A magyar futball megint szép lesz

2016. március 14. 17:19

Kik a leghangosabb, kellőképpen rosszindulatú és kérlelhetetlen kritikusai a lezüllesztett és szétzüllött magyar futballt újraszervező, nagyszabású fejlesztési programoknak? Természetesen a bűnöző futballhuligánok.

2016. március 14. 17:19
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Facebook

„Az 1954-es berni döntő elvesztése és az Aranycsapat sztárjainak 1956-os »disszidálása« óta a kommunista hatalom által menedzselt futballellenes hangulatban - az 1969-es Marseille-i katasztrófát követően - a 70-es, 80-as években a hazai klubfutball makacs következetességgel egyre rettenetesebbé váló színvonala és a válogatott folyamatos kudarcai kezdték el módszeresen elűzni a stadionokból a nézőket, a szurkolókat. 

Lássuk be, a magyar foci ebben eredményes volt (borzalmasabbnál borzalmasabb válogatott szereplés, az európai kupákban pofozógéppé váló klubcsapataink és minősíthetetlen bajnoki »összecsapások«) - »köszönjük« a hanyatlásban jeleskedő játékosoknak, edzőknek, vezetőknek (természetesen, tisztelet a néhány maroknyi kivételnek). 

Már a kezdet kezdetén gyorsan bekapcsolódott ebbe a huncut, epe és más testnedvek vezérelte projektbe lényegében a komplett magyar (sport)sajtó - hálás szívvel »köszönjük« a jeles és jeltelen sajtómunkásoknak a néző elkergető, a magyar focit évtizedeken át minden testhelyzetben és messze az érdemein felül, de legalább megállás nélkül anyázó tevékenységüket (ismételten tisztelet a meglehetősen kis számú kivételnek).

Az elmúlt húsz évben aztán az i-re a pontot az a nettó párezer, magát előszeretettel »ultra drukkernek« kikiáltó mocsadék tette fel (minden félreértést elkerülendő: az ultrák imádni való futball őrültek, akikről most szó van, azok nem ők, hanem nettó futballhuligánok), akik bűncselekmények százaival és ezreivel a szurkolók maradékának jelentős részét kiűzték, az ezredfordulóra egyébként romhalmazzá váló, stadionokból.

»Köszönet« érte.

Nos, ezek után, jó magyar szokás szerint, kik a leghangosabb, kellőképpen rosszindulatú és kérlelhetetlen kritikusai a lezüllesztett és szétzüllött magyar futballt újraszervező, nagyszabású fejlesztési programoknak?

Természetesen a bűnöző futball huligánok (szurkolói kártya és vénaszkenner elleni pszeudo-szabadságharcosok) és a gyűlölködő firkászok (a reménytelen futball közelmúlt mára megokosodott néhány szereplőjével fűszerezett) pazar irigység-koalíciója. A magyar-norvég meccs lefújása után olyan jó volt látni a kényszeredetten gratulálgató, fancsali képüket.

Drágáim, néhány év és az első- és másodosztály valamennyi klubjának normális, új illetve teljesen felújított stadionja lesz, a stadionokban jó, élvezetes, szórakoztató mérkőzéseket fognak játszani a csapatok, és a meccseken sok néző lesz.

És két-három évente az európai kupákban csoportkörbe fog jutni magyar kupacsapat. 

Csak emlékeztetőül: hosszan és részletesen leírtátok, elmondtátok, lerajzoltátok, megmagyaráztátok, hogyan és miért nem fog kijutni az EB-re a válogatott. 

Ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. március 16. 09:28
Fürtompi,a fordulónkénti tízezer alatti nézőszám mindent elmond...
vanádium
2016. március 16. 07:27
Tompika,a hírek szerint csak egy dologhoz értesz ez a lepedő akrobatika.Ezért a szellemi szintednek megfelelő hasonlattal élek: nem lesz kívánatosabb/szebb/jobb az öreg qrva, attól,hogy méregdrága kanapét raksz alá.
Nagytestver
2016. március 15. 22:39
A magyar futball megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez. Van egy kis bökkenő: nem a valóságban. A tudatmódosító szerek viszont csodákra képesek.
Mindjárt
2016. március 15. 17:49
A zsideszpatkány dajcstomi be is foghatná a pofáját és élhetné mocskos, drogos, züllött életét, számolhatná az összeharácsolt pénzét de inkább fröcsög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik