Ezért ne rendezzünk olimpiát

2016. május 24. 12:42

Az új Dagály Úszókomplexum jellegtelen, ronda, méreteivel az egész környezetére és a Duna-partra rátelepedő, a város legnépszerűbb népfürdőjét meggyilkoló monstrum.

2016. május 24. 12:42
Zsuppán András
Facebook

„Az új Dagály Úszókomplexum jellegtelen, ronda, méreteivel az egész környezetére és a Duna-partra rátelepedő, a város legnépszerűbb népfürdőjét meggyilkoló monstrum. Igazi vanity project, felfoghatatlan összegű pénz megy el rá egy rövid ideig tartó szereplésért a világ előtt, és utána itt marad, túlméretezetten és ormótlanul, több tízezer ember kedvenc strandjának a helyén. Meg sem próbáltak olyan uszodát építeni, és olyan helyre lerakni, hogy a verseny után beilleszkedjen a város szövetébe, és mindennapjaiba. És senki nem tiltakozott ellene, pedig összehasonlíthatatlanul több fát vágták ki miatta, mint a Kossuth téren, vagy majd a Ligetben. Legalább jó lenne az építészeti minősége, hiszen az eredeti terveken ez még egy izgalmas épület volt, de a sok tervváltoztatás közben elveszett az invenció, és maradt a lehető leggyorsabban felhúzható Tesco-doboz, hiszen nekünk két év alatt kell megrendezni egy olyan versenyt, amire más nemzetek hét évig készülnek. Persze, hogy arra már nem marad idő, hogy az óriási összegekért felhúzott létesítményekben gondolat is legyen, ne adj isten, a lepusztult területek revitalizációját szolgálják egy közkedvelt strand parkjának kiirtása helyett. Ezért ne rendezzünk olimpiát, mert lesz még 10 ugyanilyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2016. május 25. 08:25
Hát mocskos ronda egy épület, az biztos...
pemete jakab
2016. május 24. 18:30
Hányszorosan is lesz túllépve a 2017-es budapesti vizes világbajnokság tervezett költsége?
tango47
2016. május 24. 18:25
Nem is tudtam, hogy már elkészült és át is adták a létesítményt. Vagy nem? Ez a kritika épp' olyan, mintha a feleség főztjét a konyhából kiáramló illatok alapján ítélnénk meg. Bezzeg a régi szép időkben, amikor semmi sem épült, minden csak rohadt le.... Ott nem a beruházásokból gazdagodtak sokan, hanem a soha el nem készülő beruházások elképzeléséből (kormányzati negyed), hát nem egyszerűbb? Minek az a sok herce-hurca?
Horst_Tappert
2016. május 24. 16:07
"maradt a lehető leggyorsabban felhúzható Tesco-doboz" Majd a kedvedért legközelebb terveztetünk bele kanyarodó medencét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik