A 444 esete az egyházzal

2015. május 23. 12:47

Az már nem újdonság, hogy a 444-nél kábé az ötvenes évek Ludas Matyija színvonalával és tájékozottságával írnak az egyházakról, de a portál ma reggel különösen erőset ment!

2015. május 23. 12:47
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista
 
Az már nem újdonság, hogy a 444-nél kábé az ötvenes évek Ludas Matyija színvonalával és tájékozottságával írnak az egyházakról, de Markoferko, ma reggel különösen erőset ment! 
 
 
„Dolgoztatás”? Hol itt a kötelező robot rémképe? Arról van szó, hogy a katolikus egyház a bérelt földjein _munkalehetőséget biztosít_ embereknek. Aki vállalja a munkát, munkatapasztalathoz, némi mezőgazdasági tudáshoz jut; a parlagon heverő földeket megművelik, és némi növénytermelés mozgásba hozza a helyi gazdaságot.
 
„Költöztetés”? Miközben arról van szó, hogy az egyház épít házakat a legelmaradottabb térségben élő legelesettebb embereknek. Nyilván nem a püspöki fogdmegek fogják áthurcolni a putrijukhoz ragaszkodó polgárokat a kényszerlakóhelyre.
 
A lesajnált szalmaházak kapcsán meg érdemes lenne utánaolvasni a témának, megkérdezni róla szakértőket, építészeket. Tessék, pár link a BBC tudomány rovatától a Guardiantől a magyar szalmahaz.hu-ig. Klímabarátság, ökobarátság, fenntarthatóság-barátság, szinte egy mozgalom ez Kanadától Skandinávián át a Benelux-államokig, Nagy-Britanniáig. Valóban nagyon középkorias-reakciós-balkáni cucc!
 
A fenti képen egy szalmaház belseje látható. Durván lealacsonyító lehet egy ilyenben lakni, ja.
 
Bónusz: a 444 maga számol be rendszeresen Beer Miklós püspök sokak szerint szokatlan kijelentéseiről, például erről is. Micsoda középkori, urizáló csahos csuhás! „Az interjúban beszélt a gazdasági bevándorlás most felkapott témájával is. A kormányzat mereven elutasító álláspontjával szemben ő úgy véli, hogy a 21. századi népvándorlás megállíthatatlan, azaz »együtt kell élni […] megtanulni együtt élni, ez a mi keresztény gondolkodásunkból kell, hogy fakadjon. Mindenki testvér, ennek az elfogadásához fel kell nőni, s nehéz az előítéleteket feloldani«. Ugyanígy együtt kell élni a cigányokkal is. »Megérteni őket, felfedezni a kultúrájukat, az értékeiket, nincs jogunk rájuk eröltetni a kultúránkat« – mondja. Bár szerinte is nehéz feloldani a gyűlöletet. Beer szerint fontos volna például a szociális felelősségvállalás. Ő maga például mozgalmat indított a rászoruló családok megsegítésére, saját fizetésének kétharmadát osztja szét rászorulók között.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. május 24. 12:47
az a borzasztó hogy egyes embereknek ezek a köcsög kis önjelölt mitugrész "újságírók" a "véleményvezérek.. mindegy mit írnak nekik a cikket "elsem olvasóknak" csak kommentelőknek az a szentírás..vagy a tóra inkább főleg ha megnézzük a kommenteket
tas0125
2015. május 24. 11:45
Az már nem újdonság, hogy a 444-nél kábé az ötvenes évek Ludas Matyija tájékozottságával írnak, de még a színvonalával sem. A cikkhez röviden. A téma köz és kaláka építés ötlete kitűnő. Az ország teljesítő képessége ennyit bír, műszaki szempontból is kiváló a "szalmaház" ügye. Minél jobban energetika, annál jobban környezet védelem, annál olcsóbban. A megélhetési bevándorlást illetőn viszont nem értek egyet, de még jobban nem, az "életviteli" bevándorlástól. Életveszélyes. Kis országunk, a XX. és XXI. szd. ban is annyit kapott már a jóból. Hagyjanak minket egy kicsit békén hagyni. Ne vegyék el földjeinket és ne akarjanak állandóan szokásainkba bele rondítani, hagyják békén az Andrássy utat! A magyar egyházak, szinte feltétel nélkül védték, életük árán is hazánkat. Boldog Özsébtől, Tomori érsekig. Apor Vilmostól Mindszentiig. Vannak örök érvényű ügyek is, hogy most hagyjunk távteret a széleskörű muzulmán vagy természet ellenes szokásoknak? Püspök Úr, kérem ezt ne! A keresztényi jóindulatnak egyéb útja is lehetséges. A Mi feladatunk primátusa a magyar nép megmaradása.
korona
2015. május 23. 20:16
Csak dícsérni tudom újra Rajcsányi Gellértet! Olyan felkiáltós témát választott, ami sok másnak, talán, eszébe sem jutott volna. Ez a bizonyíték, hogy Rajcsányi mennyire a piti dolgok fölé tud emelkedni. Nem tudom elítélni a 444-et, mert az az ő véleményük.Hát, fejtsék ki. De Rajcsányi észrevett egy olyan folyamatot vagy folyományt, amelyért az iskola hibáztható, de nagyon. Ha még ma is úgy tanítják, hogy a jobbágy halálra dolgozta magát, az uraság meg gonosz, romlott és kizsákmányoló volt, akkor azok a történelem tanárok adják vissza a diplomájukat, mert nem valók IGAZI tudás átadására.
RAMBO
2015. május 23. 19:40
Még délelőtt írtam egy kommentet, amelyben arról volt szó, hogy a MAGÁNTULAJDONÚ földhasználatot kellene erőltetni az uradalmi (állami, papok kezelésébe adott) földekkel szemben. Most látom, hogy többeknek nem tetszik ez a hozzászólás, mint akiknek igen. Hát ilyen JOBBOLDALIAK vagytok ti, akik az állami tulajdonban hisztek a magántulajdon helyett. Fogalmatok nincs, mi az a jobboldali gondolkozás. Cselédek vagytok, nem polgárok. Önmagukról gondoskodni képtelen, gyenge szarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik