Vajon mennyire felkészült a magyar állam az ISIS-szel szemben?

2015. július 03. 19:24

Az Iszlám nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének a vallása, és ilyetén módon idegen Európától. Én személyesen eljutottam már oda, hogy nem vagyok ellene a kerítésnek.

2015. július 03. 19:24
Béndek Péter

„Az ISIS keltette veszély, amelyet kár alábecsülni ebben a stádiumában, és megvárni, amíg merényletsorozatban ölt testet Európában, annál is nehezebben fordítható vissza, hogy több milliós potenciális hátországa van az itt élő muszlim közösségekben, amit eltagadni, és akár valami ábrándos »jó állampolgár« képpel, akár a diszkrimináció vádjával agyonütni végezetes tévedés lenne. Az Iszlám – függetlenül attól, hogy felszólít-e közvetlenül is a hitetlenek lemészárlására – nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének (mindösszesen a toleranciának) a vallása, és ilyetén módon idegen Európától, amelynek valamennyi őshonos vagy bevett hagyománya a hellenizmustól a germán törzsekén át a zsidó asszimilációig a szabadság valamilyen koncepcióján alapul. (Néha, ugye, végzetesen nem sikerült érvényt szereznünk a szabadságnak és az emberiességnek, de attól még így van.)

Én személyesen eljutottam már oda, hogy nem vagyok ellene a kerítésnek (még ha ez az ab start etnicista kormány állítja is), de értelmetlennek tartanám önmagában, ha nem erősödne mellette a magyar állam taktikai védelmi képessége. Ha abból indulok ki, hogy az állam milyen hatékonysággal és szakértelemmel funkcionál akár a honvédelemben, akár egyéb területeken, csak reménykedni tudok, hogy nem ma, és nem holnap lesz szükség ezekre a képességekre. Egyedül azonban a megnövekedett képességekre is hiába számítunk. A NATO, az európai titkosszolgálatok, és valamiféle nemzeti gárdák együttes, jelentős fejlesztésére van szükség ahhoz, hogy a kontinenst – miközben a Nyugat mindent megtenne a válságrégiók stabilizálása érdekében – relatív biztonságban tudhassuk az erőszakos iszlámmal szemben. És akkor még külön meg kell fontolni az oroszok szándékait is az Európával szemben növekvő nyomás állapotában.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. július 04. 08:03
Miért pont a magyar állam készült volna fel, mikor az egész világ sem? Sőt a dolgok úgy mutatják, mintha kifejezetten az lenne a cél, hogy az isis minél nagyobb helyet foglaljon el a Földön.
U571
2015. július 04. 07:42
A Nato, az EU összefogása? Röhej. Az USA létrehozta az arab tavaszt, ez mindenki számára nyilvánvaló( McCain találkozása az iszlám állam vezetőjével akkor amikor még Szíria még stabil állam volt). Szíriával szemben ma embargó van érvényben, kivéve a fegyverszállítást. És csodálkoznak hogy lőnek? Álságos, hazug az egész.
katus
2015. július 03. 21:45
"Este 10-kor elindultam haza a polgármesteri hivatalból, s az ásotthalmi tanyavilágban a vaksötétben egy köröző zseblámpa fénye állított meg. Mivel láttam a kocsim reflektorfényében, hogy rengeteg alak imbolyog a sötétben az út közepén, úgy álltam meg, hogy bármikor hátramenetben el tudjak indulni, ha esetleg meg akarnák szerezni az autómat. Egy rendőr ért mellém, aki felismert, köszöntünk egymásnak. Két magyar rendőr és egy román zöld terepruhás román rendőr vagy inkább határvadász kísért egy egész bantu néger törzset, kb. 100 fekete afrikait, közöttük nőket is, akiknek a hátára voltak kötözve a kis néger gyermekek. Brutális népvándorlás. A magyar rendőr a román kollégája kérdésére románul (!) válaszolt, hogy "nincs baj, csak a polgármesterrel beszélgetek". Megérkezett a Frontex, bár a néhány román és egy-két német, osztrák rendőr nevetségesen kevés segítség az EU részéről. Más kérdés, hogy sohasem gondoltam volna, hogy egyszer örülni fogok egy román rendőrnek/határvadásznak. Az egész látvány, a bantu néger törzs, a rájuk felügyelő két fegyveres magyar és egy román rendőr/katona látványa apokaliptikus élmény volt. Mindezt azért írtam le, mert aki nem itt él, talán el sem tudja képzelni, hogy mi van itt..."(TL)
katus
2015. július 03. 21:40
"Egy ásotthalmi tanyai ember őszinte véleménye a bevándorlókról. Ő nem a budai villából, vagy a páncélozott luxusautójából pofázik az ATV-n, mint sok politikus, hanem testközelből, naponta tapasztalja ezt a népvándorlást. Nem mellesleg tőlem pár száz méterre lakik ez a drága jó ember, és én büszke vagyok rá, ahogy minden ásotthalmira, akik nem félnek, akik bátran kitartanak itt a déli határ mellett a tanyavilágban. Az interjút egyébként nem én készítettem, az interneten keringve jutott el hozzám, s meglepve ismertem fel Imre bácsit, a (szinte) szomszédomat. Isten áldja meg az őszinteségéért és a kitartásáért!(TL)" https://www.youtube.com/watch?v=txqQjk1Cf4A
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik