Európa tartomány

2016. május 24. 15:03

Amikor a jó király a rossz királyt elkergeti, derűsebb évek jöhetnek. De előbb-utóbb a jó királynak is mennie kell.

2016. május 24. 15:03
Pintér Krisztián
Reflektor

„Vajon az emberek vagy az államok érdekét szolgálja, ha európai bürokraták kezébe kerül a környezetvédelem fehér foltja? Fehér foltja, mondom, mert a téma jelenlegi tárgyalása egymásnak feszülő dezinformációkból áll. Sem a mérnöki, sem a klíma-, sem semmilyen más tudomány nem ad választ arra a kérdésre, hogy milyen sürgősen és milyen módon kell a bolygónkat megóvni a végzetes károsodástól. Biztosat tehát nem lehet mondani, de az azért elég valószínű, hogy Európa teleültetése szélkerekekkel nem tartozik az értelmes megoldások közé. Személy szerint én jó gondolatnak tartom, hogy atomerőművet nem lehet állami támogatásban részesíteni. Olyannyira, hogy ezt a szabályt kiterjeszteném a szélerőművekre is. Bőven van a szabályozásnak olyan eszköze, ami nem igényli populista, székükbe kapaszkodó politikusok döntését. Ha valóban veszélyben a Föld, a veszélyt éppen ezek a mamelukok jelentik.

A céges változathoz hasonlóan az államkartell vagy állammonopólium is az államoknak jó, nem az embereknek. Nekünk idelenn csak átmeneti különbség, hogy szovjet lánctalpasok vagy háttérben ügyeskedő diplomaták hozzák össze. A végeredmény ugyanaz: egy szuperállam, amiből nincs menekvés, és aminek nem kell valós eredményt felmutatnia, mivel tevékenységét – összehasonlíthatóság híján – kizárólag a propagandája sikerességével mérjük. Aki több választót tud meggyőzni, az ülhet be a világ trónusába meghatározott időre. Márpedig a választók meggyőzésének képessége, és a valódi fejlődés közötti szakadékot aligha kell idehaza bizonygatni. De tekinthetünk bátran az Egyesült Államokbeli legújabb fejleményekre is. Az EU nem a szabadság és béke ügynöke a világban.

Az EU egy regionális államkartell, aminek komoly esélye van arra, hogy az áhított világállam egy fontos tartománya legyen. Az EU nem mi vagyunk, nem a mi érdekeinket képviseli, nem a mi kezdeményezésünkre jött létre, és nem nekünk hoz hasznot. Még akkor sem, amikor éppen a magyar államot próbálja rászorítani, hogy a putyini nyers akarnokkodást az EU diplomatikusabb és bürokratikusabb stílusával váltsa fel. Amikor a jó király a rossz királyt elkergeti, derűsebb évek jöhetnek. De előbb-utóbb a jó királynak is mennie kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. május 24. 16:25
Minden van benne mint a búcsúban, de mégis se füle se farka.
kjkj945
2016. május 24. 16:13
pk vologya az nem király cár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik