Soros

Soros vezetésével szervezkednek a gazdag liberálisok Trump ellen

2016. november 14. 12:17

Háromnapos konferenciára gyűltek össze Washingtonban zárt ajtók mögött a Demokrata Pártot és a liberális civil szervezeteket támogató Democracy Alliance lobbicsoport tagjai. Eredetileg Clinton első száz napjáról beszéltek volna, de Trump győzelme után a Politico által megszerzett program szerint például Soros György fog előadást tartani arról, hogy milyen volt az élet a nácizmus és a kommunizmus alatt.

Totális lövészárok-háborúra készülnek a gazdag liberálisok Trump ellen az első naptól kezdve – írja a Politico. A lap szerint vasárnap este három napos konferencia kezdődött Washingtonban a Demokrata Pártot és a párt körüli liberális civil szervezeteket támogató Democracy Alliance (DA) szervezésében, zárt ajtók mögött. A szervezetet 2005-ben alapította Soros György, a tagság feltétele pedig, hogy az adott tag évente 200 ezer dollárral támogassa az ajánlott szervezeteket.

A Politico által megszerzett napirenden gyors módosításokat végeztek Donald Trump győzelme után: eredetileg ugyanis Hillary Clinton első száz napjáról lett volna szó. Így viszont inkább arról lesz, hogy hogyan védjék meg az Obama-elnökség örökségét Trumppal szemben. Emellett első sorban a 2017-es és 2018-as választásokra koncentrálnak, illetve arra, hogy a párt közelebb kerüljön a munkásosztálybéli szavazókhoz.

A cikk szerint egyébként több vélemény is van a csoporton belül a Demokrata Párt reformját illetően: egyesek szerint a Democracy Allience-nek is felelősséget kell vállalnia a vereségért; mások szerint viszont az irány jó, csak Clintonnak kevés szavazót sikerült mobilizálni, így valójában csak jó jelöltet kell találni a sikerhez.

A Politico felhívta a figyelmet, hogy Soros maga ritkán vesz részt a DA találkozóin, Trump győzelme után azonban felkerült a programba egy beszélgetés Soros Györggyel. Ennek során a magyar származású üzletember arról fog beszélni, milyen volt az élet a náci és a kommunista rendszer alatt Magyarországon. A beszélgetés moderátora szerint azonban Soros nem fogja a Trump-elnökséget a nácizmushoz hasonlítani, ugyanakkor arról is beszélt, hogy még konzervatív politikusok szerint is „az autoriter rendszerekben megszerzett tapasztalatok fontosak lehetnek”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/106143