Erőszak

Ezerfős arab banda erőszakoskodott Kölnben szilveszterkor

2016. január 5. 09:33

Mintegy ezerfős, szemtanúk egybehangzó állítása szerint arab és észak-afrikai kinézetű fiatalemberekből álló banda erőszakoskodott a németországi Köln belvárosában szilveszter éjszakáján. Nőket zaklattak fizikailag és verbálisan, nemi erőszak is történhetett, mobilokat és pénztárcákat loptak, valamint petárdákat dobáltak az utcán szilveszterező tömegbe. A német rendőrség és sajtó az elején nem verte nagy dobra az eseményeket.

Durva jelenetek történtek a németországi Köln városában szilveszter éjszakáján. A kölni dóm melletti főtér környékén mintegy ezer főnyi, fiatalemberekből álló banda erőszakoskodott a szilveszterezőkkel. A banda szemtanúk egybehangzó állítása szerint észak-afrikai és arab kinézetű fiatalokból állt.

A huligánok nőkkel erőszakoskodtak, fizikailag és verbálisan zaklatták őket, melleket fogdostak, szoknyák alá nyúltak, egy esetben nemi erőszak is történhetett. A banda tagjai mobiltelefonokat és pénztárcákat is elloptak a bejelentések szerint. Számos petárdát is bedobtak a szilveszterezésre összegyűlt tömegbe.

Videó a kölni dóm előtt történtekről

A rendőrség több mint kétszáz fő bevetésével próbálta megállítani az erőszakoskodást, de Wolfgang Albers kölni rendőrfőnök elismerte: nem volt elég hatékony az akciójuk. Beszámolója szerint eddig öt főt vettek őrizetbe. Albers hozzátette: „Teljesen elviselhetetlen állapot, hogy Kölnben ilyen bűncselekmények történtek”.

A kölni rendőrségre hatvan bejelentés érkezett az eset kapcsán, nyolcvan sértettről tudnak, a bejelentések egynegyede szexuális zaklatásról szólt.

A német rendőrséget és mainstream sajtót kritikák érték, hogy az esetről korlátozottan és fontos tények elhallgatásával számoltak csak be, és napokba tellett, amíg a szélesebb német nyilvánosság is megismerhette, mi történt Köln belvárosában szilveszter éjszakáján.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/95794