Sunyi járatritkítás zajlik

2016. augusztus 23. 10:42

Őrült, aki ilyet tesz, mondta a Hagyó-féle járatritkítási tervekre Tarlós István 8 éve. Igaza volt. De most sincs ez másképp. Sunyin, titokban előkészített, hazugságokkal leplezni próbált járatritkítás zajlik.

2016. augusztus 23. 10:42
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Folyamatosan kerülnek nyilvánosságra az új őszi menetrendek és válik teljesen nyilvánvalóvá a fű alatt bevezetett járatritkítási csomag. 

Az ilyenkor kötelező társadalmi egyeztetés elmaradt, a szokásos forgalmi változásokról szóló közleményt nem adták ki, a honlapon csendben jelennek meg az új menetrendek, míg a címlapon eközben főcímként virít: »nincs járatritkiítási csomag a BKK-nál«. Szemérmetlenül azt hazudják: »A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát.«

Közben a trolik menetrendjeit elég összenézni, szinte minden időszakban ritkább lesz például a 76-os (az eddigi és a szeptembertől érvényes munkanapi menetrend látható egymás mellett a fotón) - de a 72-es vagy a 82-es troli menetrendjeiben is ott a járatritkítás, a Budai Fonódó villamosokról nem is beszélve. 

A 76-osnál maradva: ez a járat zsúfolt, a ritkítása már csak ezért sem indokolt. De ezen túlmenően a belvárosi trolik jellemzően néhány megállós utazásokra szolgálnak. Újlipótvárosból a Lehel térre, a Lehel piactól Terézvárosba, az Andrássytól a Keletihez és így tovább. A járatkövetés ritkításával ezek a járatok fokozatosan értelmüket vesztik, az utasok elpártolnak és majd újra lehet őket ritkítani.

»Őrült, aki ilyet tesz« – mondta a hasonló Hagyó-féle járatritkítási tervekre Tarlós István 8 éve. Igaza volt. 

De most sincs ez másképp. Sunyin, titokban előkészített, hazugságokkal leplezni próbált járatritkítás zajlik - még nincs késő visszavonni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mohamed
2016. augusztus 23. 21:10
a menetrend nyilvános igy nem lehet sunyiztni...ez kezd népszabadság szinvonal lenni... arról lehet vitatkozni h mi lenne az optimális menetrend egy vonalon...
Sulammit
2016. augusztus 23. 20:33
A 76-os troli eddig se 5-7 percenként járt, hanem ritkábban. És mindig zsúfolt valóban.
grün
2016. augusztus 23. 14:45
ez nem járatritkítás csupán ésszerűsítés, zombi city lakossága különben is gyalogoljon csak, az egészséges, habár a zombiknak úgyis mindegy...
balbako_
2016. augusztus 23. 12:42
Mint BKV vezér egész jól mozgott a fiú, aztán Tarlós kirúgta azóta nem bír magával. Ami szimpátiát gerjesztett azt már régen felélte. Minek kell bekiabálni a partvonal mögül? Égeti magát nem veszi észre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik