Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Hajrá Európa, hajrá magyarok!
2016. február 28. 16:33

Meg kell állítani Brüsszel holdkóros bevándorláspolitikáját, mivel a migránsok nem akarják átvenni a mi életmódunkat, az EU viszont nem hajlandó védekezni – szögezte le vasárnap a budapesti Várkert Bazárban mondott évértékelő beszédében Orbán Viktor. A kormányfő szembeállította a világpolgár EU-s elitet a nemzeti érzelmű polgárokkal. Mindennek szimbóluma a betelepítési kvóta. Orbán hozzátette: a magyar külpolitika három tájolási pontja Berlin, Moszkva és Ankara. Oktatásügyben pedig azt üzente: ha megbirkóztunk az IMF-fel , a Klik sem foghat ki rajtunk.

A polgári Magyarország, a nemzeti-keresztény korszak építése zajlik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelő beszédében.

Most lehet cselekedni, alkotni, most van értelme bátornak lenni, „kitartóan szedni a lábunkat”, menni előre céltudatosan, önbizalommal – fogalmazott a kormányfő. Mint mondta, most épül, épülhet az, amit polgári Magyarországnak, polgári berendezkedésnek, nemzeti-keresztény korszaknak, „magyar országnak” gondolunk.  Közölte: Magyarország 2014-ben lezárta a stabilizálás korszakát, új szakaszt nyitott, és „repülőrajtot” vett.

Veszélyben az eredmények a migráció miatt

Orbán szerint ugyanakkor az újkori népvándorlás miatt nemcsak az elért eredmények, hanem a biztató jövő lehetősége is veszélybe került. A kormányfő vasárnap tartott évértékelő beszédében úgy fogalmazott: a népvándorlás miatt veszély fenyegeti a pénzügyi stabilitást, a gazdasági felzárkózást, a nemzeti külpolitikát, a helyreállított közrendet és a lassan ismét magára találó nemzeti kultúrát. Emellett veszélybe kerültek gyermekeink éppen kibontakozó európai életlehetőségei is – tette hozzá.

Szerinte a 2015-ös év véget vetett azoknak az időknek, amelyekben Európa védettségét és biztonságát készpénznek lehetett venni.

Orbán Viktor beszélt kormánya külpolitikai alapvetéseiről is, ezek közé sorolva a békét, az együttműködést, a kereskedést, a kölcsönös befektetéseket, a kedvező regionális egyensúlyt és a nemzeti érdekek melletti kiállást. Szerinte a magyar külpolitika három tájolási pontja Berlin, Moszkva és Ankara. Ezért nem szabad engedni belerángatni magunkat sem német-, sem orosz-, sem törökellenes nemzetközi akciókba.

Brüsszelnek délibábos álmai vannak

Az Európában irányuló népvándorlást meg lehetne fékezni, a problémát azonban az jelenti, hogy Brüsszelből a védelem szándéka is hiányzik – jelentette ki Orbán, aki abszurdnak nevezte azt, amit az Európai Unió csinál és ahhoz hasonlította, mintha egy ütközés előtt álló hajó kapitánya nem elkerülni akarná a katasztrófát, hanem elkezdené kijelölni a nemdohányzó csónakokat.

 Orbán Viktor hangsúlyozta, még nem késő, hogy Brüsszelben is megértsék, szembe kell nézni a valósággal és el kell engedni a „délibábos álmokat”. A valóság pedig az, hogy számos európai országban már régóta épül a párhuzamos társadalmak világa, amely visszaszorítja a „mi világunkat”, az ideérkezőknek ugyanis „eszük ágában sincs átvenni a mi életformánkat, mert a sajátjukat életrevalóbbnak tartják” – fejtette ki a miniszterelnök.

Ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig védekezünk a határon

A magyar határvédelmi vonalak megerősítését sürgetve a kormányfő közölte: új katonai egységeket küldött a határra, készenléti szolgálatot rendelt el Bács-Kiskun és Csongrád megyében, és utasította a honvédelmi, valamint a belügyminisztert, hogy készítsék elő védvonalak építését a magyar-román határon. Ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszúságban védekezünk – nyomatékosította.

Magyarország szuverén ország, ide csak úgy lehet belépni, ha betartják a törvényeket, és engedelmeskednek az egyenruhásoknak – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Európa jövőjét első helyen nem azok veszélyeztetik, akik ide akarnak jönni, hanem azok a politikai, gazdasági és szellemi vezetők, akik Európát az európai emberekkel szemben megpróbálják átalakítani. A miniszterelnök úgy fogalmazott, Brüsszelben és néhány európai fővárosban a politikai és a szellemi elit világpolgár, szemben az emberek nemzeti érzelmű többségével.

A kormány népszavazási kezdeményezése nem a már eldöntött és Magyarország által a bíróságon megtámadott kvótáról szól, hanem az új, márciusban napirendre kerülő európai bevándorlási rendszer kötelező betelepítési kvótája ellen hívja csatába Magyarország polgárait – tette hozzá mindehhez Orbán Viktor.

Brüsszel szembe megy az emberek akaratával

A kormányfő úgy fogalmazott, Brüsszelt meg kell állítani, mert „holdkóros bevándorláspolitikájával” szembe megy a nemzeti szuverenitással, az emberek akaratával.

Orbán Viktor a mai kor szimbólumának nevezte a kötelező betelepítési kvótát, ami magába sűríti mindazt, ami szétfeszíti az európai népek szövetségét. A kvótákat ugyanis az unionisták, vagyis az EU-t az „európai egyesült államokként” elképzelők támogatják, míg a szabad nemzetek Európáját akarók hallani sem akarnak arról.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Európát minden gyengesége ellenére sem fogják megtagadni, ugyanakkor azt sem akarják, hogy Európa, ezeréves értékeit feladva térdet hajtson a vízönszerű emberáradat előtt.

A Klik nem foghat ki rajtunk

Az állami- és a magánszektorban is csak olyan béremelés támogatható, amelynek megvan a gazdasági fedezete, ami a gazdaság növekvő teljesítményéből származik – szögezte le a miniszterelnök még beszéde elején. A kormányfő éppen ezért a gazdasági versenyképesség javítását nevezte a következő évek egyik legfontosabb feladatának.

Orbán Viktor emellett megköszönte és elismerte a tanárok és egészségügyi dolgozók munkáját, majd megjegyezte, noha a béremelések folyamatosak és jelentősek, nem elégségesek. Magyarország ma azt tudja vállalni, hogy minden évben, mindenki léphet egyet előre, a lépések hosszát, vagyis a béremelések mértékét és ütemét a gazdaság teljesítménye szorítja keretek közé – fejtette ki.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „akik ma világvégét kiáltanak a Klik néhány milliárdos adóssága miatt, azoknak nem kell aggódniuk, ha elbírtunk az IMF-fel, ha megbirkóztunk több mint 1200 milliárd forintnyi önkormányzati adóssággal, akkor egy Klik sem foghat ki rajtunk”.

Orbán Viktor beszédét Hajrá Európa, hajrá magyarok! felkiáltással zárta.

 
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/97539


Összesen 362 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Most már elhiszem, hogy létezik a párhuzamos valóság.


Hol van, kohntalan?


Orbánt az EU élére! A legtehetségesebb magyar és európai politikus, a többiek siralmasok.

Európa válaszúthoz érkezett, az EU mai vezetői elárulták saját nemzetüket és az uniót egyaránt. Uniós népszavazást a bevándorlásról, a kvótákról.

Aki a népszavazások ellen van, az a demokráciát vonja kétségbe. Amennyiben a ballib valóban a népakaratot tartja elsődlegesnek, akkor zászlót bontanak Orbán mögött.

Történelmi léptékű beszéd volt, a többi a nemzet józan többségén, akaratán múlik. Akarják-e, hogy évtizedek múlva gyermekeink,unokáink még szabadon vállalhassák magyarságukat, németségüket, zsidóságukat, nyelvüket, kultúrájukat, hitüket.


Na ha már végre sikerült Európa kapuit bezárni, a következő lépés sz lenne, hogy az ipari termelést vissza kéne hozni Európába és munkahelyeket kellene teremteni az őslakosság számára.

Persze ennek Kína nem fog örülni, de lehet, hogy gagyi helyett érdekeltebb lesz a minőségi árutermelésben.


A ballibsik csak őrjöngjenek nyugodtan, jelezve ezzel, hogy helyes az orbáni irány.


Te mit hallgattál? Szerintem semmit. Ha mégis, akkor egy értelmetlen tök hülye vagy.

Válaszok:
pollip | 2016. február 28. 17:26

A magyarság megmaradása mellé tegyük hozzá, hogy a mai magyar etnikai térképet nem akarjuk megváltoztatni.

Előttem írta itt valaki, hogy a nemzetisègek is meg akarnak annak maradni, amik.


Mi ez az önvallomás több részletben?


Stephan Löwenstein (FAZ) írja: „…a német kancellár politikája ellen irányul, aki mindig mindent jól csinál; és egy tanácsot implikál a kancellár felé, akinek sosem kellene tanácsot adni.”

Szerintem ez nem igaz. Merkel és az EU vezetői piaci kofa magatartást tanúsítottak/tanúsítanak a pénzügyi és migráns válság kérdésében. Semmit sem oldottak meg. Sőt még nagyobb problémát okoztak. Valóban nem kellene nekik tanácsot adni, hanem el kellene őket zavarni.


Ha nem figyeled, vagy nem érted, mi történik, akkor miért nem olvasol utána, mielőtt írsz?
Ha igényled, címszavakban összefoglalom, miért esik sok szó mostanában az egész eu-ban a törökökről.


Nem kellett se megnéznie, se meghallgatnia a beszédet, hogy véleménye lehessen róla. A ballib média már reggel megírta a véleményét:-)))))


Te tényleg nem figyeled, mi történik az eu-ban migráns ügyben, mit lépnek az országok egyenként és néha együtt, csak a ballib mantrát szajkózod.


Jó, de olvass sokat és ne csak az indexet és az origót. Mindenfélét és akkor össze lehet rakni nagyjából a dolgokat, persze mindenkinek a saját értékrendje szerint.
Sok sikert:-)


Végtelenített a történet.
Tavaly háromszor emelték a limitet.
Nem lesz állandó szám, mindig az adott év bevándorlási száma szerint osztanának.


Ez a beszéd - pestiesen szólva, NEM SEMMI!
Láthatjuk, hogy Orbán elszánta magát.
Begombolta a zakóját, vett egy nagy levegőt és nekiment Brüsszelnek. Nekiment a brüsszeli impotenciának és a merkeli esztelenségnek.
Nincs melléduma, ez bizony nyílt sisakos támadás.
Kérdés, hogy ki, vagy mi ellen.
Szerintem az ellen az időhúzó és újabban már fenyegetéstől sem visszariadó esztelen politika ellen, amire idestova egy éve felhívta Orbán a figyelmet. Ennek ellenére, egy év alatt csak maszatolás és migránssimogatás folyt.

Magyarország nem valami renegát szeszély miatt épített elsőnek határvédelmet a csótányáradat elé, hanem azért, mert minden diplomáciai erőfeszítésünk ellenére láthattuk, hogy nincs sem akarat, sem elképzelés a migráns kérdés kezelésére nyugaton.
Most, hogy Európa nyakán a kés, nincs más választás, szembe kell menni azokkal, akik Európa jelenét és jövőjét teszik kockára hagymázas lázálmuk miatt.
Azt hiszem, hogy sok hallgatónak elkerülte a figyelmét, hogyan zárta beszédét Orbán: Hajrá EURÓPA, hajrá magyarok!

Válaszok:
bookmark | 2016. február 28. 17:53

Merkel holdkóros migráns felfogása, tevékenysége el fog vezetni az unió felbomlásához. Félő azonban, hogy megelőzi majd egy polgárhátború és hasonló események, mint ami Franciaországban, Kölnben történt. A kancellár és a mögötte álló brüsszeli vezetés Európa sírásói és az USA-val együtt felelősek százezrek kioltott életéért.
Aki/akik ezt a politikát támogatják, ugyanilyenné válnak.


A fővárosban szeles az idő?
A Mandineren már megint összefújta a volt OPNI kezeltek.


A tőke honnan megy oda A tőke a lakossági fogyasztásból él. Ha védővámokkal benttartjuk a pénzt az EU-ban akkor megint lesz értelme vállalkozni.

A piac helyett a protekcionizmusra kell nevelni a T. vásárlót.


A Kossuth Rádióban a beszédet megelőzően, majd azt követően is szakértők elemezték Orbán Viktor várható, majd elhangzott beszédét.

Kitértek ara is, hogy az értékelő várhatóan meg fogja szólítani az ellenzéki szavazókat is, de legalább is az ő értelmükre is megpróbál majd hatni.

Az Orbánt pocskondiázók hozzászólásaiból ítélve a két elemző túlértékelte az ellenzékiek intelligencia szintjét. A nemzetben való gondolkodáshoz valóban szükségeltetik egyfajta emelkedettség, a párthűségtől, dogmáktól, gyűlölettől való elszakadás képessége.


"Emellett veszélybe kerültek gyermekeink éppen kibontakozó európai életlehetőségei is."

---- tényleg sajnálatos, hogy ha már itthon nem tudnak megélni, még az ÉPPEN KIBONTAKOZÓ európai életlehetőségeik is veszélybe kerülnek. Mi lesz még itt?!

"a magyar külpolitika három tájolási pontja Berlin, Moszkva és Ankara."

--- az összes komoly megszállónk felsorolva. Talán ezért maradt ki Washington és Peking.

"Magyarország 2014-ben lezárta a stabilizálás korszakát, új szakaszt nyitott, és „repülőrajtot” vett."

---- "szembe kell nézni a valósággal és el kell engedni a „délibábos álmokat”. A valóság pedig az, hogy számos európai országban már régóta épül a párhuzamos társadalmak világa," - itt vagyunk például mi.

"minden évben, mindenki léphet egyet előre, a lépések hosszát, vagyis a béremelések mértékét és ütemét a gazdaság teljesítménye szorítja keretek közé"

---- persze,persze, annyira hiteles, ha közben eltörlik a 2 milliós havi határt.

„kitartóan szedni a lábunkat”

---- https://youtu.be/rVlhMGQgDkY


A hajrá Europa, a többi nemzeti gondolkodásúnak szólt.


Van nekünk "belső migránsunk" is rengeteg akik nem mennek tovább és maradnak is és lassan megoldatlan problémát jelentenek vidéken. A szaporodási sebességükbe ne menjünk most bele.

Első körben velük kellene foglalkozni és ezt a helyzetet kezelni.

Tiszavasváriban is már Zagyva Gyula vezetésével az "idegen légiót" kell bevetni.

http://mno.hu/hetvegimagazin/a..

Tehát:

alkar70 fórumtársunk után szabadon:

"..Magyarországnak minden erejét erre a problémára, a vidéki mély szegénység felszámolására (beleértve ebbe a roma népesség felemelését minden tekintetben) és a vidék felemelésre kell fordítania különben elveszett...

Ez a mi nemzeti sorskérdésünk, nem a muzulmán tömegek beáramlása..."


„akik ma világvégét kiáltanak a Klik néhány milliárdos adóssága miatt,"

--- tényleg nem akarja tudomásul venni, hogy nem a Klik ADÓSSÁGA a legnagyobb probléma?

"ha elbírtunk az IMF-fel, ha megbirkóztunk több mint 1200 milliárd forintnyi önkormányzati adóssággal, akkor"

---- akkor nyilván az egészségügy, benne a kórházak adósságai sem kellene hogy gondot okozzanak, nemde?


Fel kívánom hívni a tisztelt fórumtársak és a Mandineren túl is, mindenki figyelmét, hogy ezt a beszédet vízválasztónak lehet tekinteni.
Holnaptól az európai közbeszéd meg fog változni.
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyílt és félreérthetetlen üzenetet küldött a neoliberális Európának; a beszéd persze nem csak a neoliberális, az emberek igényét meg sem hallgató európai liberális elitnek szólt, de szólni akar Európa népeihez is.
Holnaptól a neoliberális nyugati média ízekre fogja ezt a beszédet szedni és azt hiszem, virtuálisan, talán Orbánt is.

Egy biztos: az európai politikai változások kezdőpontjaként már most nyugodtan bejelölhetjük 2016.február 28-at. Ez lesz később, a budapesti beszéd.
Nagyon, nagyon kíváncsian várom, hogy a március elejére meghirdetett új, EU-vezetői csúcson mi fog történni. Én földindulásra számítok.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 28. 18:29

"Hegyi Péter, a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány titkára, a Szegedi Tudós Akadémia programigazgatója kitért arra is, 2009 óta a 25-60 év közötti kutatók, tudósok mintegy 60 százaléka hagyta el Magyarországot, ami jelentősen rontja hazánk versenyképességét a tudományos szférában. A legfőbb problémának azt nevezte, hogy a tehetséges diákok 93 százaléka megy külföldre, az agyelszívás folyamata óriási méreteket öltött, s már a középiskolások is inkább külföldi ösztöndíjakkal spekulálnak."
http://szegedma.hu/hir/szeged/..

"A polgári Magyarország, a nemzeti-keresztény korszak építése zajlik"

---- kiknek?


Na ja! Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az alacsony a kerítés.

Ezeknek a migránsoknak a fel török, görög munkanélküliek. Ezért engedik tovább őket Torokmórszagból és Görögországból. Ezekhez csatlakoznak fel az afrikai országokból származók. A t9öbbségnek nincs eredeti származási papírja. Miből állapítják meg Franciaországban, Németországban, hogy ki a menekült és ki nem? Ránézésre?

Ahogy már korábban is írtam kötelezettszegési eljárást kellene indítani az Európai Bizottsággal, Németországgal, Görögországgal szemben, mert egyik sem tartotta az előírásokat és a halogató tevékenységükkel veszélybe sodorták az európai polgárok életét.


Tök mindegy, hogy melyik párt által támogatott jelöltet választják meg polgármesternek, mert a képviselő testület összetétele alkalmatlan arra, hogy a város problémáját megoldja. A többség MSZP-s, de nincs meg az 50 %+1fő.
Így jobb lenne ha nem a Fidesz jelöltje győzne, mert borítékolható, hogy egy év múlva a képviselő-testület kénytelen lesz felosztani magát.


Észosztás közben hallgassatok egy kis zenét is, hiszen tegnap csoda történt, egy törékeny hölgyemény átlépett egy másik dimenzióba vagy tízezred magával:

https://youtu.be/5nQN9pOoYQc

Válaszok:
Laibach | 2016. február 28. 18:28

Nem rossz!!!!!! Tényleg hallgassunk zenét.

Ajánlok én is egyet:

https://www.youtube.com/watch?..

Korai Öröm és Harcsa Veronika.


Az európai csúcson nem fog olyan történni, amely megoldaná a problémát. Ha Törökország le is megy a Merkel féle elképzelésbe, hosszú életű nem lesz, mert a török kormány rövid időn belül meg fogja szegni. Így ősszel újra kezdődnek minden.
Ugyanez vonatkozik Görögországra is. Cíprasz egy politikai szélkakas, megbízhatatlan. Ahelyett, hogy teljesítené a schengeni szerződésben foglaltakat fenyegetőzik. Egy olyan ország vezetője, amely ország az IMF és az Európai Unió lélegeztető gépén van.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 28. 18:32

jav. Törökország bele is megy


Veled aztán tényleg nehéz kulturáltan beszélgetni.

"csak azt kell elhitetni, hogy ... című idézetedhez csak néhány példát:

Szépségersenyt nyerni nem nehéz, ha valaki 20 éves és gyönyörű.

Matematikaversenyt nyerni nem nehéz, ha valaki 160 IQ-val indul általános iskolások között.

És nem utolsósorban ellenséget sem nehéz kreálni, ha itt áll a kapud előtt.

Tudod, mi a nehéz? Dk-snak lenni.Ennyi hittel rendelkezni, mint ami a dk-s nyuggerekben van, na az nehéz.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 28. 18:40

Gyógyszerezett. Nem kell vele foglalkozni, mert csak áttekinthetetlenné teszi a fórumot.


"Tudod, mi a nehéz? Dk-snak lenni."

Csak pár kábítószeres tabletta kell és minden megoldódik. A végleges megoldást pedig csak kuncze doktor úr tudja.


Ne dőlj be "jobbraát"-nak. Senki ne dőljön be.
Ő egy troll. Már különböző neveken jelentkezett. Ha észreveszi, hogy nem foglalkoznak vele nevet vált.


Ne dőlj be "jobbraát"-nak. Senki ne dőljön be.

Ő egy troll. Már különböző neveken jelentkezett. Ha észreveszi, hogy nem foglalkoznak vele nevet vált.


Igazából meglepődtem, hogy Астана kimaradt a felsorolásból...


Asszongya:"Lakatlan görög házakat foglaltak el a migránsok a macedón határtól alig egy-két kilométerre. Pakisztáni, marokkói, algériai és iráni bevándorlók is vannak itt, és a megfelelő alkalomra várnak, hogy átjussanak a határon. Mivel gazdasági bevándorlóknak"

Ha se előre se hátra, akkor ott veszik el az őslakosok házát és értékeit ahol éppen vannak.
Ezért mondom én is, hogy 1 db- ot sem fogadunk be.


Nagyon erős beszéd volt.
El lehet dönteni (népszavazás), hogy mit akarunk. Nem mellesleg Európa népei is dönthetnek hogy mit akarnak.
Európa vezetői pedig nem kényszeríthetik ránk valóban eszement politikájukat.


Lehetne hanyagoljuk már ezt a 'Sorosozás'-t. Hiteltelen.

http://rewrite.origos.hu/s/img..

'..
– Miből él?
– A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium...'


http://vastagbor.atlatszo.hu/2..


Nasszus, a fene se gondolta, hogy a Fidelitas aktivistái üvöltőztek a határon, meg sz.rtàk össze Bp.-et. Köszönöm, hogy megvilágosítottál.


Az, hogy milyen néven szólítasz nem jelent semmit.
Az viszont már nem mindegy, hogy a valóságot írod, vagy részben a valóságot és köréje felépíted a hazugságot.

A történetet már többször leírtam, most megismétlem.

A HV-n valóban julianus néven kommenteltem. A trollok azonban ott is működtek és tönkretették a fórumot. A HV pedig úgy döntött megszünteti. Többen átjöttünk a Mandinerre. Ekkor vettük észre, hogy ezek a trollok lefoglalták a nick neveinket és nem tudtunk regisztrálni, így más nevet vettünk fel. Így lett az én nevem HV julianus, ezzel is jelezve, hogy honnan jöttem. Később az egyik fórumtárs, akivel levelező viszonyban vagyok – többel is – segített egy trükkös megoldással, hogy a julianus néven bejelentkezhessek a Mandineren. Egy idő után észrevettem a kereső segítségével, hogy más honlapokon a julianus név felhasználásával egyesek megpróbálnak lejáratni. Ekkor írtam az általad idézett levelet. Ezzel egyidőben kértem ergét, hogy segítsen a nick nevem és az összes kommentem törlésében, ami meg is történt.

Azokkal akikkel levelező viszonyban vagyok megvitattuk, hogy nincs értelme elmenni, nem szabad engedni, hogy a trollok győzzenek. Így regisztráltam újra Berecskereki néven.
Azt pedig soha nem tagadtam, sőt le is írtam, hogy az ideológiai felfogásom baloldali, szociáldemokrata. Úgy gondolom ezt a kommentjeim is igazolják. Így ebben semmi újat sem írtál.

Ami a mostani írásod illeti, nagy valószínűséggel ez egyik troll te lehettél – erről az IPC cím alapján meg lehetne győződni, de számomra ez lényegtelen – a tartalom nagyon erre hajaz.
A stílusod pedig árulkodik.


Nem. Tessék tudomásul venni, hogy ha Európa elbukik (márpedig pillanatnyi állás szerint el fog) akkor mi is bajban vagyunk. Ez a beszéd tehát legalább annyira szól Európa vezetőinek és a nyugat népeinek, mint nekünk.

A rendszerváltás után, még lettek volna lehetőségeink Európa nélkül is (saját iparral és mezőgazdasággal), de miután mindezeket feladtuk és betagozódtunk, kezdhetnénk előlről az építkezést. (Lehetőségekben szabadabban, de pénz híján kűzdelmesebben.)


A másik dolog a bér és a kapcsolódó járulékos költségek. Valahol hallottam, hogy egyátlagos VW alkalmazott egy órája majd 40 Euro otthon, amíg másutt ennek ez csak a töredéke.


Más téma, ami számomra meglepő.

"A Nemzeti Választási Iroda, urnazárást követően nyilvánosságra hozott adatai szerint, a 30910 választópolgár közül 14209-en leadták voksukat, ami 45,97 százalékos részvételt mutat.

A 2014-es önkormányzati választás 37,56 százalékos részvétel mellett zajlott Salgótarjánban."

Vajon mi történt?


Tedd és alá is állhatsz. Annyit is érsz.


Ebbe igazad van. De! Az elhunyt polgármester 50 szavazattal nyert. Az se mindegy, hogy most mennyi lesz a különbség.


Hagyd a fenébe a proliját!


El kell ismerni, ha egy vezető ekkora ordas hazugságokkal meg tudja úszni, mint Orbán, akkor, ha másban nem is, a szavazók manipulálásában rohadt tehetséges.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó