hátakkor
2016. december 24. 05:42
Szerencsére kezdő digó rendőr volt. Egy senior zsaru felolvasásba kezdett volna a gonosztevő emberi jogairól.
áfonya
2016. december 24. 01:04
Merkel nem szavahihető hazudozik ,terror alatt tartja aki a valóságot megmondja ,németeknél élő magyarok elmondják. Olaszország migránspárti kommunista kormánya van , nem hallottam egyszer se hogy terroristákat fogtak volna el pedig olaszok felől van a nagy beszállító útvonal Németek is migráns pártiak ,gyilkos meg is szökött tőlük ,megfigyelhető a terroristák útja a kommunista kormányzatú országokon vezet többek között görögök felöl ..Ezért kételkedem az elfogásban Gyanúm ha a nyugat valami disznóságot akar elkövetni az eus országok ellen mindig a kommunisták kerülnek kormányra ,kommunisták a hatalomért mindenre képesek ,itt van a prtivatizáció ezt is a komcsikkal csinálták meg a keleti blokk országait kifosztották ,betolakodók beáramlásának útvonalát is a kommunista kormányozta országot útvonalán jelölték meg .Nyugati tőkés országok eus vezérek nem fegyverekhez nyúlnak hanem a kommunisták mindig kéznél vannak ,már régen láttuk befogadják pihentetik eljön az idő bevetik .
nanemar
2016. december 23. 20:57
Màr nem hiszek a közleményeknek. Nyilatkoznak, hogy lezàrjàk az ügyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik