Esélyünk: befogadás és béke

2016. szeptember 29. 07:06

Történelmünk alapján éppen nekünk kellene példát mutatnunk a „migránsok” befogadásában, hiszen mi az utolsók között voltunk, akiket Európa befogadott, noha szokásainkban, pogány vallásunkban, harcmodorunkban idegen test voltunk a kontinensen.

2016. szeptember 29. 07:06
Bitó László
Népszabadság

Történelmünk alapján éppen nekünk kellene példát mutatnunk a »migránsok« befogadásában, hiszen mi az utolsók között voltunk, akiket Európa befogadott, noha szokásainkban, pogány vallásunkban, harcmodorunkban idegen test voltunk a kontinensen. Szerencsére volt egy királyunk akkoriban, aki nem a pogányság unortodoxiáját akarta ráerőszakolni Európára, hanem felvétette népével a befogadók vallását, kultúráját.

Sajnos most olyanok vonták befolyásuk alá népünk nagy részét, akik régi nagyságunkat azzal szeretnék visszanyerni, hogy Kelet felé nyitnak, és piros pöttyökkel bizonyítanák odatartozásunkat. És nemcsak a jobbkéznek vannak ezoterikus elhajlásai, hanem magában a fejben is súlyosan keverednek a keresztény tanítások a pogány nosztalgiával, ahogy az világosan kitűnt Orbán Viktor 2012-es ópusztaszeri szoboravató beszédéből, amelyben hetet-havat összehordott a »turulba születéstől« »sátánölő« Szent Mihályig. Eközben a keresztény szolidaritás és a katolikus egyetemesség gyakorlása helyett a turulos szekértáboros neonacionalizmussal terelték el az éhbéren élők figyelmét arról, hogy a kielégíthetetlen oligarchák már utolsó krajcárjaikért kotorásznak a zsebükben.

Nehogy meghallják Tiborc panaszát, most még nagyobb ágyúkat vetett be a kormánypropaganda: azt akarják elhitetni velünk, hogy Mohamed próféta menedéket kereső hívei távolabb állnak a mi zsidó-keresztény hitrendszerünktől, mint az, aki a lepel alatt még feszületnek tűnő turulos bálványt Ópusztaszeren leleplezte. Talán nem tudja sem ő, sem a hűbéresei, hogy a muszlimok ugyanazt az Istent imádják és szolgálják, mint a zsidók, akik nem mondják ki a nevét, vagy mi, magyarok, akik Istennek nevezzük, miközben az angolok Godnak, a spanyolok Diosnak, az arabok Allahnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2016. szeptember 29. 21:27
te inkább ne emlegessél idegen testet.
Box Hill
2016. szeptember 29. 19:39
És az a soknevű Úristen tudta, hogyan kell a szándékokat kiszortírozni: „Hat dolog van, amit gyűlöl az Úr, és hét dolog, ami utálatos a lelkének: a kevély szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, az álnok tervet forraló szív, a gonoszságra siető lábak, a hazugságot szóló hamis tanú, s aki viszályt támaszt a testvérek között” (PÉLDABESZÉDEK 6:16–19)
Öreg
2016. szeptember 29. 19:19
Hát ez hülye szöveg! Minket nem befogadtak, hanem elfogadtattuk magunkat!
Flagellator1974
2016. szeptember 29. 18:02
"Idegen test"? Te gané!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik