Az ellenzéki előválasztásról egyeztetett a baloldal

2016. október 27. 19:15

Csütörtökön megkezdték az egyeztetéseket az előválasztásról az ellenzéki pártok. A megbeszélésen részt vett a Balpárt, a DK, az Együtt, az Európai Bal, a Liberálisok, az MSZP, a MoMa és a Párbeszéd. A Jobbikot nem hívták, az LMP pedig jelezte: nem vesz részt a tárgyalásokon.

Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról csütörtökön – tudatta a tárgyaláson résztvevő nyolc párt csütörtökön közleményben az MTI-vel. Közleményükben azt írták: „a demokratikus ellenzéki pártok részvételével megtörtént az első egyeztetés az előválasztásról és kapcsolódó kérdésekről”. A tárgyaláson részt vett a Balpárt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, az Európai Bal, a Liberálisok, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Párbeszéd delegációja. Azt írták, a tárgyalás konstruktív légkörben zajlott, és a felek megállapodtak a megoldáskeresés folytatásában. 

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy erre a hétre egyeztetésre hívják a demokratikus ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén arról tájékoztatott, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Szerintük a demokratikus ellenzék egyetlen esélye, ha 2018-ra megtalálják azt „a 106 igaz embert”, aki bírja a helyi közösségek bizalmát és integrálni tudja a kormányváltást akaró szavazókat. A Párbeszéd akkor a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártot és több parlamenten kívüli szervezetet is meghívott az egyeztetésre. Az LMP jelezte, hogy nem vesz részt a megbeszéléseken. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/105567