Tökéletes trükk

Index: Quaestor-károsultakat csapott be Szeremley Huba és egy piti szélhámos

2015. december 3. 19:19

Az egykori milliárdos borász a gyanú szerint azzal hitegette a brókerbotrányok néhány károsultját, hogy 10-25 millióért visszaszerzi elvesztett pénzüket. Társa ebben az a Rafael Tamás volt, aki állítólag sörösüvegből készült drágakövekkel is kereskedett, és attól sem riadt vissza, hogy romákat arab gyémántszakértőnek öltöztessen.

Az Index által megszerzett nyomozati anyagok szerint Szeremley Huba egykori milliárdos borász és társa, Rafael Tamás több mint 50 millióval rövidített meg olyan embereket, akik nagy összeget vesztettek a botrányosan bedőlt brókercégeknél. A két férfi azzal hitegette az áldozatokat, hogy visszaszerzik elvesztett pénzüket, ha 10-25 millió forintot adnak. 

Azt állították, hogy – mivel a bedőlt vállalkozások vezetőinek sürgősen kell a pénz –olcsón megszerzik a brókerügyek felelőseinek drágaköveit és műkincseit, és ezek értékesítéséből nagy hasznot realizálnak.

Szeremley állítólag nemrég azzal védekezett, hogy maga is nagy összegeket bukott a brókercégeknél, és neki is azt ajánlotta valaki, pénzért visszaszerzi a veszteségét.

Milliárdos ékszertolvaj

Szeremley Hubát egy másik ügyben azzal gyanúsítja a XI. kerületi rendőrség, hogy elsikkasztott egy 1,5 karátos gyémánttal díszített gyűrűt. A borász két másik nagy értékű ékszerrel együtt vette át a sértettől a hárommilliót érő gyűrűt, azzal, hogy felbecsülteti. Előbbieket Rafael vitte vissza a sértettnek, a gyémántgyűrűt viszont Szeremley – mint később bevallotta – megtartotta, majd eladta.

A két ügyet egyesítette a nyomozó hatóság. A lecsúszott milliárdost és társát jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják. Szeremley házi őrizetben, Rafael előzetesben van.

Furcsa pár

Az Index úgy tudja, a gyanúsítottak másfél éve ismerkedtek meg. A 72 éves borász többdiplomás üzletember, aki az ország leggazdagabb embereinek sorában is éveken át szerepelt a csúcson 28 milliárdra becsült vagyonával. Ennek javát elvesztette.

Rafaelt 2004-ben zsarolásért ítélték el, azóta pedig – a portál információi szerint – hamis gyémántokkal csapott be embereket. Állítólag arra is volt példa, hogy cigányokat öltöztetett arab gyémántszakértőnek, illetve törött sörösüveg lecsiszolt darabjain adott túl nagy összegekért.

Az Index informátora arról is beszélt, hogy Szeremley fiaként szerette társát, Rafael fiát pedig egy birkanyájjal lepte meg annak esküvőjén.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/94937
Lándori Tamás
2015. december 3. 19:38
Szeremley újra milliárdos lehet, ha ezt a sztorit eladja egy filmstúdiónak. Andy Vajna szóljon Guy Ritchie-nek, hogy dolog van!