Nemzeti kulturális érdek

2016. február 13. 10:53

Én is bérelnék műkincset. Először szőnyegtisztító gépet akartam, de az drágább. Azért a koronát néztem ki, mert szeretem hanyagolni a portörlést, a korona viszont eleve vitrinben van.

2016. február 13. 10:53
Lendvai Ildikó
Népszava

„Szeretném egy-két napra kikölcsönözni a koronát. Ez már másoknak is eszébe jutott azután, hogy kiderült: a Szépművészeti Múzeum tíz XVII. századi képet kölcsönzött egy »Habony-közeli lakásba«. Ezt a terminust a Népszavában olvastam, nyilván a »Fidesz-közeli vállalkozások« kifejezés ihlette. Díjazom, így legalább nem kell bíróságra rohangálni, mint annak idején az Élet és Irodalomnak, amelyik először megfontolatlanul »Fidesz-vállalkozásokról« cikkezett, de kiderült, azok csak Fidesz-közeliek. Maradjunk annyiban, hogy ez a lakás is »Habony-közeli«, noha sokak szerint ott is lakott. Elég legyen annyi, hogy Habony volt anyósa bérli a Szerb utcában az V. kerülettől. A bérlő lánya, a volt élettárs egyébként Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője, jobban ismeri tehát a miniszterelnök gondolatait, mint az maga. Annál persze nem jobban, mint Habony, mert ez lehetetlen. És mivel ez a Rokonok országa, a 300 milliót érő festményeket annak a cégnek a nevében bérelték ki, ahol korábban Habony húga is cégtárs volt, egyik tulajdonosa Vajna jóvoltából a TV2-nél kapott vezető beosztást.

Én is bérelnék műkincset. Először szőnyegtisztító gépet akartam, de az drágább. Azért a koronát néztem ki, mert szeretem hanyagolni a portörlést, a korona viszont eleve vitrinben van. És hallottam, hogy a botrány óta képet nehezebben adnak, Juhász Péterrel sem álltak szóba. Ami nagyon helyes, hiszen ezeken a barokk festményeken túl sok a pucér nő, Juhásznak meg kisgyerekei vannak. Én sokkal megbízhatóbb vagyok. Ott lakom egy köpésnyire a Szerb utcától, a környéket így nem érheti szó. Az unokák már kellő tisztelettel megszemlélték a koronát a parlamentben, tehát nem vetnék rá magukat rögtön. Alaposan tanulmányoztam a kölcsönzési szerződés feltételeit. Mindennek eleget tudok tenni. A lakás hőmérséklete az előírt 18-22 fok között van. A műtárgyat nem fogja napfény érni, nem szoktam az erkélyen történelmi ereklyékben napozni. Arról ugyan fogalmam sincs, hogy a relatív páratartalom nálunk 45-50 százalékos-e, de hajlandó vagyok vízzel teli lábasokat tenni a fűtőtestre. Azt is megszabják, hogy ne legyen sérülésveszély, hát ebben speciel sokkal jobb vagyok a Szerb utcaiaknál. Ott a kölcsönzést megelőző évben már kigyulladt egy szauna, ami nálunk nemhogy a lakásban, de az egész házban nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frank
2016. február 14. 10:21
MSZMP-s korszakában , sok mindent béreltek ki Öntől:-))
balbako_
2016. február 14. 09:20
Csak emlékeztetőül: az MSZMP vagyona, aminek örököse az MSZP 1988.december31.-vel eltűnt! Ez akkori értéken 4 milliárd forintot tett ki. Abban műkincsek is szerepeltek.....Erről ennyit! A másik, hogy, ha Lendvainak van cége bérelhet ő is - mintahogy vagy ezer cég bérel is! - festményeket. És annyiért 15 ezer forintért. Csak ennek sokszorosába kerül a biztonságos tárolás, őrzés.
Peter8811
2016. február 14. 04:49
Ildi mama ti is kikölcsönöztétek a nagy fater mind a 7 hold földjét őrök bérlettel, aztán Nekem meg Bokros Lalyos bácsi a fele nyugdíjamat, valami panamai bér-lési módszerrel kölcsönözte. Nagy fater a földkölcsönzésetek után azt mondta, 1970-ben, hogy ha ti maradtok hatalmon ugrik majd a nyugdíj is. Azt nem tudom, hogy a nagy fater aki sem írni sem olvasni nem tudott honnan ismert benneteket ennyire. Talán még az 1919-s tanácsköztársaságotok kölcsönzési emléke élt mélyen benne. Ó-blama elnököt annyira meghatotta a kölcsönzésetek emléke, hogy most akarja lecseréltetni az amerikai szabadság szobor kezébe a fáklyát egy kölcsönzési jegyre. A szabadságszobor másik keze meg zsebre lesz dugva, Horn Gyula szobor zsebében kotorász majd.
Paragun
2016. február 13. 21:55
Ildi néne, ne kölcsönözzél te semmit. Javaslok egy vibrátort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik