Integráció

Kiakadt a német CDU-politikusnő a muszlim férfiakra

2015. szeptember 28. 08:36

Julia Klöckner, a német kereszténydemokrata CDU Rajna-vidék-Pfalz tartományi elnöke szerint a bevándorlóknak a német alapértékekhez kell igazodniuk. Nők százai jelentkeznek nála, hogy elpanaszolják: muszlim férfiak megsértik, negligálják és háttérbe szorítják őket. Klöckner felteszi a kérdést: „Hol vannak most a baloldali feministák?”

A németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományának CDU-elnöke, Julia Klöckner szerint a bevándorlóknak igazodniuk kell a német alapértékekhez. Klöckner elmondjt: több százan, többségében nők telefonáltak neki, hogy elmondják: frusztrálja őket a muszlim férfiak és fiúk viselkedése – számol be a Focus.

 
A német lap szerint Klöckner irodájába folyamatosan jönnek a mailek és telefonok, főleg nőktől, akik elpanaszolják, hogyan bánnak velük muszlim férfiak; hogyan sérül a nők és férfiak egyenjogúsága. Klöckner szerint rengeteg frusztráció van mélyen az emberekben, és erről nem beszélnek a nyilvánosságban.
 
A CDU-s politikus olyan tanárnőkről beszél, akiknek a fiú tanulók azt mondják tanítás közben, nincs számára mondanivalójuk; vagy akikkel az apák nem akarnak beszélni, mert csak férfi tanárral hajlandóak kommunikálni. Másoknak az nem tetszik, hogy a gyerekeik muszlim barátainak az édesanyái fejkendőt viselnek, vagy hogy még a menekülteknek hozott segélyt sem adhatják oda nőknek.
 
Julia Klöckner szerint az integrációs kötelezettséget törvénybe kellene iktatni, és az államnak gyorsan tisztázni kellene, hogy Németországban néhány alapérték nem lehet vita kérdése. „Nem követhetünk el több hibát” – mondja a német politikus, aki szerint a férfiak és nők egyenjogúságát nem lehet megkérdőjelezni, sem a régóta ott élő muszlimok, sem a most érkezett migránsok részéről. „Hol vannak most a baloldali feministák?” – teszi fel a kérdést a kereszténydemokrata politikusnő.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/91862