Meghatározták a nem EU-s munkavállalók maximális számát hazánkban

2015. július 03. 21:02

A nemzetgazdasági miniszter rendeletben meghatározta, hogy mekkora az egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok száma Magyarországon. A jövőben annyi nem uniós állampolgár lesz foglalkoztatható egy hónapban az országban, ahány megüresedett munkahely volt az országban egy évvel korábban.

2015. július 03. 21:02

Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli – Európai Unión kívüli – állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében. A jogszabály szerint a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok száma nem haladhatja meg az előző évben bejelentett munkaerőigények havi átlagát.

A munkaerőigények havi átlagának számításánál az egy naptári hónapban bejelentett munkaerőigények összegéből kell kiindulni. A számításnál a rendelet szerint figyelmen kívül kell hagyni azokat a munkaerőigényeket, amelyek közfoglalkoztatási jogviszonyban történő foglalkoztatásra irányulnak vagy harmadik országbeli állampolgár magyarországi foglalkoztatásának engedélyezése céljából jelentettek be.

Magyarországon a cégeket jogszabály kötelezi a megüresedett álláshelyeik bejelentésére a munkaügyi központnál. Így az fogja meghatározni az engedéllyel foglalkoztatható nem magyarországi és nem uniós munkavállalók legmagasabb létszámát, hogy mekkora munkaerőigény érkezett összesen a munkaügyi központokhoz a tárgyévet megelőző évben.

Az egyidejűleg munkavállalási engedéllyel foglalkoztatott harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számára vonatkozó létszámadatot a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter a Hivatalos Értesítőben először 2015. augusztus 1-jéig, majd minden év február 1-jéig teszi közzé.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2015. július 04. 15:40
@Lone Wolf-félék miért szorgalmazzák az idegen etnikumok bevándorlását? A népek feletti hatalomgyakorlás egyik módja, ha történelmi eredetközösségét, sorsközösségét, eredeti etno- szociokultúráját szétzilálják. Ellenségeinknek ezért volt és van jelenleg is szüksége az idegen etnikumú bevándorlókra! Egyik legkiemelkedőbb cionista társadalomtudós Vladimir Yevgenyevich Zhabotinsky, http://en.wikipedia.org/wiki/Ze%27ev_Jabotinsky mondotta: " A TÁRSADALMI BÉKE ZÁLOGA, HA AZ ETNIKUM LEFEDI A NEMZETFOGALMÁT." T E H Á T: Minden olyan etnikum, amelynek eredettudata, történelemtudata, etno-szociokultúrája, —mint egykoron honosodott kisebbség— eltér a többségi államalapító etnikumétól, azzal semmiféle etnogenezisbeli közössége nem volt, az ilyen csak gyengíti a nemzeti kohéziót, csökkenti a társadalmon belüli bizalmi indexet. Különösen ez akkor válik kritikussá, ha a kisebbséget alkotó etnikumoknak egyébkén van saját nemzetállama. Lehet egyéneket kiemelni példaként, de az itt előadott megállapítást a történelem folyamatosan bizonyította és bizonyítja. MI VAN MÉG A HÁTTÉRBEN? Az európai diaszpóra liberális zsidósága azért is szorgalmazza a bevándorlást, mivel közismert, hogy az egykori bevándorlók leszármazottjai, a liberális és baloldali szocialista mozgalmakat erősítik és ellenszenvvel, sőt ellenségesen fordulnak a konzervatív, vagy jobboldali, nacionalista, nemzeti politikai formációk felé. Minden olyan felé, amely az autochton népesség érdekeiről szól. Ez a "menekült"népesség a politikai hatalomra törő liberális, transznacionális, diaszpórabeli zsidóság hadoszlopa, szavazóbázisa, etnikai eredetközösségének eredményes etnocentrikus érdekérvényesítéséhez. Minden etnikum,így a magyar galutban( számkivetettségben, nem a saját politikai állam területén) élő zsidóság és holdudvara olyan gazdasági, politikai és szellemi környezetet próbál teremteni magának, amelyben minden részlet sajátos gondolkodásból ered, s ezért megfelel sajátos ízlésének is. Ilyen környezetet viszont csak olyan országban hozhat létre, ahol Ő AZ ÚR (!) Pontosan ezért a hatalom megszerzéshez szükségeltetnek az idegen etnikumú és letelepítésre szánt tömegek. Ez a "humánus maskarába öltöztetett, fogadjuk be a rászorulókat "című idegen etnikumok befogadását célzó törekvés lehetővé teszi, hogy a befogadottak, mint majdani hálás szavazóbázis a politikai hatalomra törő diaszpórabeli zsidóságot a politikai választások során környezetéből kiemelje és az őshonos etnikum fölé rendelje. Miáltal megvalósulhat az őshonos lakosság felett a teljes politikai és gazdasági hatalomgyakorlás Olyan korlátlan hatalomgyakorlás, amelyet a második világháború után csupán a szovjet megszálló páncéloshadosztályok által voltak képesek megkaparintani.
3M..
2015. július 04. 11:25
A fekák létszáma, 0! Minden egyes darab épp annyival több, amennyivel több a kívánatosnál. Magyarország nem a fekák szálláshelye! Szebb Jövőt!
chack
2015. július 03. 21:55
Ez antiszemitizmus! :) (Legalábbis ha az eu/harmadikországbeli kettős állampolgárok esetében 50%-nak tekintik a munkavállalót.)
Nannyó
2015. július 03. 21:41
Mi az, amit te tudsz, a harmadik világbeli migránsok meg nem? :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik