A jövő az autoriter demokráciáé

2016. szeptember 28. 15:11

Németországban, ahol egyeseknek rengeteg gondja van a patriotizmussal, a demokrácia az, ami a vallás szerepét tölt be egyes politikusok és értelmiségiek fejében: az alaptörvény lett a 21. század bibliája.

2016. szeptember 28. 15:11
Thomas Fasbender
Junge Freiheit

„Egyre csökken az »igazi« diktatúrák száma – miközben az »igazi« alatt olyan állapotokat kell érteni, amik többé-kevésbé már csak Észak-Koreában léteznek: utazási tilalom, ellenzékiek elleni terror, bebörtönzés a legenyhébb kritika esetén, koncentrációs táborok. Makulátlanul sugárzó demokráciákat, ahol a civil társadalom teljes szélességében meghatározza a politikai életet, azonban csak nagyítóval lehet találni.

Világszerte két tendencia versenyzik egymással. Az egyik oldalról az állam veszít jelentőségéből, az állam és egyén eltávolodik egymástól, a másik oldalon az elitek olyan, a társadalmi többséget maga mögött tudni képes, alapvetően ideológiai konstrukciók építésén fáradoznak, amelyek kapocsként szolgálhatnak a társadalom számára.

Törökországban, Kínában, Oroszországban és máshol a patriotizmus és a büszkeség egy régi, egykoron birodalmi ambíciókkal kecsegtető misszión vannak. Németországban, ahol egyeseknek rengeteg gondja van a patriotizmussal, a »demokrácia« az, ami a vallás szerepét tölt be egyes politikusok és értelmiségiek fejében: az alaptörvény lett a 21. század bibliája.

(...)

Az úgynevezett no-go zónákat, mint amilyenek az 1970-es években Manhattan északi városrészeiben voltak, egy magát komolyan venni akaró állam, amelyben egyre nő a kisebbség és csökken a többség aránya, nem engedheti meg magának. Ennek eredménye, mint azt az 1980-as évek New Yorkjában láttuk, a zéró tolerancia elve, a drákói szigor és a bebörtönzések magas száma. A két angolszász ország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok már jóval előrébb járnak ezen az úton.

Ha az évszázad második századában a keresztény-nyugati értékvilágot magáénak tudó népesség egy kisebbséggé válik Németországban, ez itt sem lesz másként. A jövő ezért az autoriter demokráciáék: a többségre építve, nagy integrációs nyomást gyakorolva az egyénekre és kisebbségekre. Hozzátenném: a legjobb esetben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sir Galád
2016. szeptember 28. 18:35
Ja. Amíg kurvára meg nem bukik, mert hamar kiderül, hogy minden autoriter vezető csak a saját és haverjai gazdagodását nézi...
balbako_
2016. szeptember 28. 16:51
Én is ezt a petyhüdt rezignációt érzem bár remélem, hogy a liberális véleményterror miatt van és nem a valós érzelmeken alapul. Ezt még engedik ugyanis....
OberEnnsinnen
2016. szeptember 28. 15:55
Európai Fehér Ember, vigyázz! Életedre törnek, lassú irtással megölni akarnak! Sémik az elveszejtőid. 1. Félreértik a muszlim vallást. 2. Félremagyarázzák a cionizmust. Fegyvereik: 1. Korán és a törvényeik. Fegyvereik: 2. Talmud-értelmezések, drog, pornó, média a fajok irányított keveredésének erőltetése. Mindkét fegyver használatának célja: az európai fehér - keresztény - ember önértékelésének lerombolása, végül a fizikai felszámolás. Valahol olvastam, gondoltam, mást is érdekel.
madarasi.abel
2016. szeptember 28. 15:39
"A jövő ezért az autoriter demokráciáék: a többségre építve, nagy integrációs nyomást gyakorolva az egyénekre és kisebbségekre. Hozzátenném: a legjobb esetben." Lesz még Erdély színromán? "A legjobb esetben?" remélem, ez senki sem akarja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik