Nem, Feri, nem vagy bevándorló

2015. május 22. 22:19

Gyurcsány Ferenc egy sokoldalú személyiség. Az, hogy random címkéket és hashtageket aggat magára az aktuális politikai széljárástól függően, nem tekinthető sem bölcs, sem bátor kiállásnak.

2015. május 22. 22:19
Pap Szilárd István
Kettős Mérce

„Gyurcsány Ferenc egy sokoldalú személyiség. Ahogy anno Ceausescu Romániájában mondták: sokoldalúan fejlett. Volt ő már vadkapitalista reformer és szociálisan érzékeny újraelosztó, megalkuvást nem ismerő demokrata és kompromisszumkész, összefogást kereső. Volt ő már minden, és ami igazán problémás, hogy mindennek az ellenkezője is volt. Az idei évet például Rikárdóként kezdte, miután a tavalyit egy romaellenes kijelentésekkel a tarsolyában induló polgármester-jelölt támogatásával zárta .

Én tudom, hogy 2015 késő tavaszán gyurcsányozni elég ciki, miközben Fideszék kilopják a fenekünk alól a széket. De azért mégis. Nem, Feri, nem vagy bevándorló. Tiszteletreméltó a gesztus, de inkább ront, mint segít a helyzeten. Az, hogy random címkéket és hashtageket aggat magára az aktuális politikai széljárástól függően, nem tekinthető sem bölcs, sem bátor kiállásnak. Lett volna rengeteg alkalom, hogy az ország befolyásos politikusaként tényleg tegyen azért, hogy a gyűlölködő beszédmód, a más országokból érkezők megbélyegzése ne váljon olyan népszerű portékává a magyar nyilvánosságban. De ezeket az alkalmakat rendre eljátszotta. Amikor az MSZP 2001-ben 23 millió román munkavállaló beözönlésével fúrta meg az Orbán-Nastase-megállapodást a státusztörvénnyel kapcsolatban, akkor az ötletgazda, saját bevallása szerint nem más volt, mint Gyurcsány Ferenc. Amikor 2004-ben a a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szavaztak a polgárok, kormányfőként Gyurcsány újra 23 millió románnal és 800 ezer határon túli magyarral riogatott mindenkit. És ennél a két kommunikációs hadjáratnál a Fidesz jelenlegi »nemzeti konzultációja« semmivel sem aljasabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. május 24. 07:26
Fegyenc voltál már cigány, zsidó, buzi, most meg épp totó, de mikor leszel csak egy pár pillanatra magyar? Ezt a népet szeretnéd megint boldogítani, de nagyon utálod Őket, így nehéz lesz.
Logogrif
2015. május 23. 18:17
@Papuska: -Az egy dolog,hogy egy kommentben mennyiben alpári stílust használ valaki a politikusokkal szemben, - az is ma már természetes,hogy nincs mit tisztelni bármelyikük előéletében...Az azonban,hogy "kéteséletvitelű"-nek nevezzen bárki egy ÉDESANYÁT, - az már egy minősítés: annak a minősítése,aki így képes írni,mocskolódni.Ez már nem "sz..rral" való dobálózás ez a legalja annak,ahová ember alámerülhet.SZAR-EMBER - lehet törölni !!!
várúr
2015. május 23. 17:12
Furcsány és a szerző egykutya. Ugyanazon alom kölykei.
Ex Machina
2015. május 23. 16:58
Gyurcsányi Fletozár az Ország szánalmas, pszichopata bohóca. Szégyen, hogy ez az egyed miniszterelnök lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik