Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. március 5. 14:03

Tahó, erőszakos, sötét, elaljasodott, gyűlölködő, irigy és züllött prolivircsafttá változott Magyarország, és ezt bizony nem könnyű elviselni.

„Én már régóta nagyon rosszul érzem magam, és ezt csak néha sikerül elviccelni. Ma nem megy.

Tahó, erőszakos, sötét, elaljasodott, gyűlölködő, irigy és züllött prolivircsafttá változott Magyarország, és ezt bizony nem könnyű elviselni. Ilyen világban épeszű ember számára tűrhetetlen az élet, mert minden olyan minőség hiányzik belőle, amiért érdemes élni. Tele van viszont olyasmikkel, amelyek miatt mások meg szeretnek benne dagonyázni. Tele van hazugsággal, bigottsággal, alakoskodással, előítélettel, durvasággal, és minden egyébbel, amit bizonyos szint alatt – ahová (Esterházy szavaival) bizonyos szint fölött nem süllyedünk – az emberek élvezni és szeretni szoktak. Amit a NER »polgárinak« »konzervatívnak« és »kereszténynek« nevez, de aminek annyi köze van ezekhez az értékekhez, mint kis Grofónak Karlheinz Stockhausenhez. Illetve kevesebb: kis Grofó legalább bizonyos értelemben szintén zenész.

Ez lett Magyarország, alig maradt emberhez méltó terep. Európai kultúrában nevelkedett, világlátott és olvasott emberek számára, amilyenek a barátaim és ismerőseim, maga a pokol. Azoknak viszont, akik ezt létrehozták, pontosabban: kiterjesztették – ez a világ az otthonos. Ez az őrzővédős, harcikutyás, mulatós zenés keleti alvilág.

A NER machinátorai szemmel láthatóan nagy élvezetüket lelik abban, hogy egész Magyarországot ilyenné tegyék.

A polgári Magyarországnak vége – és most itt úgy használom a polgárit, ahogy valaha volt polgárok valóban értették. Ahol a polgár humanizmust, urbanizáltságot, önállóságot, hagyományt, felelősségvállalást, vállalkozást, nagyvilágiságot, bátorságot, kritikai gondolkodást és szolidaritást jelentett.

A jobbágy és a földesúr, a szolgalelkűség és a hatalmi dölyf ellentétét. Egy szóval: Nyugatot.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/97737


Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ady Endrénél még működött ez a rágalomária, de ő is célt tévesztett.

Válaszok:
Erre | 2016. március 6. 04:44

Így irtok TI!

" durvasággal, és minden egyébbel, amit bizonyos szint alatt – ahová (Esterházy szavaival) bizonyos szint fölött nem süllyedünk "

Ha már Eszterházy

„A teringettét, de kibaszott furmányosak vagytok!”

„Az ügynök szóra reflexszerűen felháborodom (terminus technicus: elönti a szar az agyam; itt: szó szerint), mit ügynöközi az apámat, a tiedét, azt ügynöközd, geci komcsi!”

(Esterházy Péter: Javított kiadás)

A többi "nyalánkság"

http://dia.pool.pim.hu/xhtml/e..


'Nem ezt akartam' - mondta 1919. januárjában halálos ágyán.


Összenő, ami összetartozik.

"A Geomédia tulajdonában lévő Vasárnapi Hírek Kiadó Kft. vásárolja meg hamarosan a Népszava alapítói jogát,"

Ezek meg a kscamesék

"A Népszavából a tavalyi utolsó negyedévi adatok alapján naponta átlagosan 11 500 példányt adtak el, internetes portálját naponta 45 ezren látogatják. A szombatonként megjelenő Vasárnapi Hírekből csaknem húszezer példány fogy el."


http://nol.hu/belfold/a-geomed..


Ez sajnos, hülye, nem európai, bár kétségtelen, h. Európában is teremnek hülyék. Nincs földrajzi kizáró ok.

A fájdalom igazi oka viszont, h. baráti körével együtt ebből a szellemi "magaslatból" ilyen-olyan jogcímeken feltehetőleg meg lehetett élni, pl. abból a könyvből, folyóiratból is, amit megírtak, kiadtak, de nem vettek, most meg a rendszer fennakadásokkal sem működik, s mi lesz itt, ha még a következő 4 év is legalább 7 szúk esztendőnek bizonyulna.

Küzdeni kell hát, de NEM Európáért, magasabb élet és kulturális színvonalért és így tovább, hanem Péterfy és baráti köre szubvencionált megélhetésének visszatértéért.

Észre kéne venni, h. ez legfeljebb csoportérdek, messze a társadalmi igazságosságtól.


Ebben maga Lendvai Ildikó jeleskedett!


Milyen szép is ez a szidó gyűlölködés vasárnapra, a hírekben!

De szabad az, hogy ez szombaton jelenjen meg?

:-)


Felhívnám a szerző nagybecsű figyelmét, hogy hozzáképeset egy kocsmatöltelék az úriember.
Az ugyanis tudja, hogy ha berugja a kocsma ajtaját és hasonló módon gyalázza a bentlevőket, akkor két dolog lehetséges:
1. Pofán vágják szó nélkül
2. Meglapogatják a hátát és azt mondják neki: Ne igyék többet.

Különben pedig Kanada tágas, már mielőtt a ganatika is bekerül az írásába. Az ajánlat a barátainak és ismerőseinek is szól.


A szöveget nyilván még a Securitate diktálta Péterfy úrnak, csak most találta meg az íróasztalában. A liberális hazai sajtó pedig mindenért fizet, ami árulás.


Ez a fasz, Péterfy Gergely, Áprily Lajos származású református költő dédunokája. Áprilyt Németh László a legnagyobb erdélyi költőnek nevezte. Gratulálok, Péterfy úr, azt hiszem, lejjebb nincs.


"székely származású" - ezt akartam írni, de ebben nem vagyok biztos.


Az eredeti szövegben ez is olvasható: "Amikor faluvégi nyomortelepek lakóit fenyegetik, egy büdös kamera sincs jelen." Ez, ugyebár a cigánygyilkosságokról szól, író úr? Csakhogy azok miatt még Gyurcsány idején kellett volna felháborodni. Mert a négy tettes közül kettő az akkori titkosszolg tagja volt. Tényleg, és maga, Péterfy úr?


Amikor valaki egész népét nevezi örökkön-örökké barbárnak, méghozzá egy aktuálpolitikai esemény, egy mégoly súlyos, kormányzati hiba miatt, akkor mindenképpen megkérdőjeleződik a szerző mérlegelő képessége. És nem mentség, hogy ő író: egyrészt, mert ez a förmedvény itt nem szépirodalom, hanem publicisztika. Másrészt mert egy KÖLTŐ, hevületében elengedheti magát, ami a szóhasználatot illeti, de egy író nem; hiszen azért ír prózában, hogy amit alkot, az köznapi körülmények és olvasói felkészültség mellett is befogadható, komolyan vehető legyen. A szépirodalmi életmű megléte nem mentség az elszabadult őrjöngésre. Sem Péterfy Gergely számára, sem Csurka István számára ("takonygerincű nemzet"), sem mások, itt csakazért se felsorolt író urak számára, amikor ocsmányan beszélnek a hazájukról, anyjukról, szerelmükről...


Húsz évesen már hazalátogathatott Erdélybe, aláírni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó