Hol az a metszőolló, Gábor?

2015. május 23. 15:27

Azt mondod, hogy rasszistáknak nincs helye a pártodban, a Jobbik jelöltjeinek botrányos fajgyűlölő kijelentései és tettei mégis rendre következmények nélkül maradtak. Nyílt levél Vona Gábornak.

2015. május 23. 15:27
Barabás Richárd
Barabás Richárd blogja

„Tisztelt Pártelnök Úr! Kedves Gábor!

Az utóbbi időben a Jobbik elnökeként többször kijelentetted, hogy az új, néppárti stratégiádba nem férnek bele a szélsőséges, rasszista nézetek és csak eltévelyedésből vannak a Jobbiknak olyan tagjai vagy szavazói, akik olyan programpontokra számítanak, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen egyéb tekintetben különbséget tesz az emberek között.

Az idézett kijelentéseiddel egy baj van: nem felelnek meg a valóságnak! Azt mondod, hogy rasszistáknak nincs helye a pártodban, a Jobbik jelöltjeinek botrányos fajgyűlölő kijelentései és tettei mégis rendre következmények nélkül maradtak.

A pártod szövetségesei között is szép számmal találni szélsőséges szervezeteket. Elég csak megnézni a Jobbik pártalapítványának kifizetési listáját:

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az Adolf Hitler születésnapját népszerűsítő Betyársereg testvérszervezete, amely összesen 38 millió forintot kapott a pártodtól, miközben olyan vállalhatatlan szélsőjobboldali rendezvényt finanszíroztak, mint a Magyar Sziget. 

8,67 millió forinttal finanszíroztátok a Magyar Jelen szervezetet, amely szerint »a zsidók idegenek«, és »nagyon igaza volt Hegedűs Lorántnak, mikor a galíciai jöttmentek, a bennünket saját hazánkban kirekesztők kirekesztésére« szólított fel.

A 2008-ban rendőrökre támadó és ezért jogerősen elítélt, így büntetett előéletűnek számító Samu Tamás Gergő 558 ezer forintért készített tanulmányt a pártodnak. Mindeközben te Ózd kapcsán magabiztosan hangoztatod Gábor, hogy »a büntetett előéletűek nem fognak elsőbbséget élvezni a lakhatásban a tisztességesek rovására«.

A háborús bűnösként elítélt nyilas pártvezér Szálasit Ferencet és a hungarizmust népszerűsítő Hazatérés Rádiót közel félmillió (488 ezer Ft) forinttal támogattátok.

Összesen 420 ezer forintot kapott a pártodtól az »Akadályozzátok meg, hogy cigányok költözzenek a környéketekre.« mondatáról ismert, a roma honfitársaink elleni uszító, szélsőséges nézeteit nyíltan hirdető Budaházy Edda.

A Horthy-korszakban zsidókat verő antiszemita szervezet nevét viselő Turul Szövetségnek 300 ezer forintot utaltatok.

A vérvádazó Baráth Zsolt, volt jobbikos képviselő pedig 280 ezer forintot kapott tőletek tanulmányírásra.

Kedves Gábor! 

Köreitekben nagy sikert aratott beszédedben azt ígérted, »le fogod nyesni« a párton belüli szélsőséges vadhajtásokat. Ez csak egy jól hangzó retorikai szédítés volt, vagy arra is vonatkozik, hogy kiket finanszíroz a Jobbik?

A vizslakölykökkel cukiskodó, újabban néppárti álarc mögé bújó pártodnak bizonyára fontos, hogy a jóérzésű magyar emberek is tisztán lássák: a Jobbik nem csak a beszédeiben határolódik el a szélsőségektől, hanem pénzügyileg sem támogat szélsőséges nézeteket valló embereket és szervezeteket. 

Arra kérlek, bizonyítsd be, hogy a Jobbik nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjét is új irányt vett.

Állj ki a nyilvánosság elé és magyarázd el, miért finanszíroztok rasszistákat, antiszemitákat és más szélsőségeket valló embereket és szervezeteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
guzditibi
2015. május 25. 23:37
Sajnos Ricsikém, nem te döntöd el, hogy mi a vadhajtás, hogy ki a szélsőséges, mi a vállalhatatlan, hanem az elnök úr. Az, hogy ebben a kérdésben neked mi a torz álláspontod, az a kutyát nem érdekli! ;)
szuverén
2015. május 25. 09:24
Barabás Richárd! Véleménynyilvánítás szabadságáról hallott-e már? Csak úgy, párton kívül, avagy belül. Ez nem kommunistapárt, ahol tilos a frakciózás. Persze, ismerem a liberós fajtáját; mindenkinek joga van egyetérteni vele(m). Ahogy mindenkinek joga van a híd alatt aludni.
Pinter68
2015. május 24. 19:37
Vona azt is megígérte, ha Dog Lajos nyer Tapolcán, mindketten levetköznek, hogy bizonyítsa, Rigen nincsen SS jelmondat. Ezt az ígéretét sem igyekszik beválltani. Megértem, hűvös a tavasz, még megfáznának.
Box Hill
2015. május 24. 13:17
Amilyen hosszan az MSZP soraiban tartja a világra legveszélyesebb kommunista ember- és népírtók törzsköbnyvezett tagjait, mint Lendvai Ildikó vagy Kovács László, addig senki sem indokolt metszőollót használnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik