Ákosnak mi vagyunk az állandóság – a legkevésbé sem vágyom az „önmegvalósításra” (2011)

2015. december 17. 09:11

Sok energiám van abban, hogy négy gyerkőccel és egy művész apával működjön a családunk a mindennapokban. Ákosnak mi vagyunk az állandóság a sűrű életében. Gyanítom, hogy a kialakult rendszer szétesne, ha én „önmegvalósítanék”, és elmennék dolgozni napi 8 órában –, de erre a legkevésbé sem vágyom.

2015. december 17. 09:11
Őry Krisztina
Nők Lapja Café

„Ákossal még a Közgázon találkoztunk, egyetemi éveink alatt. Szépen, lassan bontakozott ki a szerelmünk, és a közös magánéletünkkel párhuzamosan indult be Ákos zenei karrierje is. Együtt éltük meg, hogy egyre nagyobb nyilvánosság érdeklődik iránta.

Közben lediplomáztunk. Én mindvégig kitűnő voltam, a családban és környezetemben sokan azt gondolták, komoly karriert fogok befutni. Gazdasági újságíróként dolgoztam jó pár évig, de viszonylag hamar belefolytam Ákos munkájába, a saját produkcióihoz létrehozott családi vállalkozásba. Élveztem, hiszen sokrétű feladatot kell ellátni, cégünk pénzügyi-gazdasági ügyeit intézem, tartom a kapcsolatot a sajtóval, a támogatóinkkal. Aztán szép sorban jöttek a gyerekek.

Sok energiám van abban, hogy négy gyerkőccel és egy művész apával működjön a családunk a mindennapokban. Ákosnak mi vagyunk az állandóság a sűrű életében. Gyanítom, hogy a kialakult rendszer szétesne, ha én »önmegvalósítanék«, és elmennék dolgozni napi 8 órában –, de erre a legkevésbé sem vágyom. Zsúfolt időbeosztásunk mellett mindig törekedtünk arra, hogy kettesben is töltsünk időt, ehhez szerencsére a nagyszülők segítséget nyújtottak. Sokat jelent egy-egy közös este, ilyenkor Ákos kinyit egy olyan pezsgőt vagy bort, amilyet mások csak ünnepi alkalmakkor.

Három lányunk és egy fiunk van, így kiélvezhetjük az apa-fia, anya-lánya kapcsolatot is. Ákos Marcival gyakran csinál fiús programot, én meg bevallom, nagyon élvezem a lányos együttléteket. A fiam azért kamaszos kritikával is szemléli édesapját, múltkor azt mondta egy tévéműsor kapcsán: nem is érti, miért szeretik annyira apát, amikor a beszélgetések során mindig ugyanazokat a poénokat mondja...” 

(via 24.hu)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2015. december 19. 10:08
Példás család!
Merciless
2015. december 18. 18:38
Néha nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire súlyos szövegértési problémái vannak egyes lelkesen kommentelő honfitársainknak (tehát buták), vagy tudatosan forgatják ki mások mondanivalóját (tehát hazudnak), hogy aztán lebunkózzák az általuk kreált, ám a hivatkozott valaki által nem mondott szavakat, mondatokat. A gyanúm az, hogy számos kommentelőnél mindkét eset fennáll. Namármost, a buta és rosszindulatú embereknél csak egy rosszabb van, az okos és rosszindulatú, bár szerintem ez fehér holló, mert aki okos, az jellemzően nem rosszindulatú. Azért nem, mert aki okos, az általában uralja az életét, másként: elég okos ahhoz, hogy a saját életét élje, és ne ugráljon pl. ostoba (vezető) emberek utasításait végrehajtani. Elég okos ahhoz, hogy olyan munkát válasszon, amiben örömét leli, amiben kiteljesedhet, olyan munkát, ami értelmet is ad az életének. Olyan munkát, amit mosolyogva, hobbyként végez, olyan munkahelyre jár, ahová örömmel megy be, ahol tisztelik, megbecsülik a munkatársai. Ha jól értettem Ákos és felesége viszonylag fiatalon, a mából visszanézve Ákos kezdeti sikerei után DÖNTÖTTEK arról, hogy a zenész-életet választják, illetve az ehhez gründolt vállalkozásból próbálnak megélni a diplomájukba írt szakképzettségük helyett. Mi ezzel a probléma? A Wikipédia szerint Ákosnak 26 szólólemeze jelent meg 1992 óta, 5 verseskötete. Korábban Bonanza, illetve koncertek (szó szerint máig), jellemzően zsúfolásig telt nézőterekkel, beleértve a stadionokat is. Ebből éltek, élnek. Mi ezzel a probléma? Van egy jelentős számú magyar, aki a kedveléstől a rajongásig tartó skálán eltartja Ákos családját azzal, hogy megveszi a CD-it, illetve a koncertjegyeket. Igen, a Fidesz holdudvarba tartoznak – bevallottan. Még emlékszem, amikor anno pl. Koncz Zsuzsa és Bródy János SZDSZ-reklámokban jelent meg. ( https://www.youtube.com/watch?v=MYLFAvRBSDg&spfreload=10 )Nem örültem ennek, de ettől még e két művész munkásságát korszakalkotónak tartom, a magyar kultúra szerves, elválaszthatatlan részének. S ők is a (könnyű)zenéből éltek egész életükben, csakúgy mint Kóbor János, Demjén Ferenc, Zorán, Fenyő Miki vagy Csepregi Éva s még sorolhatnám. A kommentelők jó része kisszerű, félresikerült életéért próbál itt elégtételt venni – ezúttal – Ákoson és feleségén. Pedig senki nem tiltotta meg nekik, hogy tanuljanak, vállalkozzanak, de nem volt eszük, tehetségük, vagy/és szorgalmuk hozzá. A saját sikertelenségükért – legyen az családi, munkahelyi vagy más – mindenkit felelőssé tesznek önmagukon kívül. A sikeres embereket pedig gyűlölik, mert irigylik őket. Ákos külgazdász diplomát szerzett, felesége – számomra nem derült ki, hogy milyen szakon – szintén a Közgázon diplomázott. Vélhetően sikeres életet élhetnének az eredeti szakmájukban is, akárcsak a fentebb felsorolt és fel nem sorolt zenészek bármelyike. Szerintem az lett volna a könnyebb élet. Pl. most nem törli beléjük a cipőjét minden sikertelen, ostoba és rosszindulatú, illetve irigy kommentelő.
graycivil
2015. december 18. 09:39
"Ferenc pápa szerint hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos család felbomlásáért...Miért gondoljuk adottnak, hogy a nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál?" http://444.hu/2015/04/29/ferenc-papa-szerint-himsovinizmus-a-noi-egyenjogusagot-hibaztatni-a-hagyomanyos-csalad-felbomlasaert Eredeti: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/00049be0-ee7d-11e4-88e3-00144feab7de.html#axzz3uex4phwy
Papuska
2015. december 17. 19:34
Ezek a mondatok azok, amit nem kell kommentálni! Ezek magukért beszélnek! Az emberek túlnyomó többségének ideálja a boldog család, ahol nem az egyik, vagy a másik fél dominanciája uralkodik. Mindenkinek meg van a szerepe, és ha az egyik reflektorfénybe kerül, a másik igyekszik őt segíteni. Az egyik sikerében tud osztozni a másik is. A világot úgy formálták, hogy a fontosabb a nő, hisz nélküle nincs család, csak ő és egyedül ő képes gyerekeket szülni. Erre senki más nem képes! A család együtt egész a férj nő nélkül csak fél, mint a megnevezése is mondja gyönyörű nyelvünkön. A feleség a másik fél, és együtt a kettő egész. Külön külön, csak részek, csonkák, bár lehet, hogy "savanyú a szőlő" alapon azt mondják: "önkifejeznek" pedig csak nem sikerült nekik az, ami az egészhez kell! És a virágja a családnak a kettőjük által létrehozott, de csak a nő által megszült gyerekek. Ha valaki ezt az ideológiát követi, az egy nagy Magyarországi multicég szerint bűnös. Azért az, mert ma a nyugati vezetők eltorzult értelmezése szerint nem szabad ezt mondani. Mondani csak azt szabad, amit Ők mondanak, gondolni pedig azt, amit Ők megengednek. És a cég ezt az ideológiát végigviszi az üzletpolitikáján és durván megpróbálja ráerőltetni a magyarokra. Éltünk meg már hasonlót, az a gondolatdiktátum és a gondolatdiktátorok is megbuktak. Meg fognak bukni a következők is! Mi itt "keleten" megízleltük a szabadságot. Nem engedünk belőle, egyik kommunista, fasiszta akarnoknak sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik