Így ejtette foglyul a XIII. kerületet a szocialista Tóth-família

2015. július 03. 16:40

Ügyesen felépített rendszert működtet tehát Tóth József. Az egyik leggazdagabb budapesti kerület vezetőjeként látványos beruházásokkal vásárolja meg a lakosok szimpátiáját.

2015. július 03. 16:40
Első Kézből
Nyugati Fény

Az egyik legsötétebb szál a Tóth József-sagában egy bizonyos Lancz Tibor szerepe. Az úriember korábban a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke volt, majd Tóth József vallásügyi tanácsadója, közvetlen bizalmasa lett.

Lancz Tibor cége, a Garancia’98 Társasházkezelő Kft az elmúlt években villámgyors növekedést produkál. Tóth József bizalmasa (strómanja?) az elmúlt 4 évben ugyanis legalább 50 önkormányzati tulajdonú társasház kezelését kapta meg. Lancz cége 2011-ben 7 millió, 2012-ben 20 millió, 2013-ban már 24 millió Ft bevétellel rendelkezett.

A kezelési jogokat úgy játszották át Tóth József bizalmasához, hogy az önkormányzat mellett kisebbségben lévő lakókat berendelték a Közszolgáltató Zrt. irodájába, ahol a tulajdonosi jogokat ellátó dr. Palatka Lívia alá tartozó Kezelési és üzemeltetési osztály szervezésében (akik mint a tulajdonosi jogok tényleges gyakorlói léptek fel) úgy szavaztak, hogy az összes korábbi közös képviselőt leváltották és helyükre a Garancia ’98 Kft.-t helyezték. A közgyűléseken általában egy személy vett részt az Önkormányzat részéről. ()

Ügyesen felépített rendszert működtet tehát Tóth József. Az egyik leggazdagabb budapesti kerület vezetőjeként látványos beruházásokkal vásárolja meg a lakosok szimpátiáját, akik cserébe szemet hunynak Tóth diktatórikus vezetési stílusa, látványosan gazdagodó családja és a kerület korrupciógyanús ügyei fölött. De vajon meddig kezelheti saját hitbizományaként a XIII. kerületet a Tóth-família?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 05. 09:27
Tóth Lancz flanc mutyi.
szkeptikus
2015. július 04. 12:20
Kiszámoltam. 24 millió évi bevétel, legalább 50 társasházra: egy társasházra jut évi 480 ezer, havi 40 ezer. Ez egy elfogadott közös képviselői díj. Az eredeti cikk felrója Tóth Józsefnek, hogy az önkormányzati választáson nem kötött szövetséget Gyurcsánnyal (DK) és Bajnaival (Együtt-PM). De ez miért baj? Kinek lehetett az ötlete ezt a cikket betenni a mandiba? Lehet, hogy ezt valami gyurcsányista írta, és a mandi elrettentő példát akart bemutatni?
duzur
2015. július 04. 10:09
Bár minden szinten olyan hasznos lenne a lakosságnak, a korrupció, mint a XIII.kerületben! Az az egyetlen kerület ami nincs eladósodva!!!
smarton
2015. július 03. 23:28
Tóth alatt a kerület elképesztő fejődésen ment át. Tudom, hol lakik. Semmi különös. Általános tiszteletnek örvend, bármit hablatyolnak róla. Gyakran járok át a XIII. kerületen, több féle útvonalon. Szoktam viccből mondani, kérjük fel a mi kerületünkbe is Tóthot polgármesternek, nem baj, ha szoci. Tény, hogy a zsidó pénz és beruházók is jelen vannak. Miért baj, ha a kerület fellendülését szolgálja? Egy vagy két éve volt egy újságcikk, hogy a gyermekélelmezés a XIII. kerületben a legdrágább fejenként és naponta. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy nem kell fizetni érte a szülőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik