Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. október 14. 14:19

A Magyar Időknek adott interjút a radikális jobboldali holland Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders, aki amellett, hogy megdicsérte Magyarországot, amiért az szerinte tisztában van identitásával, lényegében lemoszkvázta Brüsszelt és azt is mondta, hogy Hollandia lényegében egy nagy no-go zónává válik lassan. Wilders elárulta azt is, hogy magyar származású feleségével gyakran jár hozzánk, legutóbb pár hete voltak itt, amikor Orbán Viktorral is találkozott, amit a miniszterelnök sajtófőnöke meg is erősített azóta.

Magyarország követendő példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal – erről Geert Wilders, a holland Szabadságpárt bevándorlóellenes nézeteiről ismert vezére beszélt a Magyar Időknek adott, pénteken megjelent interjújában. Szerinte a nyugat-európai államok szinte megfeledkeztek nemzeti identitásukról, és csak magukat áltatják, amikor a kultúrák egyenlőségéről beszélnek. 

A politikus a kvótanépszavazás eredményét nagyszerűnek nevezte, mondván „itt egy újabb bizonyíték, hogy az európaiak nem akarják, hogy Brüsszel ráerőszakoljon valamit a nemzetállamokra”. Szerinte Magyarország nagyon bátran cselekedett, és ellenállt a nyomásnak. A demokrácia és a nemzeti identitás kéz a kézben jár a nemzetállamisággal, amit az Európai Unió szép lassan térdre kényszerít – vélte, hozzátéve, a magyarok tudják hogy kicsodák, jól ismerik a történelmüket és a vallásukat, amit a legtöbb európai állam nem mondhat el magáról.

Ha az otthonunkban nem dönthetünk arról, hogy kiket látunk vendégül, és a vendégek mikor távozzanak, valójában nincs is otthonunk” – fogalmazott a politikus, aki biztos benne, hogy az Európai Unió és az eurózóna csillaga leáldozott.

Az iszlám dominál és elfojt

A menekültekről szólva azt mondta: néhányan talán képesek az integrációra, de a többségük iszlám országokból származik, és a miénktől teljesen eltérő kultúrkörből jön. Szerinte az iszlám és a demokrácia, illetve az iszlám és a szabadság nem fér meg egymás mellett. „Az iszlám nem integrálódik vagy asszimilálódik, hanem dominál és elfojt” – fogalmazott. 

Geert Wilders szerint nem véletlen, hogy az egykori Kelet-Európa – beleértve a szlovákokat, a lengyeleket és a cseheket – tiltakozik, hiszen ők már találkoztak a totalitarizmussal a szovjet elnyomás idején, és most felismerik a veszélyt. Azt mondta: „mi nyugaton csak most kezdünk ismerkedni vele, Brüsszel bizonyos értelemben a mi Moszkvánk”. Úgy értékelte: a kultúránk, az identitásunk és a szabadságunk túlélése múlik az iszlám bevándorlás megállításán.

A no-go zónákról

Arra a kérdésre, hogy Hollandiában vannak-e no-go zónák, azt válaszolta: attól függ, hogyan definiáljuk ezeket. Hozzátette: vannak kerületek, ahol nem élnek hollandok, közvetetten vagy közvetlenül a saría érvényesül, a ramadán idején pedig akár meg is verhetik a rövid szoknyát viselő nőket.

„Hollandia kapcsán azt is mondhatnám, hogy lassan az egész ország egy no-go zónává válik” – jelentette ki. Hozzátette: el lehet menni Malmőbe, Brüsszelbe vagy Londonba, ott is vannak olyan helyek, amelyekre akár használható a no-go zóna kifejezés, hiszen a hatóságok nehezen szereznek érvényt a törvényeknek.

Orbánnal kávézott

Geert Wilders az interjúban arról is beszélt, hogy pár hete Magyarországon járt magyar származású feleségével, és akkor Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI ezzel kapcsolatos megkeresésére azt mondta: „Geert Wilders úr beköszönt Orbán Viktorhoz, és kávéztak egyet”. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/105152


Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


És ez a "szélsőjobbos" alak - a közvélemény kutatások jelenlegi állasa szerint - Hollandia következő miniszterelnöke lesz...


Ja , és nem "kávézott" , kvótázott...


https://www.google.hu/search?q..+Krisztina&client=firefox-b-ab&tbm=isch&imgil=149EfRoEexbz4M%253A%253Bz-oedMTS0urGpM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fs1.zetaboards.com%25252Fanthroscape%25252Ftopic%25252F5922315%25252F1%25252F&source=iu&pf=m&fir=149EfRoEexbz4M%253A%252Cz-oedMTS0urGpM%252C_&usg=__5zAGxbhSyhaMbc3cxZrfMZ-pduk%3D&biw=800&bih=447&ved=0ahUKEwiUppjAqtrPAhVJ7hoKHTYKCsAQyjcIJQ&ei=VtQAWJSjI8nca7aUqIAM#imgdii=149EfRoEexbz4M%3A%3B149EfRoEexbz4M%3A%3BxRX1CXw8j5zCvM%3A&imgrc=149EfRoEexbz4M%3A


"Wilderst azért fenyegetik annyian - bár politikai ellenfelei szerint ő maga áll egy rakás fenyegetés mögött, hogy üldözött státuszát fenntartsa - mert igen kemény iszlámellenes vonalat visz. Korábbi liberális pártjából már a török EU-tagság kérdése miatt lépett ki, és alapította meg a mostani pártot. Ezután tette híres-hirhedt nyilatkozatát, hogy "nem a muszlimokat, hanem az iszlámot gyűlölöm". A Koránt Hitler Mein Kampfjához hasonlította, fő célja pedig Hollandia iszlámtalanítása.

Hogy ez élet még összetettebb legyen, Wilders nem a hagyományos, gazdaságilag etatista, egyébként antiszemita és idegengyűlölő európai szélsőjobb hagyomány folytatója. Eleve liberális politikai közegből jött, Izraelt pedig kedveli, ahol önkéntesként fiatal korában eltöltött egy évet. A Le Pen-szerű figuráktól többször kifejezetten elhatárolódott."
ttp://cink.hu/titokban-bujkalv..


Szinte érthetetlen, hogy éppen két éve miért is tiltották be Orbán személyes utasítására a National Policy Institute, NPI "fajvédő" szervezet Budapestre szervezett "Európa jövője" szlogennel meghirdetett kongresszusát, tiltották ki, majd tartották fogva annak vezetőjét, Richard Spencert. Erre hívták volna meg Putyinnak azt az ideológusát (Alekszandr Dugint), akitől a pár hete Orbán beszédében megjelent (majd a szótárból csendben kimúlt) "nihilista" minősítés származik. Orbán mostani nézetei és az általa 2 éve sürgősséggel betiltott kongresszust szervező, USA-ban legálisan működő (rendezvényeihez szövetségi épületeket bérbe kapó) csoport nézetei 90%-ban átfedőek. Nyilván szimpatizánsainak 98%-a Trumpra is szavaz majd, ahogyan Orbán is Trumpra voksolna. Aminek betiltása két éve még azonnali közvetlen miniszterelnöki utasítást igényelt, ma már két keksz és egy kávé között simán elmegy. Igaz, nagy dobra nem verték.

Válaszok:
Burmann | 2016. október 14. 18:51

Most látom, 2016 júliusában Wilders és Spencer is jelen volt Trump "Republican Nation Convention"-jén ezen belül Milo Yiannopoulos "Gays for Trump" partiján: Richard Spencer az Orbán által betiltott kongresszust rendező szervezet elnöke, Geert Wilders Orbán mostani kávépartnere. Trump összehozza az embereket, még ha egy "Gays for..." partin is:
https://www.righton.net/2016/0..
https://www.buzzfeed.com/rosie..
"Dubbed the “WAKE UP!” party by organizers, guests were entreated to speeches from Dutch far-right politician Geert Wilders; Breitbart writer and (now-banned) Twitter celebrity Milo Yiannapolous; and anti-Islam activist Pamela Geller. (Geller’s was, she said, her first public speech since her Garland, Texas, appearance last year that was attacked by gunmen.) Notorious conservative writer Charles C. Johnson was in attendance wearing a Make America Great Again hat, as well as white nationalists Richard Spencer and Peter Brimelow.(...)"
http://media.salon.com/2016/07..Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó