444: Hivatalnokok telefonálgatnak a népszavazás sikeréért

2016. szeptember 28. 22:17

Minisztériumi közhivatalnokoknak, önkormányzati hivatalnokok és hivatalokban dolgozó közmunkások munkaidejükben telefonálnak a választóknak, hogy arra buzdítsák őket, szavazzanak nemmel október 2-án. A minisztériumi dolgozók állítólag külön telefont, valamint egy Fidesz–KDNP-s logóval ellátott segédletet is kaptak a feladatukhoz.

2016. szeptember 28. 22:17

Minisztériumi közhivatalnokok államtitkári utasításra munkaidejükben telefonon buzdítják a választókat, hogy szavazzanak nemmel az október 2-ai népszavazáson. A jelenség előfordul önkormányzati hivatalnokoknál és a hivatalokban dolgozó közmunkásoknál is – állítja a 444.

A lap úgy tudja, a hivatalnokok a szavazók nevét, címét és lehetséges válaszait tartalmazó listán kívül egy külön telefont, valamint egy Fidesz–KDNP-s logóval ellátott kétoldalas útmutatót is kaptak feladatukhoz.

Az útmutató, melyet állítólag eljuttattak a hivatalokba, a „Javasolt szöveg a telefonhívásokhoz” címet viseli, azt tanácsolja a telefonáló hivatalnoknak, hogy kezdje a hívást bemutatkozással, amihez tegye hozzá hogy a „Fidesz nevében telefonálok.” Ez után emlékeztesse a szavazót, hogy népszavazás lesz október 2-án, majd figyelmeztesse őt a referendum fontosságára, végül pedig kérje meg a választót, hogy „menjen el és szavazzon nemmel” október 2-án. Az útmutatóban rövid segédlet is szerepel arra az esetre, ha a szavazót győzködni kéne, hogy voksoljon a nem mellett, illetve, ha ellenzéki érveket hozna fel a referendum ellen.

Kocsis Máté szerint nem történt „durva dolog”

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált a hírre. A kérdésre, hogy rendben van-e, hogy közhivatalnokok biztatják szavazásra a választókat, azt felelte: „Ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak alkalma van arra, hogy részt vegyenek abban. Ha ehhez kommunikációs támpont kell, nem tartom olyan durva dolognak.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. szeptember 30. 10:32
Elv azaz Nertársak! MINDEN BIRKÁT TERELJETEK A SZAVAZÓ FÜLKÉKHEZ !!!
Rézvirág
2016. szeptember 29. 17:10
Egy pillanatra vonatkoztassunk már el a libnyaf hisztitől és lássuk már hogy a kérdés nem pártkérdés.
Rézvirág
2016. szeptember 29. 17:09
Egy pillanatra vonatkoztassunk már el a libnyaf hisztitől és lássuk már hogy a kérdés nem pártkérdés.
formaegy
2016. szeptember 29. 09:16
Nagyon helyes! Külön telefont kaptak, amit nem a munkahelyük fizet! A parlamentben is munkaidőben dolgoznak, és ráadásul a munkájukhoz kapott telefonon (amit mi választók fizetünk) lap-topon bonyolítják hétköznapi, párti, és egyéb ügyeiket! Arról nem is beszélve, hogy meg sem jelennek a munkahelyen! A ballib mielőtt veri a fenekét, nézzen tükörbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik