Ki mögött áll Soros György? A képviselők válaszolnak

2016. november 22. 14:09

Ideje volt utánajárnunk a magyar közélet állandó forró témájának: most épp ki mögött áll Soros György? És ki fogadna el pénzt tőle? Erről faggattuk a parlamenti képviselőket a plenáris ülés előtt, sőt, a metróban is. Előkerült a fideszesek Soros-ösztöndíja, Hoffmann Rózsa tisztességes munkával szerzett pénze és Soros felesége is. Azonnali kérdések perce, negyedik adás.

A lehető legkomolyabb, és állandóan napirenden lévő kérdést tettük fel ezúttal a parlamenti képviselőknek: ki mögött áll Soros György?

Szabó Tímea megpróbálta elviccelni a dolgot, de nagyon rosszul sikerült neki. Komolyra fordítva a szót aztán több más baloldali politikushoz hasonlóan kifejtette: Soros György fontos és hasznos tevékenységet végez. Ezt így gondolják a szocialisták is, bár a fideszesek Soros-ösztöndíját azért sem Mesterházy Attila, sem Hiller István nem felejtette el felemlegetni. Kunhalmi Ágnes – akit a nép közé leereszkedve már a metróban kaptunk el – ettől függetlenül elfogadna pénzt Sorostól, ha az MSZP-vel azonos célokat támogat. A liberális Fodor Gábor viszont bevédte a Fideszt az ösztöndíjak ügyében, szerinte nincs ebben semmi rossz.

Az ülésterembe az utolsó pillanatban beszáguldó Kövér László házelnök már a folyosó közepéről előre szigorúan közölte, hogy nem áll szóba velünk, és sajnos ehhez tartotta is magát, hiába tettük fel a kérdést a hátának. A KDNP-s Hoffmann Rózsa azt mondta Sorosról, hogy „nem lát be a háta elé”; viszont ő nem fogadna el pénzt tőle, mivel elég neki az, „amit tisztességes munkával megkeres”.

A Jobbikból Hegedűs Lorántnét kaptuk el, akitől megtudtuk, hogy Soros a migrációt és abortuszt támogató civil szervezetek, és persze a Fidesz prominensei mögött áll. A támogatás elfogadására vonatkozó kérdésünkre pedig senki mástól nem kaptunk ennyire nyomatékos választ.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/106389