Magyarok: vigyázó szemeteket Romániára vessétek!

2015. július 03. 12:06

Románia még szegény ország, de gőzerővel fejlődik. Ugyanakkor vidám, nyitott, egyre inkább türelmes, toleráns és befogadó.

2015. július 03. 12:06
Bokros Lajos

Ez most nem a híres deoxirubonuklein-sav, ami az élő szervezetek genetikai információit hordozza, hanem a híres romániai Nemzeti Antikorrupciós Igazgatóság (Direcția Națională Anticorupție) neve. A 2005-ben felállított ügynökség csak tavaly több, mint 1100 gyanúsítottat küldött a vádlottak padjára és több mint ezer (!) esetben sikrerült ítéletig juttatnia a korrupciós ügyeket. Óriási teljesítmény, minden tekintetben példamutató hazánk számára is.

Ami még fontosabb: a DNA nem ismeri a politikai korlátokat. Idén célkeresztjébe került nem kisebb személyiség, mint Victor Ponta miniszterelnök. A DNA munkáját támogatja a tavaly megválasztott és feddhetetlen ember hírében álló Klaus Iohannis államfő is.

Románia még szegény ország, de gőzerővel fejlődik. Ugyanakkor vidám, nyitott, egyre inkább türelmes, toleráns és befogadó.

Több, mint 10 éve tanítok Koloszváron és Bukarestben. Diákjaim között sohasem tapasztaltam veszekedést, kirekesztést, nemzeti gyűlőletet. Kolozsvár egyre inkább színvonalas multikulti város; Románia pedig multikulti ország német nemzetiségű államfővel!

Ha a korrupció elleni harcban is győz, érdemes lesz rá felnézni.

Magyarok: vigyázó szemeteket Romániára vessétek!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gázszerelő
2015. július 04. 11:38
Most az egyszer részben igaza van bokrosnak Tényleg afrikai Banánköztársaság lett Magyarország észak-Kongóban van talán ilyen iGAZSÁGszolgáltatás ahol futni hagyják orbánt, a 250 milliót bécsben rejtegető, Éhségmenetelő simont Még irühelben is lecsukták az ex elnök kacavot És még csak nem is korrupció miatt hanem azért meg fogdosta a titkárnői fenekét
Gázszerelő
2015. július 04. 11:36
tevevanegypupu 2015. július 3. 12:26 Majd ha a bíróságokról a kommunista-liberális zsidó-voltpártag bírák kénszernyugdíjazása megtörténik, akkor nálunk is lesz igazságszolgáltatás. Úgy érted ha tényleg NEMZETI kormány lesz? Akkor el lesz számoltatva orbán, a strómanja, mészáros, gyucsány, szijjÁRTÓ, garancsi, tiborcz, antallfy, nyerges
Burmin
2015. július 04. 10:28
A románok azt gondolták ha megválasztanak egy díszszászt akkor jön ám a habzsidőzsi kora. Ez egyelőre nem látszik. Már csak azért sem mert IOANNIS és nem Johannis. Na meg előszór aPruton túlra ment.Merkel le sem tojja.
Bokros Birka
2015. július 04. 09:27
Láli fogkefe, pipere és irány Bucurest!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik