A Kétfarkú Kutya Párt szerint felsőbb utasításra tépik le plakátjaikat

2016. szeptember 09. 11:08

A Kétfarkú Kutya Párt szerint plakátjaikat önkormányzati utasításra tépik le, ami hivatali visszaélés bűncselekménye lenne. A terézvárosi önkormányzat tagadta, hogy törvénysértően viselkedne.

2016. szeptember 09. 11:08

A Kétfarkú Kutya Párt állítása szerint plakátjaikat önkormányzati rendelkezésre szedik le több helyen is az országban – írta a Kettős mérce. A 444.hu megkeresésére a terézvárosi önkormányzatnál tagadták, hogy törvénysértésre adnának utasítást, és elmondták, hogy  „országos népszavazási kampányidőszakban politikai reklámot a kezdeményezés szervezői, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé”.

Azonban a Kettős Mérce szerint téved az önkormányzat, mert bár a közmédiában csak a frakcióval rendelkező pártok  reklámozhatnak politikai céllal ingyen, de a többi kampányeszközre nincs korlátozás, tehát szabad plakátolni a Kétfarkú Kutya Pártnak is.

A plakátok eltávolítását illetően még tavaly született egy olyan bírói döntés, hogy a kormány gyűlöletkeltő plakátjait el lehet távolítani, amennyiben ez egy eszköz a szabad vélemény kifejtésére. De választási időszakban a gyűlöletkeltés nélküli plakátokat, melyeket nem a kormány finanszíroz, más kategóriába kell sorolni. Az biztos, hogy önkormányzat nem utasíthat senkit a plakátok leszedésére, mert az bűncselekmény, hivatali visszaélés lenne.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. szeptember 12. 11:03
Íme a szellemi sivárság.Ez a kétfarkúak világa! Mi mást is mondanának. Ez a legkönnyebb.Még gondolkozni sem kell!!!
noMores
2016. szeptember 12. 07:26
A fidesznek es hiveiknek sajnos elveszett a humorerzekuk, ezert is vannak ennyire besertodve, amikor hulyet csinalnak beloluk es kirohogik oket..
balbako_
2016. szeptember 12. 05:31
Ez is a kétfarkú vicc kategória? (Mert unalmas is, hazug is és ostoba is)
noMores
2016. szeptember 11. 12:42
Mint ahogy felsobb utasitasra motoznak Felcsuton. Igy megy ez, ha megszunik valahol a demokracia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik