Olimpiai játékai

2016. augusztus 23. 16:57

Orbán nem tud leállni ezzel a háborús szemlélettel. Képtelen játékként felfogni azt, ami még nevében is ezt hangsúlyozza: olimpiai játékok.

2016. augusztus 23. 16:57
Rab László
Népszabadság

„A miniszterelnök kiszámolta, hogy a világ népességének 0,2 százalékát kitevő »összmagyarság« nyolcszor verte meg Rióban a világot. Az érmek megszerzéséből – többes szám első személyt használva – ő is kivette a részét. Nyolcszor »bizonyultunk« a Földön élő hétmilliárd emberből a legjobbnak – mondta, és csak most sajnálhatjuk igazán, hogy nem szállt be ő maga ötödiknek a férfi kajak négyesbe, úgy talán kilencedszer is legyűrhettük volna a világot.

Az Egyesült Államok ezek szerint 46-szor, az EU-ból kiugró Nagy-Britannia 27-szer, Kína pedig 26-szor trancsírozta szét a többieket, benne a magyarokkal, akik vesztesként ugyanúgy a megleckéztetett világ részei, mint Szász Emese vagy Szilágyi Áron ellenfelei. Orbán nem tud leállni ezzel a háborús szemlélettel. Képtelen játékként felfogni azt, ami még nevében is ezt hangsúlyozza: olimpiai játékok. Nem sportolók nemes küzdelmének látta azt, ami miatt mindenki Rióba utazott, inkább háborúnak, melynek végén a győztes mindenképpen lealázza ellenfelét. (...)

Miért nem lehet csak arról beszélni, mérhetetlenül boldognak érezte magát, amikor a kajak négyes győzött? Miért kell mindig mindent elferdíteni? A magyar olimpiai csapat csudálatosan szerepelt, voltak elkeserítő kudarcok és váratlan diadalok, de hát ez így ment Helsinkiben (1952), ahol 16, és Pekingben (2008), ahol három aranyérmet nyertünk. Peking után sem dőlt össze a világ, ment tovább az élet. Miért kell a világot legyőzni, ha a világ egyáltalán nem akar harcba szállni velünk? Miért és miért?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 24. 06:15
Az agyalgó szerző nem tudja megemészteni, hogy itt is Orbánnak van igaza. Nézzük csak a magyar nyelv miként fogalmaz. Az ellenfelet megverik, legyőzik, cinikusabban feltörlik vele a padlót. Viszont ha nyernek akkor kikapunk, vereséget szenvedünk, védelmünket felőrlik. A balszárny jobb, vagy rosszabb teljesítményéről szól a tudósítás. Hátvédek és csatárok küzdenek, az edző beveti a játékost. Az egyik fél támad, a másik védekezik, de rohamoznak is. Van letámadás, sőt egész pályás letámadás is. És persze totális győzelem, totális vereség. Ostromolhatják is az ellenfél kapuját amit gól esetén bevettek. Hol vannak itt a játékos elemek? Mely kifejezés az ami önfeledt hancúrozásra utal és nem küzdelemre, netán késhegyre menő küzdelemre utal? Erre mondjon pár szó a Népszabadság Rabja.
*ufó*
2016. augusztus 24. 01:03
Lemostam az összes fideszköcsögöt. Enyém a pálya. Homoszex zenét hallgatok, mintha Finkelstein volnék. Judas Priest - Turbo Lover (Official Video) https://www.youtube.com/watch?v=JhY9GOhFwN4 Yeeee !
1120
2016. augusztus 24. 00:54
Ez nem játék, te kretén. Ez küzdelem. A játék az az, amit a pöcsöddel végzel esténként.
Pinter68
2016. augusztus 23. 23:26
"Miért és miért?” Mert egy sérült lélek, akit vert az apja. És a gyermekkori szeretetlenségét így kompenzálja túl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik