Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2015. július 9. 11:07

Az MSZP ostobának tartja a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályt, ezért minden társadalmi, szakmai és politikai szervezettel kész összefogni a vasárnapi zárva tartás eltörlése érdekében.

Az MSZP kész minden társadalmi, szakmai és politikai szervezettel összefogni az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásának eltörlése érdekében. Ezt Harangozó Tamás, a szocialisták országgyűlési képviselője közölte csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, az MSZP ostobának tartja a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályt, ezért annak eltörlését „össztársadalmi érdekként” és nem pártpolitikai ügyként kezeli. Az MSZP éppen ezért nem kívánja kisajátítani a vásárlók és kereskedők jogainak védelmét és minden támogatót szívesen lát népszavazási kezdeményezésükhöz, amelyben várhatóan jövő héten hoz döntést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – fejtette ki.

Harangozó Tamás emellett bejelentette, írásbeli kérdésben vár újabb érveket Pálffy Ilonától, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökétől arra, hogy korábban milyen alapon utasította vissza a szocialisták népszavazásra szánt kérdését. A politikus megismételte az MSZP korábban már ismertetett érveit, amelyek szerint a párt minden szabályt betartva, megfelelően adta be kezdeményezését, amit azonban szerintük az NVI elnöke „utólag kreált” idő előtti benyújtásra hivatkozva utasított el.

Harangozó Tamás kiemelte, jelenleg az MSZP kérdése az egyetlen, amely egyszerre érthető az állampolgároknak és a törvényhozásnak, így a kezdeményezés sikere esetén egyértelműen a kötelező vasárnapi zárva tartás eltörlésével járna.

Az MSZP kedden változatlan formában adta be az NVI elnöke által visszadobott kérdést, amely így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”. A jogszabályok értelmében egy népszavazás kezdeményezője kérdését – az NVI elnökének elutasítását követően – ismételten benyújthatja, és ekkor azt mindenképpen az NVB napirendjére kell tűzni.

A választási bizottságnak ezt követően 30 napja van döntenie a kérdésről, amit a Kúria előtt lehet megtámadni. A témában új népszavazási kezdeményezést csak a jogerős elutasító döntés után lehet elkezdeni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/88051


Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


MSZP nagy dilemmája!

Összefogni, vagy oszlóba menni nyaralni.


mindenkivel össze kell fognia annak a sok embernek, aki vasárnap vásárolnának vagy eladnának.
azokról nem beszélve, akik ellenzik, hogy a CBA szinte nyíltan korrumpálhatja az orbán fidesz kormányt, jogosulatlan hasznáért, más cégek megkárosításáért.

Válaszok:
Onurisz | 2015. július 9. 12:02

Ön bizonyára nem hallott még arról, hogy a multi elviszi a kereskedelmi árrésből képződő profitot, a CBA hálózatához tartozó magyar tulajdonosok pedig itt költik el vagy fektetik be. És nem is nyomják úgy le a beszállítók átadási árait, és nagyobb arányban árusítanak hazai előállítású árut, amely itt finanszíroz munkahelyeket. Vagy ha hallott erről és mégis nyomja ezt a dumát, akkor olyan ellenzéki, aki szerint minél rosszabb, annál jobb.

Válaszok:
Fahrenheit 451 | 2015. július 9. 15:42

Szeretné mindkét ellenzéki erő... valahogy be kell adagolni a szavazóiknak... a Zorbán-fóbia egy nagyon erős kapocs...


Jé, egy Kádár-nosztalgiázó.

Úgy szeretném, ha létezhetnének alternatív univerzumok. Te élhetnél Kádár alatt, 1980-ban, én meg a mai "szörnyűséges" "orbániumban". :)))))


Na ja.
Azért az megint egy unikum, ahol a "baloldali" párt harcol azért, hogy NE legyen szabad vasárnap a kereskedelemben dolgozóknak.

Elképzelem, ahogy akár csak a szomszéd SPÖ ezt helyezné a politikája homlokterébe...


abba kéne már hagyni ezt a hazug magyarozást, mert a CBA 2001 óta NEM magyar, hanem nemzetközi üzletlánc.
a Magyarországon szerzett hasznát se csak itt, hanem a nemzetközi üzletláncában fekteti be, amit Baldauf úr véletlenül nem él fel:


"A bolthálózat 2001-től folyamatosan kilenc európai ország élelmiszerkereskedő nemzeti csoportjaival társulási kapcsolatra lépett, amelynek eredménye, hogy ma

Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Litvániában, Romániában, Szerbiában, Montenegróban, Szlovákiában és Szlovéniában

egyre több üzlet várja a vásárlókat, melynek száma megközelíti a négyezret."


Magyarországon nincs bal meg jobb, csak azért hivatkoznak rá, hogy összejöjjön az oszd meg és uralkodj.

az MSZP és a fidesz között az átkosban csak korkülönbség volt,
hogy az egyik párttag volt, a másik KISZ-titkát.


nálad ezt jelenti a bal, meg a jobb:

"a hazaáruló, magyarellenes trágyadombbal akkor sem értenek egyet, ha manna hullna az égből!

Inkább a zárva tartás."


naná, hogy 49 % nem magyar tulajdoni arány arra alkalmas, hogy

Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Litvániában, Romániában, Szerbiában, Montenegróban, Szlovákiában és Szlovéniában

fektessen be a CBA, 51 % meg arra, hogy a Magyarországi vasárnapi zárvatartással megdöglesszék a balatoni idegenforgalmat, ami a többinek haszon.


amíg Magyarországon az un. "baloldal" privatizál, az un. "jobboldal" meg államosít, ez az egész oldalazás egy hülye vicc.


"Ezeknek már semmi közük a politikai megfelelőjükhöz.
Ezt mindenki tudja."


akkor miért vitatod, hogy a bolsi fidesz pártállamot épít és kiárulja a kishazát kilóra?


mi van a tescoval, ha célirányosan mész akkor egész jó termékeket találsz...Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó