Bayer Zsolt és a lovagkereszt

2016. augusztus 23. 14:08

Nem véletlen, hogy most azok a művészek és szakemberek adják vissza a lovagkeresztet, akik a szocialista kormányok idején érdemelték ki ezt a megtiszteltetést.

2016. augusztus 23. 14:08
Bertha László
Origo.hu/888

Bayer Zsolt valóban megosztó személyiség, még a jobboldalon is, akárcsak sokan mások, akik valaha is állást foglaltak közéleti kérdésekben. Egyszerűen ilyen a politika természete. A vélt vagy valós sérelmeket, a felháborodást ugyanakkor teljesen felesleges úgy bemutatni, mintha azok mögött nem húzódna semmifajta politikai nézőpont vagy elkötelezettség. Ha mindez szakmai alapon történne, akkor igazán meglepő lenne, hogy a vegyészmérnök nem tartja érdemesnek a kitüntetésre az írót, a publicistát, mert ugyebár Bayer Zsoltot így is lehetne nevezni.

A cikk keltéig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. A huszonkilenc név között van többek között Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki több cikluson keresztül az MSZP-SZDSZ támogatását élvezte a választásokon. A volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő és veszprémi polgármester, Dióssy László. Ott van Kaltenbach Jenő jogtudós, aki a baloldali kormányok idején országgyűlési biztos volt, 2010-ben az LMP listáján indult, majd a 2. Orbán-kormány megalakulásakor lemondott hivatali pozíciójáról. Aztán ott van a Klubrádiónál dolgozó újságíró, Rózsa Péter, Kenyeres István vegyészmérnök, akinek egy kis Orbán-fóbiáért szintén nem kell a szomszédba mennie. De megemlíthetjük még Galkó Balázs színművészt is, aki előszeretettel nyit meg MSZP-s rendezvényeket. Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét, valamint számos liberális és baloldali értékrendet képviselő egyetemi tanárt, marxista filozófust.

Mindezzel az égvilágon semmi probléma nincs, a Magyar Érdemrend lovagkereszttel rendelkezők jelentős része politikai kitüntetett, ahogyan az 2010 előtt is volt. Nem véletlen, hogy most azok a művészek és szakemberek adják vissza a lovagkeresztet, akik a szocialista kormányok idején érdemelték ki ezt a megtiszteltetést. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. augusztus 23. 21:16
Gyorsan megy a hír Bayertől már a washingtoni holokauszt múzeum is kéri vissza a kitüntetést...
istvanrizner@gmail.com
2016. augusztus 23. 21:13
Igen kiérdemeltek, mert megszolgálták. Bár a szolgálatért nem lovagkeeszt dukál.
Lolka-Bolka
2016. augusztus 23. 21:12
remelem az osszes mocsok komcsi visszaaadja a keresztet es tisztesseges magyar embereknak adjak . pl ...BAYER ZSOLT ..... de a zset is vissza am mocsok kirekeszto NACI gorenyek
Lolka-Bolka
2016. augusztus 23. 21:11
remelem az osszes mocsok komcsi visszaaadja a keresztet es tisztesseges magyar embereknak adjak . pl ...BAYER ZSOLT ..... de a zset is vissza am mocsok kirekeszto NACI gorenyek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik