A Hit Gyülekezete vezető lelkésze: Meg kell védeni a nemzeti szuverenitást

2016. szeptember 29. 09:36

Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról beszélt, tisztában van a keresztényi kötelezettségeivel, de az ellenőrizetlen tömegek beáramlása komoly problémát okoz. Németh szerint ez elsődlegesen politikai, vallási jellegű. A lelkész kiemelte, a kvótareferendumnál nem csak a hívők jövője a tét.

2016. szeptember 29. 09:36

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze szerint ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz és a magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem – erről Németh Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel. Úgy látom, hogy a nemzeti szuverenitás és a globalizáció között feszültségek jöttek létre különösen a migráció óta, és fontos, hogy ezen a területen a polgárok számára is átlátható és ellenőrizhető döntések szülessenek – fogalmazott. 

Németh Sándor elmondta: mint keresztény, tisztában van a kötelezettségeivel, hogy a háború elől menekülő embereknek segíteni kell, de miután látta, hogy egy ellenőrizetlen tömeget hívtak be Európába és nem lehet megkülönböztetni, ki a terrorista és ki  menekült, ez elsősorban politikai, vallási problémává nőtte ki magát. Hangsúlyozta: kívülálló számára nem eldönthető mi a menekültek belső motivációja.     

Nem csak a hívők jövője a tét

Németh úgy fogalmazott: Angela Merkel német kancellár hívására jöttek olyan tömegek, amelyek Európában egyre nagyobb problémát, kihívásokat jelentenek. Szerinte a nyugati politikusok felelőtlensége következtében „húzta magára” Európa az elégedetlen néptömegeket. „A szegénység ellen nem lehet így küzdeni, nem lehet így legyőzni” – szögezte le.     

Kitért arra is, hogy többször járt a Közel-Keleten, mert meg akarta ismerni azt a kultúrát és tapasztalta, hogy számos közel-keleti országban az erőszak kultusza, a keresztényellenesség és az Európa-ellenesség jelen van. Ez Európának komoly kihívást fog jelenteni, amire az európai emberek nincsenek felkészülve – vetítette előre. Elmondta azt is, hogy a kvótareferendumon feltett kérdést nemzeti sorskérdésnek látja, amely nem csak a hívők, hanem a nem hívők jövőjét is befolyásolja, mivel a terroristaveszély növekedése miatt a hatóságoknak több támogatást kell adni, ami nagyobb adóterhet jelenthet az emberek számára.

(MTI) 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2016. szeptember 30. 00:05
Miután történelmi egyház státuszt kapott a gyüli, állami milliárdokkal kistaférungolva....Na meg övék a szekta tv...
öregrozmár
2016. szeptember 29. 18:17
Nem hallotátok? A Gyula megmondta:"nem kell beszarni elvtársak!" Mi ez a hirig? És ha igaza van? Miért, nem ellenőrizetlen tömegek jöttek? Nem vallási kérdés? Nem terrorista kérdés is? Szerintem amig hasszánék vígan robbantgatják, gyilkolásszák egymást (és másokat) addíg bizony az. NS-el lehet nem egyet érteni, de most igaza van. Vettem kalapom...
csuka
2016. szeptember 29. 14:31
Elv- azaz Nertársak! MINDEN BIRKÁT TERELJETEK A SZAVAZÓ FÜLKÉKHEZ !!! A Kedves MAFFIÓZÓ vajda jövője a tét.
zolizolizoltan
2016. szeptember 29. 13:48
Az amerikaiak rakétákkal segítik az Al-Kaida helyi katonai szervezetét az AL-Nusztrát. Az amerikaik az Al-Kaida segítségével Európába üldözik az arabokat. a magyar liberálisok pedig politikai segítséget nyújtanak Európát elpusztító folyamathoz.Megáll az ész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik