Szanyi: Orbán hangbombát rombatott

2015. május 22. 17:39

Szanyi Tibor az MSZP európai parlamenti képviselője szerint az EP többsége hibát követett el azzal, hogy „a magyar ügyet” napirendre vette. A képviselő szerint Orbán Viktor így lehetőséget kapott arra, hogy szélsőséges nézeteit elmondhassa. A képviselő szerint Orbán Viktornak sikerült elterelni a figyelmet a magyar makroszámok mögötti „szociális katasztrófáról”, illetve arról is, hogy a miniszter és köre szerinte „lerabolják az egész országot”.

2015. május 22. 17:39

Az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője szerint az EP többsége jelentős hibát követett el azzal, hogy „a magyar ügyet” napirendre vette. Szanyi Tibor pénteken Budapesten, egy sajtóbeszélgetésen ezt azzal indokolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ezáltal komoly lehetőséget kapott arra, hogy „szélsőséges nézeteit” elmondhassa. A menekültügy szerdán úgyis napirenden volt Strasbourgban, arra kellett volna koncentrálnia az EP-nek – érvelt. 

Mint mondta, Orbán Viktor három „hangbombát robbantott”: menekültügy, halálbüntetés kérdése, a multikulturalizmus tagadása. A szocialista politikus véleménye szerint Orbán Viktor tudja, hogy „a halálbüntetés nem kulturáltan tárgyalandó történet”, Európa ezen már hosszú ideje túl van, a közös határok miatt a menekültüggyel kapcsolatban pedig csak közös európai megoldások lehetségesek. Egyesülve a sokféleségben – idézte fel az EU jelmondatát Orbán Viktor multikulturalizmusra vonatkozó kijelentésével szembeállítva. A miniszterelnök Strasbourgban újságíróknak egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország a kultúrájában, gondolkodásmódjában, civilizációs szokásaiban meglehetősen homogén képet mutat.

Az MSZP-s politikus úgy értékelt: a magyar miniszterelnök sajnos sikeresen elterelte az európai figyelmet a magyar makroszámok mögötti „szociális katasztrófáról”. A lakosság fele megtanult havi 150 euróból élni – fogalmazott. Szanyi Tibor szerint a kormányfő arról is elterelte a figyelmet, hogy „hovatovább üzemszerűvé tették a kormányzati bűnözést” az egy ajánlattevős pályázatok növekedésével, illetve arról is, hogy „Orbán Viktor saját rokonsága, barátai és üzlettársai gyakorlatilag lerabolják az egész országot”.

Megjegyezte, ezzel a vitával hatalmas sajtófelületet biztosított az EP, és szeretné, ha a házvezetés is levonná a tanulságokat. A miniszterelnök kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az mondta, Magyarország kiáll a véleménynyilvánítás szabadságának európai eszméje mellett, maga akar dönteni arról, akar-e bevándorlókat. „Magyarországon mi nem tudunk a bevándorlóknak munkát adni” – mondta Orbán Viktor. Azt is megerősítette, hogy szerinte a halálbüntetésről is beszélni kell.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. május 23. 18:10
Emberek! Itten van ugye ez az EP égés. De még Ámerikában is mik meg nem történnek. Mi van itt? Fél Hubi képviselő csak menteni akarja a helyzetet! Csak ez nem olyan mint egy fél hubi.Leöntjük és kész! Ujhülye képviselő az ülés óta szorosan a fal mellett jár!!
silvester
2015. május 23. 12:39
Tibike.Te es rohadek tarsaid,ujhelyi,javor,niedermuller ect,ect a nyugati akoltarsaitokkal kezdemenyeztetek magyarorszag lejaratasat.Ismet nem sikerult,a valaszok nagyott durrantak.A legnagyobb durranas meg csak ezutan jon,melynek hallatan elakarodtok a pi....ba.
atila68
2015. május 23. 08:19
Baszki de csúnyán szét van csúszva Captain Szanyi. Mi a helyzet a meghirdetett dzsihadoddal Captain Szanyi? Az nem "szélsőség"?
Peter8811
2015. május 23. 07:41
Szanyi Tiborc panasza: A jó Orbániak gyakran fehér lovon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik