Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. február 29. 07:50

Hadd válaszoljak Orbánnak Orbánnal, egy a vasárnapi beszédből vett idézettel: „Ideje elengednünk az illúziókat”.

„Orbán kijelentette: megtanítjuk Brüsszelnek, a migránsoknak és az embercsempészeknek is: Magyarország szuverén ország. Ráadásul egy olyan ország, amely nem tartozik senkinek, a számla kiegyenlített, hiszen a multinacionális cégek egy legyengült országba jöhettek be és építhették fel vállalataikat, hogy aztán kivigyék a profitot. Azaz az uniós támogatás, illetve a nemzetközi cégeknek általunk nyújtott lehetőség alapján kvittek vagyunk.

Eredeti gondolat, mondanám, ha a korábbi napokban már ne hallottam volna kísérletként más szájából, de az nyilván a főpróba volt.

De hagyjuk is ott, ahol van, nyilván lesznek, akik hitelt adnak az ilyen kijelentéseknek is, de tudjuk: a józan többség azért tisztában van azzal, hogy mit is jelent hazánknak az uniós támogatás, illetve mi lenne az onnan érkező pénz nélkül. És azzal is, hogy mi történne az országgal, ha a nemzetközi cégek egyszer csak hátat fordítanának nekünk. Mondom, a többség ezzel tisztában van. És ha ezt a gondolatot el is utasítja, a fő orbáni mondanivalóval egyetért. Igen, egyetért azzal, hogy a migráció súlyosan veszélyezteti Magyarország érdekeit és igaza van a miniszterelnöknek, amikor – egyes szám első személyben fogalmazva – újabb katonákat küld a határra és új védvonalakat építtet ki.

Vagyis Orbán Viktor beszédének veszélye éppen abban rejlik, hogy az általa népvándorlásnak nevezett migrációs hullámtól az emberek – mondhatni: az európai emberek többsége – tart. És ne is becsüljük le sem magát a veszélyt, sem az ilyen beszédek hatását. Azt persze nehéz megjósolni, hogy az Európai Unió rossz politikai húzásai és nehézkessége, valamint a merkeli tévedések szélsőséges bírálata mit hozhat hazánknak? Mondják: sem Brüsszel, sem Berlin nem sértődős fajta, a politika, a diplomácia nem az érzékeny lelkületű emberek világa. Vagyis egy-egy miniszterelnök hadakozása nem vezethet az adott ország megbüntetéséhez. Sokak szerint éppen ez az, amit Orbán jól felmért; a Brüsszellel és immár Merkellel szemben meghirdetett háborúja, legfeljebb belpolitikai pluszpontokat eredményez és nélkülöz minden negatív hatást. Lehet, hogy így van.

Én azonban hadd válaszoljak Orbánnak Orbánnal, egy a vasárnapi beszédből vett idézettel: »Ideje elengednünk az illúziókat«. És ezt semmiképpen ne tegyük zárójelbe…”

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/97548


Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Na, a nép szara a "merkeli tévedések"-nél tart.

He-he, ezt eddig nem hallottuk, Péter!


nem párhuzamos az már...


Igen. A hozzáértő és a többség tisztában van, hogy Németh Péter állításai valótlanok.

Gazdaság.

Ha mérleget állítunk fel akkor a következőt kapjuk.

Bevételi oldal.

- uniós támogatások
- külföldi cégek beruházásai, foglalkoztatás

Kiadási oldal

- az uniós támogatások forrása mintegy 80 %-ban Magyarország befizetése
- a külföldi cégek a magyar vállalkozások elöl vonják el a profit egy részét, amelyet nem Magyarországon fektetnek eb
- az uniós támogatások egy része a beruházások révén - gépek, berendezések, szolgáltatás - visszaáramlik a többi uniós országokba
- az uniós, költségvetési támogatások egy részét a külföldi cégek kapják

Mindezt forintosítva, azt tapasztaljuk, hogy a kiadás rész jóval meghaladja a bevételi részt.


Németh Péter írásának veszélye éppen abban rejlik, hogy a népvándorlásnak, migrációnak a hatását lekicsinyli és megpróbálja úgy beállítani, mintha Orbán Viktor megnyilatkozásai Európa, Merkel elleni hadjárat lenne.
Holott nem kétséges, hogy az Európai Unió és Merkel migráns kérdésben folytatott politikája veszélyes. Már 2011-ben Franciaország, Olaszország jelezte a problémát mégse készültek fel rá. Merkel meghívása, a „határnyitás” a migránsok előtt kezelhetetlenné tette az ellenőrzést. Ezt súlyosbította Görögország hozzáállása. Nagy valószínűséggel Törökország, Görögország kihasználta a migrációt és a náluk porbénás személyeket, szociálpolitikai meggondolásból áttolták. Az előrejelzések alapján tudjuk, hogy még milliók indulnak meg és már tízezrekre tehető azok száma, akik Gö9rögorszégban, Macedónia és Szerbia határán feltorlódtak. Tízezrektől nem lehet semmit tudni, mert kikerültek a látótérből. Így közöttük számos szélsőséges elemek lehetnek, akiknek befolyása hatással lehet a többi migránsra. A többségének nincs okmánya, amelyből egyértelműen meg lehetne állapítani a származását.

Németország pedig nem az Európai Unió, ahogy Merkel sem az Európai Unió kancellárja.

Így nem nehéz megjósolni ennek a következményét, amely akár az unió felbomlásához is elvezethet.


"népvándorlásnak nevezett migrációs hullámtól az emberek – mondhatni: az európai emberek többsége – tart."

Ez kéne, hogy legyen a kiinduló pont a ballibek számára is!


Nyissuk ki a világra az ablakot és azt látjuk; geopolitikai terjeszkedés, hidegháború van folyamatban, közvetlen és közvetve az USA és Oroszország között.
Ebben az USA bevonja az Európai Uniót, gazdasági vonatkozásban Japánt, Ukrajnát, Törökországot.

Ehhez kapcsolható Orbán Viktor vasárnapi beszédének egy részlete:

„Barátaim, a nagyképű, fellengzős, erkölcsi felsőbbrendűségre alapozott politika, amely oly csábító, és gyakran oly közkedvelt a kontinens nyugati felén és néha a nagy vízen túl is, nem a mi politikánk, nem a mi utunk, és nem a mi érdekünk. Béke, együttműködés, kereskedés, kölcsönös befektetések, nekünk kedvező regionális egyensúly, kiállás az érdekeink mellett, ezek a magyar nemzeti külpolitika alapvetései. Én is tudom, hogy nehezebb és bonyolultabb, mint láthatatlanul meglapulni egy gazdaállat puha, meleg és szőrös hátán, de biztosan méltóbb 1100 éves Kárpát-medencei történelmünkhöz.„


Olvasnivaló NP-nek:

http://kitekinto.hu/europa/201..

Ennek tükrében értem Schiffer második pálfordulását ( az első, amiben szakított a saját migráns-elveivel, a második, amikor visszatért ((kényszerítette pártcsaládja)) az elsőhöz).


Itt van Juhász párhuzamos valósága:
Betörtek hozzá, a képeket látva hihetetlen, hogy nem hallották az ajtó durva felfeszítését. Vagy be volt füvezve. Vagy: szegény embernek több lakása is van és ez használaton kívül volt.
http://www.origo.hu/itthon/201..


Orbán azzal, hogy a legalantasabb érzelmekre játszik idiótáknak tekinti a választókat, akik korlátlanul megvezethetők és kifoszthatók.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó