Hogyan hazudnak nekünk a muszlimok integrációjáról?

2015. december 01. 20:43

A bevándorlás és integráció kérdése nem azon dől el, hogy ki milyen vallású, hanem azon, hogy szélsőségesen egyenlőtlen társadalom marad-e Magyarország, vagy lesz-e fordulat.

2015. december 01. 20:43
Istvánffy András
Köztársasági fordulat

„Különböző kultúrájú tömegek sikeres integrációját csak a hétköznapi emberek érdekeit és létbiztonságát néző, relatíve egyenlő társadalmak valósítottak meg. Ha van gazdasági stabilitás, ha az emberek azt látják, hogy egyről a kettőre tudnak jutni, ha látnak jövőt a gyermekeik előtt, akkor az etnikai és vallási különbségek nem válnak valódi feszültségforrássá, és egy sokszínű közösség is békében együtt tud élni.

Ha azonban egy társadalom lejtmenetbe kerül, ha egyre többen vesztik el a megélhetésüket, ha durván nő az egyenlőtlenség, ha zárulnak be az előrejutás útjai, ha nem látszik jövő a következő generáció számára, akkor a feszültségek gyakran a vallási és az etnikai különbségek mentén robbannak ki. Így volt ez mindig, és nem csak a nyugati kultúrában. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a mostani bevándorlási hullám esetében más lenne a helyzet.

(...)

A magyar embereknek is változásra van szüksége, egy olyan országra, ahol kisebb az egyenlőtlenség, ahol nem csak a felső rétegnek, hanem a hétköznapi embereknek is jár a létbiztonság, ahol nem az dönti el, hogy mi lesz belőled, hogy hova születtél. És ahol kevesebb kiváltsága van azoknak, akik odafent vannak.

Egy ilyen ország könnyen tudna más kultúrájú embereket befogadni. Nem lehet viszont más etnikumú és vallású emberek tömegeit egy olyan társadalomba integrálni, amely a saját tagjait is tömegével húzza le a vécén. A bevándorlás és integráció kérdése nem azon dől el, hogy ki milyen vallású, hanem azon, hogy szélsőségesen egyenlőtlen társadalom marad-e Magyarország, vagy lesz-e fordulat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. december 02. 15:18
Franciaországról, Belgiumról beszél az író úr ?
Orange79
2015. december 02. 11:37
Ezek a nyomoronc kis libsi buzik sosem fogynak el??! Egyenlőtlen társadalom, integráció..bla-bla-bla.. Te szerencsétlen, Magyarország 1000 év alatt befogadta, letelepítette, "integrálta" az avarokat, kunokat, jászokat, németeket, szlávokat, örményeket, zsidókat, görögöket. A mostani invazív, muszlim szutykok sem alkalmazkodni, sem dolgozni nem akarnak. Nem alázatosak, nem hasznosak és nincsenek tekintettel az európaiak kultúrájára, szokásaira. A törököt és a tatárt sem lehetett sikeresen "integrálni", a hódító ellenséget elpusztítani szokás nem pedig dédelgetni!!
puszika
2015. december 02. 11:36
Istvánffy! Miért kell ekkora feneket keríteni,amikor egy rövid tőmondatban is elmondhatod,hogy te a kötelező betelepítés mellett vagy. Kinek magyarázod az álláspontod? Ja,hogy csak így maradhatsz meg a szocliberális fősodorban. Így meg ugye a "szolga" ajánlja fel magát gazdáinak. Hát ezek vagytok ti,akik sehol nem találják helyüket sem az országban sem a világban,azaz HONTALANOK!!!!
smarton
2015. december 02. 10:53
Mi van? Már kötelező alapállás, hogy vegyük tudomásul Európa lerohanását? Anyátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik