Roma álom luxuskivitelben

2016. október 25. 19:22

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) annak ellenére, hogy 1,6 milliárd forinttal tartozik, amikor szükségessé vált új gépkocsi beszerzése, gond nélkül kiszorította azt a hétmilliócskát az Audira.

2016. október 25. 19:22
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Az unióban meg azért fontos a magyar példa, mert emlékezhetünk rá, milyen elsöprő siker volt néhány évvel ezelőtt a Balog Zoltán vezérletével kidolgozott romastratégia, s az alapján kizárt, hogy a művelt Nyugat azóta bármilyen más stratégia alapján próbálná intézni a romaügyeket. Mert a magyar romastratégia a hazai reformokhoz hasonlóan működik. De még hogy! A kiváló működésre jellemző, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) annak ellenére, hogy 1,6 milliárd forinttal tartozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának, olyan hihetetlenül jól gazdálkodik, hogy amikor a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és egyéb közlekedésbiztonsági szempontok miatt szükségessé vált új gépkocsi beszerzése, gond nélkül kiszorították azt a hétmilliócskát az Audira, hadd utazzék az elnök, Balogh János kényelmesen és biztonságosan. Igaz, lízingelték, 72 hónapos futamidővel, de ez csak azt jelzi, hogy a gazdálkodás színvonala hosszabb távon is változatlannak ígérkezik. (...)

1,6 milliárd forint hiánya bagatell ügy; hogy mennyire az, azt alátámasztják a visszafizetés feltételei is. A pénzt egy év alatt havi részletekben kell megadni, méghozzá úgy, hogy az első 11 hónapban csak havi ötmilliót kell befizetni, majd a tizenkettedik hónapban a maradék 1,545 milliárdot. Ebből joggal következtetünk arra, hogy valójában senki nem gondolja komolyan a hiányzó összeg visszafizetését. 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. október 26. 11:50
Fasisztanáci Ugró! Hogy mered bírálni az ORÖ politikusait?!
madarasi.abel
2016. október 25. 22:35
Hát, Farkas Flóri integrációja legalább sikeres volt. Nem lóg ki a fideszes sorból :)
Agnieszka
2016. október 25. 20:51
Tragikus, úgy látszik, erre a társaságra NEM lehet pénzt bízni. Mikor érik meg a helyzet Forgách István bevonására? A cigány ügy nagyon nagy probléma, a kisiskolások között lényegesen nagyobb az arányuk, mint az egész népességhez viszonyítottan a cca. 10%.
Akitlosz
2016. október 25. 20:07
"Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) annak ellenére, hogy 1,6 milliárd forinttal tartozik, amikor szükségessé vált új gépkocsi beszerzése, gond nélkül kiszorította azt a hétmilliócskát az Audira." Talán éppen ezért tartozik. De mint látszik megvan a pénz. Csak le kell foglalni az Audit és máris hétmillióval kevesebb a tartozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik