Közös nyilatkozat a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál támogatásáról

2015. július 03. 10:51

A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket.

2015. július 03. 10:51
Nagykövetségek
Facebook

Az alábbi sajtóközleményt közösen adják ki az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Litvánia, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia és Új Zéland nagykövetségei.

A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket. Az emberi jogok tiszteletben tartása, – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a megkülönböztetés elutasítása, a szabad véleménynyilvánítás, és ezen jogok szabad gyakorlása – valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei. A nemzetközi emberi jogi szabályozás alapja, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságok illetnek meg, amint azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is kimondja. Az emberi jogokat érvényesnek kell tekinteni minden emberre nézve egyenlő módon szexuális orientációra vagy nemi identitásra való tekintet nélkül. Ez demokratikus alapelveinknek lényege. A sokszínűség ünneplése biztos módja az emberi jogok tiszteletben tartása népszerűsítésének.

Miközben üdvözöljük a szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló erőszak és diszkrimináció elleni harcban nemzetközi, regionális és nemzeti szinten elért pozitív fejleményeket, egyúttal komoly aggodalmunkat fejezzük ki egyének szexuális orientációja vagy nemi identitása okán a világ minden táján elkövetett erőszakos cselekmények és megkülönböztetés miatt. Elutasítunk, és elítélünk minden ilyesfajta megkülönböztetést, mivel az összeegyeztethetetlen az Egyesült Nemzetek Szervezete, az Európai Unió, és az Európa Tanács vonatkozó joganyagával. Üdvözöljük a magyar kormány ezen jogok iránti elkötelezettségét, valamint hogy támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezete Emberi Jogi Tanácsának szexuális orientáció és nemi identitás témában 2011 júniusában és 2014 szeptemberében meghozott határozatait.

A Budapest Pride, mely a közép-kelet-európai országokban a legnagyobb múltú ilyen esemény, támogatja a leszbikus, meleg, biszexuális, és transznemű (LMBT) emberekkel szemben tanúsított egyenlő bánásmód elvét, mely elengedhetetlen összetevője egy toleráns és tiszteletteljes társadalomnak. Várakozással töltenek el bennünket a Pride fesztivál eseményei, illetve a magyar emberek által az események kapcsán tanúsított tisztelet csakúgy, mint a magyar hatóságok elhivatottsága, amellyel megakadályozzák, hogy szélsőséges nézeteket vallók megzavarják ezeket az örömtelinek hivatott eseményeket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2015. július 05. 11:51
Ez a magyar belügyekbe történő durva, leplezetlen beavatkozás.
teljesenertelmetlen
2015. július 03. 23:04
És ki nem szarja le, mit nyervákol néhány buzeráns diplomata? Ők is csak a buzilobbi részei. Nem mondhatják meg, hogy mi a jó és mi a rossz. Azt majd mi eldöntjük, ahogy nekünk tetszik. Erről szól egy szuverén állam.
kitiltott
2015. július 03. 22:45
Közös nyilatkozatot adunk mi heteró magyarok.. Tisztelt nagykövetségek vezetői... csak így egyszerűen ... a jó kurva anyátokat avatkoztok be Magyarország, a magyarnép erkölcsi megitélésébe.. otthon hangoztassátok hogy buzi pártolók vagytok..
1000bocs
2015. július 03. 22:10
A szervezők megszövegezték a "nagykövetségek" "önkéntes" állásfoglalását. Körbeküldték mindegyiknek. Mindegyik tudja, mit kapna politikai vonalon azért, ha egy nemmel elutasítja és visszaküldi. Mit tehetnek a nagykövetségek? Mindegy mi a valódi álláspontjuk, a külvilág felé egyetelen állsápontot képviselhetnek csak, különben ráfaragnak. Az eredeti file-t szeretném látni, ahol a metaaadatok tartalmazzák, kinek a gépén szövegezték az egészet. Ennyit a nagykövetségek "közös" állásfoglalásáról. Ami ma van, az: -igazodási kényszer -véleményterror -eltérő vélemény esetén politikai bosszú, lejárató kampány A békés többség és a buzi kisebbség viszonyában a kisebbség az agresszor, aki folymatosan ráerőlteti az életmódját és az ízlését a többségre, terrorizálja azt, és szemernyit sem toleráns. A többség pedig nem szabad. A szabadságának ott van vége, ahol találkozik a meleglobbi érdekköreivel. Ha megsérti azt, magára vonja a bosszújukat, elindul a kiközösítés, megbélyegzés, gyalázás, gazdasági vagy politikai kikészítés. A buzik még a sajátjaikat sem kímélik. Ha valaki nem lép egyszerre, indul a bünti, lásd Dolce és Gabbana. A nagykövetségek önkéntes állásfoglalása, mi? Hát persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik