A jó érvénytelen szavazólapot sokkal nehezebb hamisítani, mint a bojkottálók által át sem vett üreset

2016. szeptember 28. 10:47

Én nem annyira a választási csalástól félek, szerintem a Fidesznek szüksége sincs rá, és nem éri meg neki, mert szinte lehetetlen, hogy ne derüljön ki. De én is kinézek bármit ebből a hatalomból, már csak ezért is érvénytelenül szavaznék.

2016. szeptember 28. 10:47
Navra László
Kettős Mérce

„Nem megyek el szavazni, a szavazólapom ott marad üresen. Hogyan lesz abból a Fidesznek kedvező, érvényes »Nem« szavazat? Hát úgy, hogy az általam át nem vett lapot kitöltik helyettem, és a megjelenteket rögzítő ívre odaírják a nevemet. A megjelentek száma és a felhasznált szavazólapok száma egyezni fog. Az orosz választásokon így csinálhatták a nyilvánosságra került felvételek alapján. Kinek kell ebben a csalásban részt vennie? Kizárólag a szavazatszámláló bizottság tagjainak. Vagyis a fenti folyamatábra első két szintjének nem. Nem kell hozzá a Nemzeti Választási Iroda és nem kellenek hozzá a helyi választási irodák sem. Több ezer emberrel kevesebb is elég tehát a bojkottálók szavazatának elcsalásához. (...)

Mi következik mindebből? Az, hogy biztonságosabb jó érvénytelen szavazatot leadni, mint bojkottálni.

Én nem annyira a választási csalástól félek, szerintem a Fidesznek szüksége sincs rá, és nem éri meg neki, mert szinte lehetetlen, hogy ne derüljön ki. De én is kinézek bármit ebből a hatalomból, már csak ezért is érvénytelenül szavaznék. De még egy okom van erre: ezzel üzenek a bátortalan, megúszós ellenzéki pártoknak is, akik a bojkottal szerintem a megmérettetést is meg szeretnék úszni. A Kétfarkú Kutya Párt viszont vállalja a mérhető bukás kockázatát. És ez tetszik. Szerintem politikailag éppen ez a népszavazás az, amelyen egyetlen percig sem bölcs dolog félrebeszélni vagy megúszni a kudarcot.

Felemelt fejjel bukjon el a tisztesség, ha el kell buknia.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2016. szeptember 28. 20:14
navra neked is a jo kurva anyad es basszad szajba de izibe!!
h.kovacs
2016. szeptember 28. 14:59
hagyjuk már ezt, 2014-ben volt olyan cigány falu, amelyik 100 % ban leszavazott már de 10-re ja, most új csúcs lesz, már 9-re végeznek :-)
csuka
2016. szeptember 28. 14:13
Elv azaz Nertársak! MINDEN BIRKÁT TERELJETEK A SZAVAZÓ FÜLKÉKHEZ !!!
adam
2016. szeptember 28. 12:49
10331 szavazókör van. Ha a díszes ellenzék nem tud mindenhova embert delegálni, akkor lármázniuk sem kell, mert gyakorlatilag nem is léteznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik